25.08.2013. brojac je na 61350 za 14 dana
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Ne bih da sumnjam u jako dobru posecenost foruma, i naravno i ja bih voleo da se sto vise ljudi ukljuci u diskusije i samim tim imamo sto vise informacija na jednom mestu.
Mada imam malu primedbu na brojac, jer on broji (uvecava se) prilikom svakog otvaranja bilo koje strane na forumu.
Da li postoji mogucnost da se broji poseta prema IP adresi i da se brojac ne uvecava svaki put kad otvorim neku stranicu.
Npr. samo ja dnevno otvorim forum barem 10 puta, ali brojac se ne uveca samo za 10, jer ja uvek osim pocetne strane otvorim barem 5-6 drugih strana i dobijemo da samo ja uvecam brojac za 50-60 dnevno, na primer.
I recimo refresh (reload) stranice takodje uvecava brojac prilikom svakog ponovnog ucitavanja strane.
Mozda bi bilo preciznije za analitiku da se uvede neka ozbiljnija statistika na sajtu, mislim da ova ne daje dovoljno kvalitetne rezultate, jer ako nas ima 10-ak redovnih na sajtu koji posecuju po par strana prilikom svake posete to znaci da ce brojac da se uvecava za 500-600 dnevno i ako je u pitanju mali broj posetilaca.
Ja ovo najdobronamernije, vise administratorima da skrenem paznju da ako zele precizniju statistiku razmisle o nekoj ozbiljnijem resenju (Google Analytics npr.-besplatan a prilicno dobar i detaljan) jer ovaj brojac nije bas pouzdan pokazatelj posecenosti.
Zaboravih da dodam da i svi pretrazivaci cesto posecuju stranice (i to sve) i oni mogu brzo povecati broj na brojacu koji je ovako koncipiran.
Na nekim forumima posebno se racunaju registrovani korisnici, posebno posetioci a posebno botovi.
Mada imam malu primedbu na brojac, jer on broji (uvecava se) prilikom svakog otvaranja bilo koje strane na forumu.
Da li postoji mogucnost da se broji poseta prema IP adresi i da se brojac ne uvecava svaki put kad otvorim neku stranicu.
Npr. samo ja dnevno otvorim forum barem 10 puta, ali brojac se ne uveca samo za 10, jer ja uvek osim pocetne strane otvorim barem 5-6 drugih strana i dobijemo da samo ja uvecam brojac za 50-60 dnevno, na primer.
I recimo refresh (reload) stranice takodje uvecava brojac prilikom svakog ponovnog ucitavanja strane.
Mozda bi bilo preciznije za analitiku da se uvede neka ozbiljnija statistika na sajtu, mislim da ova ne daje dovoljno kvalitetne rezultate, jer ako nas ima 10-ak redovnih na sajtu koji posecuju po par strana prilikom svake posete to znaci da ce brojac da se uvecava za 500-600 dnevno i ako je u pitanju mali broj posetilaca.
Ja ovo najdobronamernije, vise administratorima da skrenem paznju da ako zele precizniju statistiku razmisle o nekoj ozbiljnijem resenju (Google Analytics npr.-besplatan a prilicno dobar i detaljan) jer ovaj brojac nije bas pouzdan pokazatelj posecenosti.
Zaboravih da dodam da i svi pretrazivaci cesto posecuju stranice (i to sve) i oni mogu brzo povecati broj na brojacu koji je ovako koncipiran.
Na nekim forumima posebno se racunaju registrovani korisnici, posebno posetioci a posebno botovi.
Poslednja izmena od igorpet u 25 Avg 2013 21:20, izmenjeno 1 put ukupno.
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Da postoji mogucnost da se dobiju i ovi podaci po pozivu na link ali smo realno zateceni i ovom informacijom cak i da se pola oduzme je ozbiljna gledanost( a sto bi oduzimali) svaka stranica ima svoju zanimljivost i zivost u toku dana njenom dopunom clanova ...
O citanosti smo imali neka saznanja , sad polako uvidjamo da su realna.
Šta meni recimo jos fali, recimo kad postavim link prema yuotubu voleo bi da se to vizuelno pokaze na stranici foruma , pokusavao sam svakako dodacima tipa [yuotube]......................[/yuotube] i nece pa nece to su valjda skracenice iz HTML
Pokusavam da popravim slike clanova gde god je to moguce ali moraju i sami da pronadju kako se postravljaju , teme ce moderatori da sortiraju , sve zajedno kad se zavrsi leto i kad nas bude vise za komjuterom bice jos interesantnije
O citanosti smo imali neka saznanja , sad polako uvidjamo da su realna.
Šta meni recimo jos fali, recimo kad postavim link prema yuotubu voleo bi da se to vizuelno pokaze na stranici foruma , pokusavao sam svakako dodacima tipa [yuotube]......................[/yuotube] i nece pa nece to su valjda skracenice iz HTML
Pokusavam da popravim slike clanova gde god je to moguce ali moraju i sami da pronadju kako se postravljaju , teme ce moderatori da sortiraju , sve zajedno kad se zavrsi leto i kad nas bude vise za komjuterom bice jos interesantnije
-
- Korisnik
- Pridružio se: 22 Avg 2013 16:17
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
da li brojač broji klikove ili kvalifikovane posete (visits)? Ne znam da li koristiš google analytics, tamo se mogu dobiti precizni podaci ko, šta kako, odakle dolazi i koliko je novih posetilaca. Broj klikova sam po sebi ne govori mnogo jer ja npr. dnevno 10-ak puta otvorim sajt.igorpet napisao:14.3.2014. - 09:11 h
brojac pokazuje 1.000.000 klikova
Samo da napomenem da ne prodje neopazeno
Brojac broji klikove tj. uvecava se otvaranjem bilo koje strane.Jader napisao:da li brojač broji klikove ili kvalifikovane posete (visits)? Ne znam da li koristiš google analytics, tamo se mogu dobiti precizni podaci ko, šta kako, odakle dolazi i koliko je novih posetilaca. Broj klikova sam po sebi ne govori mnogo jer ja npr. dnevno 10-ak puta otvorim sajt.
Ja koristim google analytics ali na ovom forumu sam samo clan, i nemam nikakvih mogucnosti za uredjivanjem bilo cega, tako da se ovde ne koristi.
Ako pogledas drugu poruku u ovoj temi videces da sam bas ove stvari napomenuo. Napomena se najvise odnosila na administratora foruma.
Ali nema veze, ocigledno je da je forum posecen.
Steta je samo sto ljudi mnogo vise klikcu po njemu a mnogo manje pisu ... ali ima vremena mozda se i to izmeni vremenom
Sad vidim da si već pisao o tome.igorpet napisao:Ja koristim google analytics ali na ovom forumu sam samo clan, i nemam nikakvih mogucnosti za uredjivanjem bilo cega, tako da se ovde ne koristi.
Ako pogledas drugu poruku u ovoj temi videces da sam bas ove stvari napomenuo. Napomena se najvise odnosila na administratora foruma.