probacu da dvonedeljni odmor proveden na sitoniji pretocim u slike i malo texta, hronoloski je izgledalo ovako:

auto putem ka nisu u pratnji dosta kampera, neki su malo brzi kao sto je ovaj stariji integralac

prednosti integralca na auto putu su ocigledne, ide kao putnicki auto

prvo jutro na moru, sartijeva plaza i izlazak sunca

u sartiju smo proveli prva 3 dana na samok plazi blizu vode pa nam je sve bilo na dohvat ruke

ovog leta bili smo i nauticki potkovani manjim gumenim camcem (3,10m) i malom tomos pentom, pa je efekat uzitka na vodi bio potpun

naravno kreativni roditelji na plazi ostava prava mala umetnicka dela, neka od njih prezive plimu i talase pa budu u jutarnjoj setnji uz vodu i uslikana

sarti dok se budi prelepo izgleda sa mirnog mora koje je kristalno cisto

toda jutra sam obisao i malu lucicu (marinu) na kraju sartija i video ribarske barke kako sa ulovom ribe pristizu na svoje vezove

turisticki brod za krstarenje oko atosa u retro stilu

neki spavaju u hotelu, neko u kamperu, a ova posada u jedrilici na nodi, uz blago ljuljuskanje

krecemo dalje put sikije, ali u drustvu mustanga iz nisa i njegove porodice narednih 7 dana imamo izuzetno dobro drustvo

male uvalice izmedju sartija i sikije privlace pazju

u sikiji srecemo kampera na kamionskoj sasiji (MAN) u ofroud verziji, prepreke ne postoje

odmah iza sikije ka kalamatisi ima jedna simpaticna uvala u koju smo se spustili ali zbog nedostatka parking masta i gabarita kampera nismo mogli ostati tu

italijani kampuju gde god ima slobodan kutak pa makar to bio i parking napustenog poligona (mislim da je bio vojni nekad)

jedan dan boravka u kalamatisi na simpaticnoj plazi, sa jedne strane ostrvo i mala bogomolja na vrhu sa grckom zastavom
a sa druge strane kafici i uvala puna gumenih camaca i glisera

sledeca 2 dana boravimo na oranz bicu u debeloj hladovini

plaza dobra, neobicna i jako cista

vise mini plazica (10m2) tako da svako moze da ima svoj kutak

interesantni kamenozezacki radovi na steni

jos interesantniji hondin kruzer (zlatno krilo)

mislim da je ovo san svakog bajkera, ako gresim neka LIO me ispravi posto je bolji poznavalac motora od mene

mnogi automobili iz S klase da se postige pred ovakvim kokpitom

cesma za vodu na pumpi u blizini sartija

natocili smo vodu i krecemo put karida

na karidima u debeloj hladovini ostajemo nekoliko dana, drustvo nam prave i dalje mustang sa porodicom

plaza izuzetna za malu decu raj na zemli, beli pesak, plicak, topla voda, hladovina....

ponekad se mora popeti na krov i odstraniti polpmljene grancice i iglice sa mrezice sibera

cest prizor na ovom mestu su i mega jahte

zalazak sunca na karidima

parola snadji se, ili inprovizacija nivelisanja kampera, posto jos nisam napravio klocnove za nivelaciju, dobro su posluzile i cigle koje sam zatekao u blizini

naravno kupovina u lidl-u koji je i dalje naj jeftiniji

snabdemo se hranom i pivom za naredne dane pa u nove pohode na dobre plaze

sto nema u lidl-u dokupi se u drugom marketu u nikiti

na putu ka stavrosu nailazimo na jednu lepu uvalu, zelena travica, masline, hladovina, i voda 10m od kampera

ostajemo tu 2 dana i krece raspakivanje, camac, oprema...

naduvavanje camca, vesla, motor,....

evo dokaza blizine mora i prelep pogled kroz sofer sajbnu

sve na dohvat ruke, more, camac, kamper, hladovina

malo popodnevnh talasa iskiristili smo mustang i ja da surfujemo gumenjakom

opet nas prate dobre jahte

jutarnje krstarenje do prve marine za vece jahte

imali smo i drustvo meduza, ali bezopasnih, pa smo se igrali lova na meduze

interesantna je bila i vuca malog decijeg camca sa gumenjakom, nismo mogli sa tomosovom pentom da glisiramo, al je bilo zabavno
i krstarenje uvalom
ima jos, nastavak sledi sutra