"Možda nije još vreme da pričamo o tome, ali kako bi bilo da se svi učipimo za jedno solidno prasence (30+) - kada već Švaba daje jagnje. na kraju imaćemo domaću mladu životinju mutanta "PRAGNJE" ?"
Ideja da dodamo prasence je dobra, jer kako vidim biće nas dosta pa se bojim da od jagnjeta i koža ima da nestane.
Ako je kasno da se organizuje nabavka prasenceta, moj predlog je da svako ponese nešto za roštilj da dopunimo sto.
Drugari ja sam za PRAGNJE, pa dodaćemo po neku kintu, ima nas mnogo...
Roštilj sutra naravno
Pozz
I ja sam da se svi skupimo, pa i pristalice i prijatelji kluba. Prosta računica je ovakva: broj ljudi x 300 grama obroka (mesa spremnjenog) = količina hrane (najmanje)... Iskreno smatram da treba da pojačamo jagu gicom...
Lično smatram samo da unapred treba jasno staviti svima do znanja da će biti troškova, dosta rada i angažovanja.
I to treba ceniti i ne prihvatiti nečiji nedolazak zbog nešto lošijeg vremena ili vremenske prognoze. Ovde mislim na sve Nas koji smo se već prijavili.
Ako ima neodlučnih, ako neko nije siguran da može doći, ia obaveze lične ili poslovne prirode, sve je to ok, ali samo unapred treba da znamo šta je sigurica, a šta nije. Nikakva prisila, ali za ovakvo organizovanje druženja, vrlo je važno da se zna koliko se tanjira postavlja.
Vreme je pomalo hirovito, ali to ne znači da imamo opravdanje za nedolazak.
Prilikom svakog druženja uglavnom imamo troškova. Oni su red veličine od 500-1.200din po čoveku ( ili ženi, svejedno ). Ako se neko prijavi, a ne dođe, ostali srazmerno snose uvećane troškove.
Predlažem da oni koji se prijave, a ne dođu na druženje (osim za slučaj više sile) bez obzira što nisu došli, dogovorene iznose uplate na poseban račun koji bi otvorili i koji novac bi kasnije služio da preko njega plaćamo troškove. Ovako uplaćen novac koristio bi se isključivo za plaćanje troškova druženja.
Možda kasnije uvedemo i praksu avansne uplate troškova, tako da olakšamo organizatorima druženje, a ne da plaćanje vršimo na licu mesta.
Ovako ćemo malo uvesti i red i ozbiljnost i nekakvu obavezu da dođemo, ako smo se već prijavili.
sprinter napisao:Lično smatram samo da unapred treba jasno staviti svima do znanja da će biti troškova, dosta rada i angažovanja.
I to treba ceniti i ne prihvatiti nečiji nedolazak zbog nešto lošijeg vremena ili vremenske prognoze. Ovde mislim na sve Nas koji smo se već prijavili.
Ako ima neodlučnih, ako neko nije siguran da može doći, ia obaveze lične ili poslovne prirode, sve je to ok, ali samo unapred treba da znamo šta je sigurica, a šta nije. Nikakva prisila, ali za ovakvo organizovanje druženja, vrlo je važno da se zna koliko se tanjira postavlja.
Vreme je pomalo hirovito, ali to ne znači da imamo opravdanje za nedolazak.
PS: i onako narodski: ko izda - pi.da.
Slažem se, vremenske prilike ne trebaju da budu izgovor, narocito sad kad je prognoza izvesno povoljna.
Ako neko od vas ima spisak ljudi s telefonima (admin bi trebalo da ima), najbolje bi bilo napraviti telefonsku blic anketu sutra, kako bi se znao broj živih duša.
Ako treba nešto od rekvizita za spremanje hrane, stojim na raspolaganju (do četvrka oko 15 h).
Pa nije baš da nema ništa, ima piva, kisele, vina, nešto sokova, plazma keksa, jaffe i sl.
Hleba, voža i povrža nema, a odličan ovčiji sir se kupuje kod gazde.
Niko ne pominje pastrmke. A toga tamo ima kako cujem i po povoljnoj ceni. Pastrmka na zaru, nije lose. Nisam pristalica perfektne organizacije jer to moze biti opterecenje za ljude koji su se prihvatili organizacije. Ako ostavimo malo prostora i za improvizaciju onda nece biti mnogo bitno ako neko izostane. Bojim se da bi strogom organizacijom previse obavezivali potencijalne ucesnike skupa pa bi mozdq izostali i oni koji bi ,mozda, i pored obaveza mogli doci. Sto se tice prasenceta podrzavam predlog a onda troskove delimo solidarno prema broju konzumenata istog. Ako ima vegetarijanaca ne ide da ljudi placaju meso. Pice ponosimo po zelji pa ce biti svega pomalo( ili malo vise).
Pozdrav prijatelji moji sitne su ovo stvarcice da bi nas pokolebale za druzenje,sto se tice nadoknade najvise zbog muzike u buduce ovu stavku mozemo izbaciti i samim tim i smanjiti troskove ,rucak u Sisevcu je obezbedjen kao i pice i pocinje u 15h ,ribnjak sa pastrmkama je blizu i mislim da je 450din. kg.Sve ostalo radimo u hodu i dogovorno
nije bas lako sve predvideti u organizaciji sobzirom da Svaba prvi put to radi,ali ako se obaveze treba i odraditi kako valja sto je nas drug i ucinio-POZIVAM I OSTALE KAMPERISTE DA NAM SE PRIDRUZE NA DRUZENJU U SISEVCU.
Ja na žalost ne mogu da dođem. Žena ne može da zameni smenu, a bzvz mi je, da ja idem sam, sa sve prikolicom!
Želim Vam lep provod i popijte koje pivo i za mene!