POZDRAV SVIMA
godinama sam na savi imam brod i tu provodim i po dva meseca neprekidno jer zbog prirode posla jul i avgust gotovo da nemam nista da radim pa redovno zatvorim firmu i odem da fatam ribe. E sad kako se leta u srbiji svode na dva tri lepa dana a reke se pretvaraju u deponije kancerogene tecnosti a ne vode ..gubim entuzijazam i svoja interesovanja i zelju za putovanjem i avanturom bi da preusmerim na kampovanje po grckoj ,,,italiji u sledecih nekoliko godina ..
tehnicku problematiku odlicno poznajem jer brodic ima slicnu strukturu kao i kamper pravila citam po ovom forumu jos sam dovoljno zdrav i vidim dobro za voznju a imam i saputnicu spremnu da krene samnom u avanturu..
ostaje mi kao problem nabavka kampera..Merachimtrenutno jednog vremesnog dukata sa nadogradnjom iz 86 godine nije nesto jer stoji par godina (vlasnik nije vise medju zivima) a udovica bi ga prodala jako povoljno ali me buni jedna sitnica u saobracajnoj pise da je vozilo registrovano kao PUTNICKO i nema nikakvu dodatnu kategoriju tj namenu (za stanovanje itd) ZANIMA me da li to nesto komplikuje kupovinu ili registraciju??
Pozdrav za novog člana.
Prvo, u pravu si , ovo je mesto smao za predstavljanje novih članova, nitašta drugo.
Trenutno je u toku prebacivanje na novi forum tako da nisam siguran kako odreagovati i prebaciti tvoj post na pravo mesto. U svakom slučaju to će se uraditi naknadno.
Što se tiče pitanja, svi kamperi su putnička vozila, sa specijalnom namenom za stanovanje. Već par godina paramo pauk sa državom da izmeni ovu kategorizaciju, ali za sada ništa od toga. To što ti piše na saobraćajnoj je jedno, moj ti je savet da proveriš polisu osiguranja, ona treba da bude za specijalna vozila i cena osiguranja je dosta niža. Sve ostalo je isto kao i za putnička vozila, porez na luksuz i sl.
Pozdrav još jednom i dobro došao.
Veliki pozdrav za sve stare clanove kluba. doduse i ja sam dosad samo citao i mogu reci i uzivao u putopisima starih clanova i odusevila me je njihova povezanost i otvorenost o svakoj temi.
Pa da se predstavim oduvek sam voleo zivot u kampu jos od skolskih i studentskih dana, cak se desavalo da soba na moru zvrji prazna a mi izadjemo i spavamo u kampu. Sada mnogo kasnije vratila se stara ljubav i nabavio sam kombi VW Westvalia camp verzija. Nisam odmah krenuo na neki veci kamper jer jos nisam siguran kako ce ova moja zamisao da se primi kod ostalih ukucana (citaj: zene)prosle godine smo kombi koristili samo kao prevozno sredsvto i mislim da je zadovoljio sve kriterijume. ove jeseni i zime sam ga poprilicno doterao samo je ostalo na prolece jedno farbanje i to je to. jedva cekam sledece leto pa da krenem za pocetak do Grcke a kasnije videcemo. Pozdrav za sve ckanove kluba.
Dobro došao u klub. Ja sam imao sreće pa sam tadašnju devojku a sadašnju suprugu, upoznao na letovanju u Starigradu - Paklenica. Šator i ranac mi je ostao u Baškom polju, pa sam od opreme imao samo vreću a od prevoza palac, spavao po plažama. Kad me je prihvatila takvog, sve ostalo nakon toga je bilo samo nadogradnja i stvar nijansi, šator, prikolica i na kraju kamper.
Što se tiče Grčke, zaista je puna lepih mesta, meni već nedostaje.
BigMiki, postavi malo fotografija vozila, nije bitno stanje i faza sređivanja. Našim članovima sve to može biti jako korisno. Nadam se da ćeš uživati sa nama u kamperskim čarolijama!
pozdrav svima. mi se ne poznajemo,a ja se nadam da ce biti prilike.dragi prijatelji , uzivam i pratim pomalo sta se desava na ovom mestu.zavidim u pozitivnom smisli svima vama i nadam se da cu za koju sezonu moci da uzivam u porodicnim i drugim vrstama putovanja u svom kamperu,. toliko za prvo pisanje. moje ime je aleksandar.