Slažem se sa tobom da je sveža riba kud i kamo bolja od zaleđene, ali je ovde kod nas
jako teško naći svežu morsku ribu, zato smo se morali prilagoditi mogućnostima koje
su nam dostupne, tj. leđenoj ribi. Moram da priznam da je moja slabost SKUŠA.
To je plava riba, veoma zdrava, posebno je dobra za krvne sudove, pa je preporučujem
svima koji imaju srčanih jedova da ja konzumiraju 2-3 puta nedeljno. Posebno je ukusna
kada se spremi na roštilju, a obavezno uz nju ide i crno vino. Bilo bi dobro da je spremate
na maslinovom ulju, tako pečena skuša dobija pravi neodoljivi ukus.Do sada sam ispekao
sigurno par tona za sebe i svoje prijatelje. Nabavljam je u Metro-u na akciji, pakovanje
je od 20 kg, a poreklo je Španija. Ako ste mislili da je svejedno odakle je riba,jer skuša je
skuša, zeznuli ste se, španska je ubedljivo najbolja. Skuša ima specifičan miris koji se
mnogima ne dopada i zbog toga je baš i neljube. Zato ima drugih vrsta morskih riba koje
su još kvalitetnije, škrpina, zubatac itd. Nemojte biti sigurni da je na moru baš sva riba
sveža. Većina riba se ulovi u zimskom periodu, a u julu i avgustu se u restoranima
servira kao sveža riba. Turisti zadovoljni, ugostitelji trljaju ruke, a ribari sa malim letnjim
ulovom prezadovoljni. Moram priznati da nisam opterećen sa činjenicom da uglavnom
konzumiram leđenu morsku ribu, možda zato što sa našom svežom slatkovodnom
kompenzujem taj nedostatak.
Najviše je onih kojima je ova vrsta ribe omiljena !