molba vlasnicima kamp prikolica

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY

Odgovori
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Bio sam bez NET-a skoro ceo dan, pukla veza upravo kada sam hteo da odgovorim Marti.

Za Martu, na Peloponezu je bila katastrofa od temperature. To je bilo čudo. U Nafpliju mi je stao frižider, zvao sam majstora misleći da je kvar. Obzirom da sam noćio na onom velikom betonskom doku, pa se beton ne može u toku noći rashladiti, to je došlo do izjednačavanja temperatura i frižider je skoro stao. Isključio sam ga na par sati, pa je ponovo proradio kako treba. Temperatura je bila užasna, 32c noću, čist fen. Ali, ni drugima nije bilo ništa bolje. Tu klima ne pomaže ne znam koliko, čim izađeš iz kampera napolje, pakao. Nadam se da će ove godine biti lakše. trudiću se da budem bliže uz vodu, van betona. Ako bude nesnosno, odoh malo gore na planine, na dan-dva.

Što se tiče Španije i Italije, čuo sam za krađe i to me pomalo plaši. Zbog toga tražim još nekog, pa da idemo zajedno, u paru. Već sam pisao o tome u nekom od ranijih postova, to je po meni dosta siguran i bezbedan način obilaska Španije i Italije. Idu dve porodice, a kada se obilazi mesto i ide van kampera, jedni obilaze a drugi čuvaju i obrnuto.

Cene od 7 eur za parking plac uz kamo ili 15 eur za kamp su prihvatljive. Obzirom da si obišao kraj, bilo bi super da označiš mesta gde su parkinzi sa tim cenama, ukoliko su van maršute, onda reći gde se nalaze i sl. To bi nam svima koristilo za planiranje ruta. Ako imaš još koju sliku..
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Sto se tice Nafplija ovo je jedna vrlo korisna informacija. Posto sam ja bio u kampu kod Tola, dakle desetak km od Nafplija, setajuci gradom video sam kampere u luci i malo je falilo da probam da par dana budem tamo jer grad je stvarno izuzetan. Citajuci ovo tvoje iskustvo shvatam da je dobro sto to nisam probao ali vaznije od toga jeste nesto sto se zove REALNA informacija. Ni optimisticka ni ulepsana vec pravo stanje stvari. To je i bila svrha pisanja prethodnih postova. Realna iskustva ljudi koji su negde bili. Na slovenackom sajtu ima jedan post gde postoje (ne previse)opisana , sa koordinatama dobra mesta u Grckoj koja su free. Mozda nije losa ideja da i mi to ovde uradimo. dakle da podelimo msta na free, pza i kampove i da ostavljamo kratak opis sa koordinatama pojedinih mesta. S obzirom da mesta za besplatno parkiranje su redja,samim tim i informacija o njima je vrednija. Ovo bi se odnosilo ne samo na Grcku. Probacu da uskoro, a u duhu tvoje pripreme za put u Spaniju i Portugaliju postavim prvo mesto (Izola) koje moze da bude dobro mesto za nocenje (besplatno).
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Sada sam video i post Mustanga pa da odgovorim. Nije mi uopste namera da plasim neiskusne zapadom vec da dam prave informacije a koje ce biti korisne nekim ljudima. Da sam ja pre pet godina imao mogucnosti da dodjem do nekih informacija izbegao bih neke greske. Posto ja ne prodajem kampere niti sam promoter turistickog saveza mene interesuju stvarna iskustva i prave informacije a nikakva nerealna optimisticka ocekivanja. Naravno, ako za neku godinu budem prodavao svog kampera svakako cu staviti njegovu sliku na par metara od mora u debeloj ladovini (van kampa) negde u Spaniji.
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Za Martu.Nafplio je predivan grad, žao mi je što sam ostao reloativno kratko u njemu, samo par noćenja. Na mene i moje je ostavio neponovljiv utisak. Gradić je baš za uživanje. Spavao sam na doku. Video si sigurno koliko se kampera uveče nađe na njemu. Ja sam ih prvo veče izbrojao preko 30. Sutradan , već do 10 ujutru nijednog nije bilo.
Žao mi je što toalet uz prugu nije u funkciji. Iduće godine ću ga opet posetiti.Što se tiče spavanja, pokušaću da nađem neko mesto uz vodu, a da nema betona u blizini. Zgodno je mesto ispod tvrđave, ali sam čuo da policija ne dozvoljava noćenje.

Što se tiče predloga za označavanje free mesta, ideja je super, ja ću odmah otvoriti novu temu sa temom Grčke, obzirom da o njojimam dosta iskustva. Ako si obišao Italiju i Španiju, ti upisuj podatke o njima. Mislim da je najbolje otvoriti posebne teme za svaku državu, radi preglednosti.

Sada sam video da već postoji otvorena tema GRČKA DESTINACIJE, MESTA ZA ODMOR, ISKUSTVA I SAVETI

Najbolje je da tu upisujemo koordinate
Poslednja izmena od sprinter u 11 Feb 2011 00:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik
Pridružio se: 15 Feb 2010 11:51

Post od Joe »

Slika

marta napisao:Sada sam video i post Mustanga pa da odgovorim. Nije mi uopste namera da plasim neiskusne zapadom vec da dam prave informacije a koje ce biti korisne nekim ljudima. Da sam ja pre pet godina imao mogucnosti da dodjem do nekih informacija izbegao bih neke greske. Posto ja ne prodajem kampere niti sam promoter turistickog saveza mene interesuju stvarna iskustva i prave informacije a nikakva nerealna optimisticka ocekivanja. Naravno, ako za neku godinu budem prodavao svog kampera svakako cu staviti njegovu sliku na par metara od mora u debeloj ladovini (van kampa) negde u Spaniji.
Nije važno šta kaže, nego ko kaže !
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik

Post od Joe »

Smesno i tuzno ! Slika

Slika
Poslednja izmena od Joe u 11 Feb 2011 18:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik

Post od Joe »

@ pacaros021

Obecao sam Ti Informaciju o "BE" kategoriji.
Danas je moja cerka dobila novu vozacku dozvolu, u staroj je imala samo "B" kategoriju,
a ove kategorije je dobila u novoj vozackoj dozvoli. Nadam se da si se sada uverio da
neces imati problema oko vuce kamp kucice.

Slika

Pozdrav
Poslednja izmena od Joe u 25 Feb 2012 19:25, izmenjeno 1 put ukupno.
pecaros021
Korisnik
Pridružio se: 23 Avg 2009 19:49

Post od pecaros021 »

@ joe

pa ti si divan svaka ti čast ako je tako javi se idemo na pivo,ma ne na jedno da više samo da nemoram da polažem
rođen da peca osuđen da radi
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik

Post od Joe »

@ pecaros021

Raduje me da sam Te obradovao, kada prodje ovo lose vreme popicemo pivo i malo
se izlaprdati. Slika

Pozdrav
pecaros021
Korisnik

Post od pecaros021 »

ok od aprila spuštam i čamac na vodu pa ako pecaš javi
Korisnikov avatar
liiiman
Korisnik
Pridružio se: 10 Maj 2010 11:38

Post od liiiman »

Joe hvala na korisnoj informaciji.
Jako me je obradovalo da je drustvo aktivno i da u ovim hladnim danima imamo aktivnu temu kampovanja. Smatram da svi moramo da se potrudimo na popularizaciji kampovanja. Vezivanje kampovanja sa socijalnim kategorijama je pogresno. Ja sam, na kampovanjima, imao prilike da upoznajem ljude koji su mogli da kupe cele kampove u kojima su bili smesteni, a i one koji su sa vrlo skromnim primanjima/imetkom. Lepota kampovanja je bas u tome da smo se pronasli uz zajednicku ideju kvalitetnog provodjenja vremena na otvorenom. Posebna car kod ljudi koji su kamperi je i visok stepen solidarnosti, kao i visok stepen postovanja ostalih u kampu (sto je naravno potpuno u suprotnosti sa slusanjem glasne muzike, dimljenja sa rostilja i slicno).
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik

Post od Joe »

Slika govori vise od reci, mislim da je mnogima pao kamen sa srca, sada je jasno da
nece morati na polaganje za "BE" kategoriju. Sada mogu praviti planove za putovanja
i bez opterecenja da krse zakon vukuci svoju kucicu. Ostaje jos jedna vazna stvar,
a to je potpisivanje sporazuma sa zemljma EU da dozvola bude medjunarodna i da nam
ukinu sadasnju medjunarodnu kao nepotrebnu. To ce biti verovatno vec iduce godine
kada bude izdato vise hiljada novih dozvola. Sada nam ostaje jos da sacekamo uredbu
o registraciji prikolica, da vidimo kako ce funkcionisati izdavanje tablica i saobracajnih
dozvola. Mislim da ce mnogi imati problema, vidim da se za auto ceka saobracajna 30
dana, a za prikolicu jos treba cekati i tablicu (treca tablica se cekala 3 meseca u NS-u).
Ako uredba malo kasni (kao i sve u ovoj zemlji) onda ce biti tesno za putovanje u Grcku.
Mnogo zavisi i od datuma registracije automobila, posto prvo auto mora dobiti tablice
pa tek posle prikolica svoju tablicu i saobracajnu dozvolu.
Nadam se da uredba nece kasniti i da ce svi koji su planirali put u junu i julu uspeti da
otputuju na svoj odmor.

Pozdrav
Poslednja izmena od Joe u 25 Feb 2012 19:22, izmenjeno 1 put ukupno.
pecaros021
Korisnik

Post od pecaros021 »

@ joe

neznam baš dali je tako što se tiče treće tablice ,moje je mišljenje da će svaka prikolica ponaosob morati da se registruje što znači da će imati svaka svoju saobraćajnu i tablice ne iste kao vučno vozilo nego njima pripadajuće i to do 750 na četiri godine, a preko 750 svake godineali vreme će pokazati dali je tako. i to da bi država opet maznula lovu slaće te na atest ako nemaš i.t.d
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik

Post od Joe »

@pecaros021

Verovatno si u pravu, nemam drugih infotmacija osim ove,zato sam to napisao.

REGISTARSKA TABLICA ZA PRIKLJUČNO VOZILO

Registarska tablica za priključno vozilo, u pogledu oblika, boje, dimenzije i oznaka, istovetna je sa registarskom tablicom za motorno vozilo, s tim što se oznaka registarskog područja na njoj nalazi posle registarskog broja vozila.

Slika

Pozdrav
Poslednja izmena od Joe u 25 Feb 2012 19:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori