Drugari, evo mene sa novim informacijama. Bio sam nešto na putu, pa mi se ovo baš razvuklo.
Na mašincu su mi rekli da oni ne mogu da rade ispitivanje za atest bez naloga Agencije za bezbednost saobraćaja, a da bi ona dala nalog, moram da imam dokumentaciju (čuveni akt o saobraznosti) i da su pokušavali na sve načine da dođu do Treske, Elana i još nekih mrtvih proizvođača i da pribave dokumentaciju, ali nisu uspeli. Tako da praktično i oni koji su imali registrovane priikolice po novom, od 2014. godine nisu više mogli da produže registraciju.
Zvao sam i Agenciju i tu su mi rekli da su svesni da postoji lista proizvođača za koje nema dokumentacije i da rade na tome da, ili pribave, ili da oslobode atesta one za koje nikako ne mogu da se nađu papiri. Rekli su mi da pratim sajt i da će lista biti ažurirana. I stvarno, u julu su oslobodili atesta prikolice nekog proizvođača iz Bečeja. E sad, kojom će to dinamikom da ide... nisamo nimalo optimističan.
Ovo je poslednja objava na tu temu
http://www.abs.gov.rs/saopstenja/saopst ... nih-vozila" onclick="window.open(this.href);return false;
Verovatno će i Treska doći na red u nekom trenutku, ali kad - to je pitanje. A pitao sam na mašincu šta bi bilo da sam je sam gradio i kako mogu da registruju ljudi male prikolice uz izjavu dva svedoka... a oni su mi rekli da to više ne može.
I moram vam priznati da sam baš izrevoltiran.