sinisasky napisao:Auspuh je uredno spojen na izlazni otvor iz kamp kucice i pored njega je dodatni ventilacioni otvor. Komora oko frizidera se zagreva , pa zato prenosi toplotu preko kuhinjekog dela.
Unutrasnja temperatura je 4 c samo kada skinem vratanca od malog dela zamrzivaca.
Pogledacu temu koju mi je prosledio Dragan
O ovome smo dosta diskutovali ranije i sigurno je postojala posebna tema, ali evo ukratko.
To je problem koji smo manje više svi imali i koji nam je naš prijateq Mustang uspešno rešio. Naime zbog velikih letnjih temperatura rešetka iza frižidera nije dovoljna da napravi cirkulaciju vazduha i da se temperatura stvorena hlađenjem izbaci prirodnim putem. Zato smo postavili ventilator sa unutrašnje strane rešetke koji izbacuje topao vazduh, a Mustang nam je napravio elektronske termostate koji uključuju ovaj ventilator kada je temperatura visoka. Na taj način se topao vazduh sa hladnjaka frižidera, izbacuje prinudno napolje.
Naravno postoje i posebni uređaji (ventilatori) za to kod Zampetasa, ali ne znam njihovu cenu.
Slično kao ti i ja sam skinuo vrata ledare zbog boljeg hlađenja frižidera još odavno i nikada ih nisam vratio. Razlog je jednostavan - retko kupujem i još ređe čuvam zamrznutu hranu na odmoru, ali mi je stalno potrebna hladna voda, sokovi, piće...
Mustang je otišao i korak dalje pa je ubacio i dva mala kulera (ventilatora) koji vrte vazduh u frižideru (kod unutrašnjeg izmenjivača) kako bi temperatura bila ujednačena...
Pozz