Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Dragane, taj model je vrlo sličan ovom koji ja imam, jedino što su kod mene nezavisne AAA baterije, nemam punjač. Koriste 15 GMRS kanala + 7 FRS kanala. Ne znam da li se frekvencijski opseg ovih FRS kanala "sudara" sa frekvencijama hitnih službi na ovim prostorima, o čemu je @igorpet pričao (vatrogasci, hitna..)? Ti su uređaj kupio u EU pa mislim da ne bi trebalo da postoji problem.Dragan napisao:U predhodnom postu sam izneo netacne podatke, osim tvrdnje da po mojoj proceni ovaj tip stanice ima domet desetak kilometara. Sa fotografija nize mogu se videti tacni podaci. Stanice su placene 80 evra a ne leva.
Bitno je i da li su u zemljama gde zelimo da korstimo ove uredjaje slobodne koriscene frekvencije.Jader napisao:... Ne znam da li se frekvencijski opseg ovih FRS kanala "sudara" sa frekvencijama hitnih službi na ovim prostorima, o čemu je @igorpet pričao (vatrogasci, hitna..)? Ti su uređaj kupio u EU pa mislim da ne bi trebalo da postoji problem.
Na strani 84. moze se videti sa cime se preklapaju frekvencije na 462 i 467 MHz kod nas.NN 44 Oпсег 446-446.100 МHz са укупно 8 радио канала, каналним размаком 12.5 kHz, најнижом носећом фреквенцијом 446.00625 МHz и са ефективно израченом снагом која не прелази 500 mW, предвиђен је за радио уређајe типа PMR446. (CEPT o длука ERC/DEC/(98) 25, ERC/DEC/(98) 26 и ERC/DEC/(98) 27).
Nažalost, nemam konkretne a pouzdane informacije.sprinter napisao:@igorpet
Sve je to lepo, ti podaci koe iznosiš su sigurno tačni, apsolutno ne sumnjam u njih i super je što ih iznosiš.
Možeš li ti Nama samo malo jednostavnije da kažeš koji bi model trebali da pazarimo.
Šta misliš o ovm modelu konkretno:
http://www.kupujemprodajem.com/Voki-Tok ... er_id=7652
Ima li neko iskustva sa ovakvim uređajem, kakav je odnos kvalitet - cena, sam brend Brondi i sl.
Da li treba voditi uopšte računa o brendu obzirom da stalno izlaze novi modeli, cene padaju, tehnika napreduje baš velikim koracima.
Pozdrav