BOSS napisao:Imao sam kratko vreme tako nesto pre nepunih 30. godina. Slicna folija, samo nesto uza. Pricvrscivalo se kao namagnetisana traka i menjanjem boje pokazivala je nivo gasa. ...
Da li je morala da se poliva toplom vodom ta starija traka da bi pokazala nivo?
Ovi sadasnji indikatori su na magnetnoj traci sa tecnim kristalom i osetljiviji su na promenu temperature tj. osetljiviji su nego pre, ali na stranim forumima polovina ih hvali i kaze da su dobri a druga polovina da ne rade kako treba, pa sam zato pitao kakva su vasa iskustva.
BOSS napisao:... Sto se preciznosti tice, bilo je toliko tacno kao i kad podignem i promuckam bocu, pa ocenim odprilike. Barem je moj utisak bio takav. ...
Mislim da je cela poenta u tome da ne podizemo bocu jer ako to vec mozemo da uradimo u boksu gde se nalazee onda je najbolje da ih izmerimo

to je jedan od boljih nacina da odredimo kolicinu gasa u boci, obzirom da tezina same boce vec pise na istoj.
A za ove ultrazvucne si u pravu, treba da se trazi nivo, mada dobro je sto je uredjaj jako mali, mobilan i univerzalan i ne zavisi od velicine boce.
Od ostalih sistema, ja koliko znam, ostaje samo merenje preko pritiska.
I ono sto imam u autu ne vrsi funkciju uopste, ne znam zasto, da li je do kvaliteta pokazivaca ili nesto drugo, ali svi se zale, i ne pokazuje uopste precizno.
E sad mozda ima kvalitetnih manometara, ali verovatno nisu jeftini, pa sam zato trazio da vidim ima li drugih metoda merenja, jeftinih a pouzdanih, za merenje plina u boci u kamperu-prikolici.