Jader napisao:Ovo mi je bila ideja vodilja, ali sam bio skeptičan u vezi sledećih stvari:
1. Da li mermerna ploča može da izrži visoke temperature;
2. Da li rerna i sve oko nje (dihtunzi, farba) može da izdrži visoke temp.
lio napisao:Ne bih da Vas davim, ali:
pizze se peku na 350 stepeni C 5-7 minuta po svim receptima.
Ukoliko je brže ne zapeče se sos i sastojci.
Ukoliko želite da napravite pizza peć od šporeta - to sam ja uradio odavno. Svi termostati šporeta gase grejače na 250 stepeni. Dodate grejač gore od 2000 W i dole od 1000 W. Ugradite poseban prekidač i na najobičnijem šporetu imate pizza peć. Ukoliko na donjem delu (na prvoj tećini) stavite pizza stone (pica kamen - mermernu ploču) dobićete pravu pizza pećnicu sa izuzetno malo ulaganja - pedesetak eura, a možda i manje. Treba samo malo prčkanja po postojećem šporetu (dodavanje grejača, metar kabla sa termo izolacijom i prekidač)
Imao sam prilike da 2006 probam u okolini Dimitrovgrada jedan,po njihovim recima,lokalni specijalitet,u pitanju je jaretina pecena ispod zemlje.Naime bez skidanja koze,samo uredjeno,jare se puni nekim nadevima,soli po zelji i onda se oblepljuje blatom.Tako se spusta u unapred iskopanu rupu ispunjenu zarom,i prekriva istim.Krajnji rezultat-blato se odlepljuje zajedno sa kozom a ukus je ubitacan.Iako po recima nekih meso bude vise kuvano nego peceno glasam za ovaj specijalitet.Oni koji su to probali znaju na sta mislim.
Za prolecno(ili kad vec bude)okupljanje kamperista,ucipicu se sa jednim jarencetom ili jagnjencetom za drustvance,bilo da ga ispecem ili da ga pecemo na licu mesta
Takonac napisao:Za prolecno(ili kad vec bude)okupljanje kamperista,ucipicu se sa jednim jarencetom ili jagnjencetom za drustvance,bilo da ga ispecem ili da ga pecemo na licu mesta
E moj... kad ovako nešto obećaš, Piroćanci dolaze na druženje u Vojvodinu, Vojvođani na Staru planinu
Takonac napisao:ha,ha,ha....Jader,ponuda stoji,tridesetak kila otprilike,za ostalo cemo videti....a mozemo da se vezbamo na rostilju ili kotlicu u medjuvremenu...
Napravićemo neku generalnu probu čim otopli... ups
Takonac napisao:Za prolecno(ili kad vec bude)okupljanje kamperista,ucipicu se sa jednim jarencetom ili jagnjencetom za drustvance,bilo da ga ispecem ili da ga pecemo na licu mesta
Ja glasam za jare, ali drano, ne šureno. Probao sam više puta i jedno i drugo, drano je uvek sigurnije i bolje. Čak pomiri i ukuse onih koji ne vole miris jagnjetine, liči na jagnje ali nema miris, dopušta da se premaže začinima, i normalno da buže žensko.
Ako ne može jare, ništa ne fali ni jagnjetu.
Kao i Lio, glasam za pećenje na licu mesta, uz uzdržavanje od kidanja malih komadića za vreme pečenja.
sprinter napisao:Ja glasam za jare, ali drano, ne šureno. Probao sam više puta i jedno i drugo, drano je uvek sigurnije i bolje. Čak pomiri i ukuse onih koji ne vole miris jagnjetine, liči na jagnje ali nema miris, dopušta da se premaže začinima, i normalno da buže žensko.
Ako ne može jare, ništa ne fali ni jagnjetu.
Kao i Lio, glasam za pećenje na licu mesta, uz uzdržavanje od kidanja malih komadića za vreme pečenja.