Spletom okolnosti planiram sledece leto da preko Bugarske, Turske (Istanbula) dođem do Grčke obale, pa preko Alexandroupoli i Kavale nazad. Ima li ko iskustva s tom deonicom puta (Niš-Sofija-Plovdiv-Istanbul)? Ovo je draft verzija puta http://goo.gl/maps/MzO22
Zahvaljujem na svakoj informaciji!
Predlozi - Turska - Istanbul
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
Dva puta sam isao slicnom putanjom ali sam oba puta bio i na Crnomorskoj obali.Prvi put sam posetio Suncev breg,Nesebar, Burgas,Krajmorje Solzopol a zatim preko Jedrena do Istambula.Iz Istambula sam se vratio u Jedrene i odatle usao u Grcku pa preko Aleksandropolisa,Kavale i Asprovalte stigao u Solun.Ne mora se ici na Staru Zagoru vec preko Haskova jer je blize a put je odlican.Od Turske granice pa do Kavale treba izbegavati spavanje na usmljenim mestima jer je godinama harao seriski ubica koji je ubio desetine ljudi a najcesce turista a i mladi par iz Beograda.Ne znam da li je uhvacen ali treba biti oprezan.
Drugi put sam isao preko Sofije, Plovdiva, Jedrena Kesana do Dardanela gde sam posetio Galipolje i Troju.Zatim sam se vratio opet preko Crnog Mora.Ako neko bude isao slicnom rutom preporucujem posetu Solzopolu,Nesebru i obavezno stari grad u Plovdivu koji je jedan od najstarijih gradova na Balkanu sa mnogo spomenika Tracanske civilizacije u tim oblastima.
Drugi put sam isao preko Sofije, Plovdiva, Jedrena Kesana do Dardanela gde sam posetio Galipolje i Troju.Zatim sam se vratio opet preko Crnog Mora.Ako neko bude isao slicnom rutom preporucujem posetu Solzopolu,Nesebru i obavezno stari grad u Plovdivu koji je jedan od najstarijih gradova na Balkanu sa mnogo spomenika Tracanske civilizacije u tim oblastima.
Hvala puno za informacije. Bunilo me sto su mi Google i Michelin predlozili put preko Stare Zagore, verovatno zbog autoputa. Kad čujem informacije iz prve ruke odmah je drugačije. BTW, ja se pripremio na drumske razbojnike, kad ono masovni ubica .kimikg napisao:Dva puta sam isao slicnom putanjom ali sam oba puta bio i na Crnomorskoj obali.Prvi put sam posetio Suncev breg,Nesebar, Burgas,Krajmorje Solzopol a zatim preko Jedrena do Istambula.Iz Istambula sam se vratio u Jedrene i odatle usao u Grcku pa preko Aleksandropolisa,Kavale i Asprovalte stigao u Solun.Ne mora se ici na Staru Zagoru vec preko Haskova jer je blize a put je odlican.Od Turske granice pa do Kavale treba izbegavati spavanje na usmljenim mestima jer je godinama harao seriski ubica koji je ubio desetine ljudi a najcesce turista a i mladi par iz Beograda.Ne znam da li je uhvacen ali treba biti oprezan.
Planirao sam u Aleksandropolisu par dana provesti u kampu pa dalje prema Kavali.
Za SPRINTER
Dosta je pisala nasa stampa kada je ubijen mladi par iz Beograda.Davno je to bilo devedeset i neke.Vracali su se iz Istambula preko Grcke i trebalo je da se po povratku vencaju.Nazvan je "Ubica iz Komotinija" i pisalo se da siluje ubija i spaljuje zrtve.Pre desetak godina sam ponovo procitao kratku vest da je ponovo nekog ubio i da je neuhvatljiv.Sta je kasnije bilo ne znam ali ne verujem da je Grcka stampa mnogo pisala o tome.To je losa reklama za turizam severne Grcke.
Dosta je pisala nasa stampa kada je ubijen mladi par iz Beograda.Davno je to bilo devedeset i neke.Vracali su se iz Istambula preko Grcke i trebalo je da se po povratku vencaju.Nazvan je "Ubica iz Komotinija" i pisalo se da siluje ubija i spaljuje zrtve.Pre desetak godina sam ponovo procitao kratku vest da je ponovo nekog ubio i da je neuhvatljiv.Sta je kasnije bilo ne znam ali ne verujem da je Grcka stampa mnogo pisala o tome.To je losa reklama za turizam severne Grcke.