GRČKA: destinacije, mesta za odmor i prenoćište, iskustva i

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

Kupljen je preko TV-SHOP-a, evo i linka http://www.tv-shop.tv/Mocni-Pro-Grill-p ... 7-prod.htm
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Odlično, prekosutra sam u Bgd. i to baš u Delta sitiju
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Kontak telefon ako kome sta ustreba 0641114024 -Dobrivoje. I da ponovim-polovina jula do polovine avgusta Peloponez.
kamper
Korisnik
Pridružio se: 05 Jan 2009 20:50

Post od kamper »

Moj kontakt telefon je 063 308 401, Vladan
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

Evo i mog broja - 063 410 597 Vlada Mustang.

Ja sam celog avgusta negde u Grckoj, jos nisam odlucio koji deo.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Evo i mene: 064 3 54 54 54 Miloš

Grčka 20.07.-10.08.2010. Epir, Jonsko more, Peloponez, Atinska regija, Solun
nidacon
Korisnik
Pridružio se: 23 Maj 2011 00:07

Post od nidacon »

uvek da pomognem , ako treba 063 388 150 Zoran
pecaros021
Korisnik
Pridružio se: 23 Avg 2009 19:49

Post od pecaros021 »

ako treba kakva pomoć ove godine iz Novog Sada a od 01.08.2010 do 20.08.2010 iz Bele Crkve 064-6521-335
rođen da peca osuđen da radi
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Pozdrav za Martu. Ovih dana setio sam se tebe.

Ja krećem put Grčke najverovatnije u Četvrtak ili Ponedeljak, zavisi mi od nekog posla, čim ga okončam.

Plan je Makedonija, Ohridsko jezero, Struga, Grčka, prema Jonskom moru, pa silaz preko Patre u Peloponez. Voleo bih da obiđem Olimpiju, Spartu , Epidaurus, Mikenu, Korint, pa gore za Atinu i dalje.

Imaš li predloga za neka mesta na Peloponezu, gde spavati na ovoj ruti, šta još obići, šta ne propustiti, na koje plaže ići i sl. Značila bi mi sigurna mesta za spavanje i sl.

Možda se i susretnemo negde uz put, ko zna

Pozdrav
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Mi smo trenutno u kampu Blue delfin koji je najblize Korintu, cena je 22 evra sa strujom, dobili smo mesto pored same ograde do mora a i dali su nam popust za struju od 2 evra. Sve u svemu kamp je super, plaza je cista i voda je topla, pirka vetar, nije prevruce, na plazi ima lezaljki i suncobrana plus prirodna ladovina. Malopre smo se vratili iz Korinta isli smo el. biciklima, malopre su skinuti jagnje i prase sa raznja pa cemo da probamo a sto metara od kampa je fish-taverna, sve sveze i ukusno (uostalom puna je Grka). Ostacemo jos nekoliko dana, dok jos obidjemo arheoloska nalazista. Nemam neki precizan plan za dalje, drzacu se kampova koje imas na internetu a ako se ukaze prilika prenocicemo i van kampa. Svaje prilika da cemo za ovih mesec dana obici istocni deo Peloponeza. Javicu se jos koji put.
pecaros021
Korisnik
Pridružio se: 23 Avg 2009 19:49

Post od pecaros021 »

lep provod, lepo vreme i mirno more bez vetra i bure
rođen da peca osuđen da radi
zoranGROS
Korisnik
Pridružio se: 27 Mar 2009 22:09

Post od zoranGROS »

Poslednja izmena od zoranGROS u 24 Jul 2010 16:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik
Pridružio se: 15 Feb 2010 11:51

Post od Joe »

Za groskampera

Kasandra nije ineresantna kao Sitonija ali je treba videti, lepo je sve
Obici i steci nova iskustva.
Vidim da si izvukao neke pouke iz predhodnog potovanja pa ih sad iskoristi
da ne napravis iste greske. Evo i moj mali dobronamerni doprinos.
Pozdravljam voznju po sistemu “laganini”, prvo sto je mnogo bezbednije
a drugo sto si na odmoru i treba smanjiti tenziju, nisi u frci (ako jesi ne putuj).
Kad jurcas uvek izgleda da je sporo i da treba brze, nema uzitka u takvom
putovanju, sve protrci i kad se vratis pitas se, gde sam zurio,koji me djavo tero ?
Milim da i potpuno izbegavanje auto-kampova nije resenje. Biti u nekoj
zabiti na suncu ili nekoj jadnoj hladovini, nocu u totalnom mraku, sami,
zarad lepe plaze kakvih u Grckoj ima i u mnogim kampovima. Po meni
vecina tih “kampera” su iznajmili autodom i racunaju kad su platili rentu
sada ce ustedeti na kampovima.
Kamp nudi komfor, debelu hladovinu, struju,vodu,toplu vodu,prodavnicu,
restoran, organizovane obilaske znamenitosti, i ono sto je najvaznije bezbednost.
Kada kazem bezbednost ne mislim na to da ce vas neko napasti, mislim
na to da mozes slobodno ostaviti svoj autodom i otici do grada ili u neki obilazak
Veruj mi da je bolje dati 10-20 e za neki izlet, oni te odvezu, dovezu,
imas vodica i dobijes prave informacije o mestu koje si posetio, autodomom
se zezas sa parkingom,bojis se obijanja (dok setas stalno si napet), i gorivo
koje potrosis, cena parkinga, to je mala usteda, rizik veci od vajde.
Ima mnogo toga sto dobijas, od vode (nisi ogranicen na 150 l, praznjenja WC-a,)
interneta, svezeg voca i ako hoces drustvo .
Kampovi imaju svoju cenu po sistemu koliko novaca toliko muzike,
svako bira spram mogucnosti, ako postujes sebe i porodicu, gde su bolji uslovi,
bice i njima lepse.
Zelim ti dobar provod i ravne drumove,
pozdrav
Nije važno šta kaže, nego ko kaže !
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
Kontakt:

Post od groskamper »

JOE potpuno si pogodio sustinu, nazalost voleo bi da sam to procito i iskoristio kao savet ranije.
Stalni oprez zbog dokumenata, novca i tehnike mi je pravio tenziju. Od ponedeljka sam zakazao montiranje sefa koji moze da primi dokumenta novac ,lap top od 10 inci ,aparat kameru, GPS ,plocicu radia, mali monitor rikveca kad pogledas dosta vrednosti koje su bile za na izvolte.
Primetio sam u Parali da postoje grupe mladjih lopova na mopedu, kao pricaju telefonom i sve idu u krug nekih talianskih kampera .To su oni koji drpaju sve sto rukom mogu da dohvate kroz otvorene prozore.
Kamovi nisu skupi oko 22-25e ali zaista nisam imao srece da nadjem neku mirnu luku koja bi mi odgovarala u tom trenutku,ali sigurno nemam dilemu za vece gradove tipa Bec , Prag ,Amsterdam...
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Neko voli hotel, neko privatan smeštaj, neko isključivo kamp, neko voli da spava u prirodi, koliko ljudi toliko ćudi.

Uvek imaš izbor, bio sam ili u društvu.

Uočio sam da se Gros nije baš proveo na Halkidikiju, ali šta je tu je.

U svakoj državi ima lopova, ne treba ih provocirati, treba uvek biti na normalnom oprezu.
Boravkom u malim mestima, koja ne posećuje puno turista, čisto sumnjam da u njima ima puno prefriganih lopova , meni se bar to nije još desilo, nadam se da ni neće. U Paraliji ih ima, kao i u Solunu, Atini i drugim poznatijim turističkim destinacijama. U manje poznatim mestima, a isto tako interesantnim, nisam baš siguran da ih ima puno, nemaju oni tu šta da rade, plen u obilatim količinama im je negde drugde na dohvat ruke.

Sigurnost u kampovima postoji, ali treba uvek znati da nijedna uprava kampa ne odgovara za nestanak stvari, tako da ako je neko baksuz, onda mu ni kamp ne može pomoći. Kada sam u kampu, takođe zaključavam kamper, zatvaram bočne prozore i sl.
Setite se krađa u staroj Jugi, u kampovima u Dalmaciji, na Hvaru i sl.
Pre tri godine sam bio u Kateriniju sa porodicom kojima je tog leta u Paraliji u pansionu nestalo 500EUR-a i fotoaparat iz sobe. Po njima, soba im je bila zaključana kada su izašli i oni su je otključali kada su ušli i utvrdili da su pokradeni. Ništa nije vredelo, gazda nije odgovarao nizašta.

Kampovi su ok, ja u njih zalazim kada ostajem duže vreme na jednom mestu. U puno situacija po meni nema potrebe za noćenjem u kampovima.

Ranije sam pisao da sam uočio da Italiani uglavnom idu u paru, pretpostavljam da je i bezbednost jedan od razloga za to.

Uvek treba razmišljati o bezbednosti, ali zbog toga ne treba ugrožavati letovanje.

Ako stalno mislite da će Vas neko pokrasti, onda će Vas zaista i pokrasti, i to verovatno kada se budete najmanje nadali, kada budete u vodi, pa će zavući ruku u torbu ispod peškira i uzeti šta mu treba.

Jedan od razloga što idem južnije je i bezbednost, manji gradovi, mirniji ljudi, nema šoping turista, Paraliju obilazim u velikom luku.

Sutra krećem na Peloponez, pa ću se javiti.

Pozdrav svima.
Odgovori