Mesta za predah i kraći odmor

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY

Odgovori
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Otvaram temu za stavljanje informacija o zgodnim mestima za predah i kraći odmor za vreme vožnje, na pojedinim rutama puta. Svi putujemo polako, nismo i stisci da se takmičimo u brzini, nije nam cilj što pre stići, nego obići što više mesta.
Krećući se putevima, uočavamo pojedina dobra mesta gde zastanemo radi kraćeg odmora. Zgodno je napisati gde ima dobrih mesta za odmor, mesta gde se može snabdeti hranom, mesta snabdevenih čistim toaletom, pitkom ili izvorskom vodom, vidikovcem, mesta gde je dobra lokacija za pijenje kafe i protezanje nogu i sl.
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Bas sam se prihvatio posla oko free parkinga, pza i kampera kada vidim da je vec pokrenuto. Moja zamisao je sledeca: da imamo stranu pod nazivom FREE PARKING, stranu od nazivom PZA i stranu pod nazivom KAMPOVI.Dobra je i ova ideja SprinterA sa Gradovima. Zasto je to dobro? Prosto, nista ne moze da zameni ljudsko iskustvo i taj neposredni uvid. U poslednje vreme kada idem na neka mesta gde su kampovi obavezno pogledam i misljenje ljudi koji su tamo bili a dao Bog sa ovim google prevodiocem lako mozete da to pratite. Moj predlog je da prvi uslov za stavljanje nekog mesta bude LICNI UVID. Nista ono, rekao mi Pera, prepisao sam sa slovenackog foruma....Posto je nas malo koji postavljamo i aktivni smo na forumu u pocetku nece biti previse informacija ali vremenom to ce biti lepa baza provenerih podataka i vrlo, vrlo, korisnih. Ovo je bila i moja zamisao da se prvo stavi velikim slovima recimo KRANJSKA GORA pa posle da idu koordinate ili blizi opis odredista, adresa i kratak opis u smislu:osecao sam se bezbedno, ima-nema buke, dogovoriosa se sa vlasnikom restorana u
marta
Korisnik

Post od marta »

Ovaj nagli prekid recenice koji se ponavlja je ipak do kompa a ne moja greska. Dakle, da nastavim. Podstaklo me je i to sto sam skoro trazio iformaciju o Banji Zdrelo koju je ostavi nas kolega i jedva je nadje. Ovako ce to biti na jednom mestu, pa kada se spremam na neki put prvo pogledam da li je na tim postovima neko ostavio kakvu informaciju a i da se ne spremam odlazak na te strane moze da bude inspirativan da planiram da odem. Bilo bi dobro da ne stavljamo ni previse informacija o jednom mestu, samo one najkorisnije. Ne treba podcenjivati ni jednu destinaciju, od onih najblizih do onih daljih i "glamuroznijih". Recimo, za Kopaonik postoje dva mesta, ja ih zovem Grosovo i Mustangovo za parkiranje i kada Gros da koordinate i kratak opis u smislu dostupnost interneta, sigurnost, buka upozorenje da je bolje tu nego dole kod autobusa, da se ako je mesto zauzeto prazni posle 17 casova...onda je to stvarno korisna informacija koju uporedimo sa Mustangovim prikazom daje mogucnost slatkog izbora. Ovo prosto uzimam kao primer.
marta
Korisnik

Post od marta »

Mozda je ipak bolje da uradimo kao slovenci, da ne izmisljamo toplu vodu. Da imamo grupu koja bi se zvala PZA a koja bi obuhvatala sve:od nocenja i boravka besplatno, preko parkinga koji se placaju do mesta (klasicnih pza) koji imaju nesto od ponude (struje, vode, praznjenje wc..) najcese u obliku onih zelenih stubica. Druga grupa zvana KAMPOVI gde bismo davali isto kao i prethodno informacije-ime grada (drzave).ime kampa-koordinate i kratak opis sa dobrim i losim stranama istog. Treca grupa bi bila ova vec zapoceta od strane Sprintera sa gradovima na nacin na koji je to on vec lepo uradio. Uvek mozemo traziti neku dodatnu informaciju o nekom mestu ali bi bilo dobro da to bude nova tema da ne bismo gusili onu osnovnu. To mi se recimo ne svidja kod slovenackog jer kada udjes na post recimo gde pise Kranjska Gora kada pocnu svoje dijaloge da li sme da li ne sme, dokle sme, ko je zvao zupana da pita da li sme, onda na kraju izadjem iz te teme sa mnje znaja nego kada sam usao.
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
Kontakt:

Post od groskamper »

Jedno od pozicija koje sam iskoristio za odmor - predah u mom putovanju na jug i s juga se zadesilo da je Motel -hotel (sta li je vec ) Predejane .
Naravno da ta pozicija nije moj favorit ali se ispostavilo da ako krenete kuci recimo iz Paralije posle plaze a to je recimo oko 17h i jos usput svratite na neko od mesta gde bi mogli da kasno rucate ili vecera , poprilicno kasno se zateknete na ovom delu puta izlazak iz Grdelicke klisure .
Poprilicno logicno je da se zaustavite na ovoj poziciji .
Tako sam i ja nekako isplanirao odmor, moje vreme dolaska je bilo oko 23h .
Vec poprilicno iziritiran farovima vozila koji optereceni na putu za jug smetaju i jako biju u oci , nije bilo dileme da treba prespavati .
Ulazak na taj parking oko 23h je kao da ste se nasli u drugoj dimenziji zone sumraka , jedva i da imam sirinu da prvucem svoj kamper od kamiona i autobusa ljudi koji poluusnu bauljaju oko autobisa , pogledom sastrane vidim zauzet svaki moguci dodir sa ivicom parkinga , zauzet putnickim vozilima i ljudima umotanim u cebad pored svojih vozila spavaju ko cevapi poredjani.
Sledei momenat primecujem rampu malo uzvisenje i prazan parking za 20-30 vozila , u nizu sa zgradom restorana , nema dileme ulazim u azil prelepog parkig skoro prazan ,mesta ispod drveta sa panoramom na nize nivoe i guzvu vec opisanu i taman slopih oci kucanje na vrata, viri glava cuvara paringa sa zahtevom da se prijavim na recepciji bezuslovno .
Prijavim se sta cu naravno sa hiljadarkom , tolko je kostala noc , kazu ima i tusiranje al ja to svakako mogu kad hocu u kamperu pa nisam koristio . svejedno jutro uz kafu kraj kampera sa lepom panoramom vredi valjda isto koliko i kod Grka slicna pozicija .
Svakako preporucujem, nemojte zuriti , ucinite odmor prijatnim putovanjem bez obzira koliko potrajao.
Slika
Odgovori