samogradnja kampera
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Bio sam u Kompresoru gde su ljudi izrazili divljenje za ulozeni trud i krajnji efekat. Cuo sam se sa programnerom i rekao mi je da ce uskoro postaviti uputstvo kako bi resili problem postavljanja veceg broja slika.
Za pocetak posalji mi stavi jednu sliku manje razolucije kampera da je stavim na sajt. Pozdrav
Za pocetak posalji mi stavi jednu sliku manje razolucije kampera da je stavim na sajt. Pozdrav
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Danas popodne sam se vratio sa prve voznje , putovao sam na Divcibare ostao jedan dan i noc, zatim malim starim i poprecnim putem preko kosjerica u Uzice pa putem ka Mecavniku Kusturica grad posle podne putem do Zlatibora malo panoramsko razgledanje putem do zeleznicke stanice Zlatibor i tu na tom delu puta na vrh nekog brega posmatrao panoramu brezuljaka do usred Srbije.
Kasno uvece u noc sisao sam do centra u civilizaciju Zlatibora (najslicnija Novogodisnjem bazaru hala 1 il 2 ili neka vec u nizu )Ko voli tako je !
Proveo sam noc na placenom parkingu u centru.
Prava prilika da se probaju elektricni uredjaji kao TV sistem (sastoji se od 4 elementa) iskljucio sam motorni akomulator i testirao prakticno dugotrajnost esploatacije akoulatora za unutrasnje uredjaje.
Naravno da imamo i rezultate al otvoricemo drugu temu pa posle o tome.
A sad kako slika ?
proba ovako ako uspe super!
Kasno uvece u noc sisao sam do centra u civilizaciju Zlatibora (najslicnija Novogodisnjem bazaru hala 1 il 2 ili neka vec u nizu )Ko voli tako je !
Proveo sam noc na placenom parkingu u centru.
Prava prilika da se probaju elektricni uredjaji kao TV sistem (sastoji se od 4 elementa) iskljucio sam motorni akomulator i testirao prakticno dugotrajnost esploatacije akoulatora za unutrasnje uredjaje.
Naravno da imamo i rezultate al otvoricemo drugu temu pa posle o tome.
A sad kako slika ?
proba ovako ako uspe super!
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Dok se ne formira nova aktivna tema putovanja, da dodam da put Divcibara vise nego zadovoljstvo. Nakon malo osluskivanja rada vozila, provere opreme i konacista na toj nama najblizoj ski planini ,nastavili smo put Zlatibora a pre toga poseta Mecavnika ( Kusturica grada). Produzeni vikend Subota do kasno u ponedelak se pokazao kao odlican termin pa ga sad ponavljam al ovaj put planiram Kopaonik. Dolazak na Kopaonik sam planirao sa strane Josanicke banje a povratak preko Brzece i Brusa Krusevca pa autoput. Vise nego obicno me raduje najava da vec od srede pada sneg na Kopaoniku pa sam spremio i sportske rekvizite za taku priliku ukoliko snega bude dovoljno. Imam jos cetri dana da nadjem lance za teretni program (kombi )vozilo, upozorili su me da ne pravim gresku sa obicnim lancima za putnicko vozilo !
Nadam se da ce se pojaviti prostor za ovake kratke opise putopisa bilo bi dobro za sliku +par reci komentara ( upuceno upravi sajta ) nadam se da ste primili predhodni putopis sa Divcibara. Pozdrav Zoran
Nadam se da ce se pojaviti prostor za ovake kratke opise putopisa bilo bi dobro za sliku +par reci komentara ( upuceno upravi sajta ) nadam se da ste primili predhodni putopis sa Divcibara. Pozdrav Zoran
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Setio sam se da moze i ovako da se pomognemo : http://www.youtube.com/watch?v=mCT0mfgNXLE
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Posle putovanja na Divcibare i Zlatibor odlucili smo se da posetimo i nasu perjanicu planinu Kopaonik. Desilo se da je par dana pre pao prvi sneg i to 25-30 cm,pa je sve ovo ucinio jos pikantnijim. Putopis o ovoj turi sam spremio i nadam se da ce biti prilike na ovom forumu a do tad mali video zapis preko yuo tub-a http://www.youtube.com/watch?v=RlS2Xvw5ne4
Da li neko ima iskustva sa Jahorinom? Gde moze da se parkira sa kamperom? Da li je buka na onom parkingu u centru Zlatibora? Ja sam par puta bio malo vise jezera, kod igralista i trznog centra, niko me nije dirao. Ako bude interesovanja (narocito posle Nove godine) pisacu o svojim iskustvima (zimskim) sa Slovenijom.
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Iskustvo sto se tice Zlatibora su za mene vrlo losa , ne odnosi se na bezbednost cak sta vise bili smo na centralnom parkingu kod pijace .
Sto se tice ljudi koji rade na pijaci mirni ste sa snom do 10-11h.
A za druga mesta nisam imao vise strpljenja posto smo imali fiasko sa Zlatiborskim jezerima, i jos jednim mestom sa brosure Zlatibor koja se moze kupiti u knjizarama. Mozda sam strog ,mozda nisam uspeo da se snadjem al na mene nikakav utisak ostavila ta planina (izuzev Mecavnika)
Parking se placa 200din za noc +30 din posle 6h svaki naredni .
Sto se tice ljudi koji rade na pijaci mirni ste sa snom do 10-11h.
A za druga mesta nisam imao vise strpljenja posto smo imali fiasko sa Zlatiborskim jezerima, i jos jednim mestom sa brosure Zlatibor koja se moze kupiti u knjizarama. Mozda sam strog ,mozda nisam uspeo da se snadjem al na mene nikakav utisak ostavila ta planina (izuzev Mecavnika)
Parking se placa 200din za noc +30 din posle 6h svaki naredni .
Zorane, svaka cast na smelosti i volji da se upustis u ovakav ozbiljan projekat. Kamper spolja izgleda odlicno a verujem i iznutra. Moj savet je da ugradis solarni panel za punjenje akumulatora jer iz licnog iskustva znam da je neophodan. LED rasveta nije problem ali koriscenje lap-topa ili monitora vise sati postaje problem za akumulator. Imam dosta iskustva sa solarnim panelima i regulatorima pa ako ti treba savet javi se. Sto se tice Zlatibora ja sam prvi put imao lose iskustvo zbog loseg vremena i jakog vetra koji je gasio grejalicu ali je moja supruga odusevljena Zlatiborom kako leti tako i zimi. Kad to kazem ne mislim na urbani deo Zlatibora, vec na njegovu blizu i siru okolinu. U okolini su prelepa zaboravljena planinska sela koja su pravi melem za dusu. Ne znam kakav si fijasko imao sa Zlatiborskim jezerima ali na par kiolometara odatle mogao si da naidjes na predele koji su kao sa razglednica. Ja sam nocio vise puta na slobodnom parkingu iza klizalista i parkingu ispred decijeg odmaralista ''Braca Sekulic'' i nisam imao nikakvih neugodnosti. Pozdrav!
Poslednja izmena od mustang u 22 Okt 2009 22:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Omnia mea mecum porto
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Sad u subotu 31.10.2009 krecem put Stare planine na produzen vikend . Ukoliko bi na nesto trebalo da se obrati paznja ili nikako ne propusti rado bih procitao. Citam na netu da sezona pocinje sa 1. novembrom, pise da treba da probaju snezne topove , temperatura ce biti u -- pa ko zna ski board je u ormaru ko zna ?
Ideja je da put prema Babin zubu bude preko Pozrevca- Majdampeka - Bora -Zajecara -Knjazevca, a povratak auto put. Eto toliko ukoliko ima jos nekog od kamperista ko bi ovako potrosio jedan jesenji produzeni vikend poziv stoji otvoren .
Pozdrav Zoran
Ideja je da put prema Babin zubu bude preko Pozrevca- Majdampeka - Bora -Zajecara -Knjazevca, a povratak auto put. Eto toliko ukoliko ima jos nekog od kamperista ko bi ovako potrosio jedan jesenji produzeni vikend poziv stoji otvoren .
Pozdrav Zoran
Rado bih ti se pridružio ali imam neke poslovne obaveze za vikend. Stara planina je moj teren a posebno deo od Pirota prema Babinom zubu. Treba obići kanjon reke Visočice koji je pravi Kolorado
u malom. Naravno, samo u letnjim mesecima jer je neprohodan pa je potrebno je malo planinarenja i plivanja da bi se proslo kroz kanjon. Visočica inače puni Zavojsko jezero a deo ispod brane se uliva u Toplodolsku reku i zajedno čine reku Temsku ( Temšticu ) koja se uliva u Nišavu 10 km nizvodno od Pirota. Postoji neasvaltirani put od Babinog zuba prema selu Topli do. Odatle je put asvaltiran i spaja se sa glavnim putem Nis-Pirot. Zbog te neasfaltirane deonice u zimskim mesecima je bolje preko Kalne i sela Temska izaci na glavni put. Ceo taj kraj je prelep, pun planinskih potoka, izvora, vodopada, livada...Ko voli pecanje, u Visocici i Toplodolskoj reci ima potocne pastrmke i primeraka do 2kg. U Zavojskom jezeru ima bele ribe, sarana , stuke i naravno velikih komada pastrmke. U blizini sela Temska nalazi se manastir sv. Đorđe (Temacki manastir ) iz XVI veka. Na 18 km od Pirota nalazi se Sukovski manastir a 7 km dalje nalazi se manastir sv. Jovan Bogoslov ( Poganovski manastir ) iz XIII veka . Još malo dalje uz reku Jermu nalazi se Zvonačka banja.
Za obilazak ovog kraja potrebno je nekoliko dana. Pošto ćeš se verovatno vraćati preko Niša bilo bi mi drago da svratiš kod mene. Možeš prespavati i nastaviti dalje. Pozdrav Vlada!
u malom. Naravno, samo u letnjim mesecima jer je neprohodan pa je potrebno je malo planinarenja i plivanja da bi se proslo kroz kanjon. Visočica inače puni Zavojsko jezero a deo ispod brane se uliva u Toplodolsku reku i zajedno čine reku Temsku ( Temšticu ) koja se uliva u Nišavu 10 km nizvodno od Pirota. Postoji neasvaltirani put od Babinog zuba prema selu Topli do. Odatle je put asvaltiran i spaja se sa glavnim putem Nis-Pirot. Zbog te neasfaltirane deonice u zimskim mesecima je bolje preko Kalne i sela Temska izaci na glavni put. Ceo taj kraj je prelep, pun planinskih potoka, izvora, vodopada, livada...Ko voli pecanje, u Visocici i Toplodolskoj reci ima potocne pastrmke i primeraka do 2kg. U Zavojskom jezeru ima bele ribe, sarana , stuke i naravno velikih komada pastrmke. U blizini sela Temska nalazi se manastir sv. Đorđe (Temacki manastir ) iz XVI veka. Na 18 km od Pirota nalazi se Sukovski manastir a 7 km dalje nalazi se manastir sv. Jovan Bogoslov ( Poganovski manastir ) iz XIII veka . Još malo dalje uz reku Jermu nalazi se Zvonačka banja.
Za obilazak ovog kraja potrebno je nekoliko dana. Pošto ćeš se verovatno vraćati preko Niša bilo bi mi drago da svratiš kod mene. Možeš prespavati i nastaviti dalje. Pozdrav Vlada!
Omnia mea mecum porto
Pogledaj sajt www.freebiking.org i galeriju slika sa naslovom '' Ka crvenim oblucima stare ''
Omnia mea mecum porto
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Hvala na informacijama, moj princip je da se informisem toliko da prepoznajem mesta i situacije, a nacelno nemam nikakva posebna ocekivanja i dopustam da se utisak formira sa lica mesta.
Tako neka mesta nemaju ulogu favorita, dok neka druga mozda zbog nekog gesta ili situacije me potpuno ocaraju. Valjda je zato interesantnije!!
Pozdrav po povratku nov video zapis Kamperom kroz srbiju 3
Tako neka mesta nemaju ulogu favorita, dok neka druga mozda zbog nekog gesta ili situacije me potpuno ocaraju. Valjda je zato interesantnije!!
Pozdrav po povratku nov video zapis Kamperom kroz srbiju 3
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Po povratku sa Stare planine evo nekih svezih utisaka. Mozda nece biti objektivna slika i opis ali jedno sigurno stoji putovanje i bitisanje na Staroj planini svakako ostavlja utisak STRAHOPOSTOVANJA bar ja.Mogao bi da hvalim ili kudim al jedna recenica mi nekako moze pomoci kao definicija :
NIJE VAZNO KOLIKO SI PUTA UDAHNUO VAZDUH VEC KOLIKO SI PUTA OSTAO BEZ DAHA. E ja za ovih 2-3 dana bogami par puta.
Kao sto sam najavio posli smo starim putem preko smedereva ,pozarevca, zagubice, majdampeka ,bora ,zpetrovca,kuceva, zajecara,knjazevca,pa na planinu u povratku preko soko banje, aleksinca , auto put beograd
evo adrese sa malo video zapisa sa putovanja:
http://www.youtube.com/watch?v=6iwySYgz6Rs
Pozdrav Zoran Nikolic
NIJE VAZNO KOLIKO SI PUTA UDAHNUO VAZDUH VEC KOLIKO SI PUTA OSTAO BEZ DAHA. E ja za ovih 2-3 dana bogami par puta.
Kao sto sam najavio posli smo starim putem preko smedereva ,pozarevca, zagubice, majdampeka ,bora ,zpetrovca,kuceva, zajecara,knjazevca,pa na planinu u povratku preko soko banje, aleksinca , auto put beograd
evo adrese sa malo video zapisa sa putovanja:
http://www.youtube.com/watch?v=6iwySYgz6Rs
Pozdrav Zoran Nikolic
Poslednja izmena od groskamper u 11 Maj 2010 00:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Konacno jedan tehnicki edukovan kamperista koji na pravi nacin propagira nas put. Drago mi je da cemo svi moci da vidimo tvoja putovanja i da delimicno steknemo utiske o njima. Entuzijazam ti ne nedostaje pa se nadam da cemo ga iskoristiti i u klubu, tako da je vreme da se vidimo. Pozdrav za Natasu i Zorana