Predlozi - Putovanja, predlozi i iskustva
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Na Divcibarama prelepo vece stigao sam tek u 21, 30 h ispred mene na 100m se desila saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom na ulazu u Gornji Milanovac .Putnicki auto presao na levu stranu trake i kad se namesti trenutak da usuprot ide sleper, tako je puklo. Dvoje su izvadili , a za vozaca tog putnickog auta nisu mnogo zurili, smotali ga u cebe . Cekalo se tri sata, ipak stigao sam na picu kod PEPE na Divcibare sad sam kod hotela Divcibare, nemam signal tv ali imam internet , vreme prelepo snega nema .
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Dobra noc Marta. Samo sam te cakao da se zakacis. Bio sam u kontaktu sa tvojim prijateljem Frenkom koji nam je preporucio restoran SESTICA u Ljubljani , a ciji kuvar nije imao svoj dan. Ne zameram mu desava se. Nije mogao da nam se prikljuci jer mu je ulica bila zatrpana snegom. Posalji mu poruku da nam malo internacionalizuje forum. Pozdrav
Da bio sam na kaskadam srednjoj, tu mi je slab tv prijem. prosetao sam se od pijace (kupio sam jagodice ) i odatle do nove ski staze . Putem od pijace pored potoka i odusevio se , naisao sam na deo prirode i MALIH vikendica duz potoka . To nisu skupe fensi kuce vec naprotiv imam utisak da su pojedine tu i pre 20 godina poredjane uz potok, tako smo stigli do nove staze koja je dobrim delom u senci pa jos ima snega po njoj i ako je suncan dan. Odatle smo putem krenuli da vidimo kud se kolima stize do nje od glavnog asfalta . Istina da je staza gotova radila je celo vreme sa ski liftom dok smo se setali radnici su nosili u korpama neku gradju do vrha , ali prilazni put jos neko vreme nece biti u funkciji sem ako nemate ladu njivu, i naravno jos po koji prateci objekti.
Kad nekome nesta prija onda prija , tako sam sa Kopaonika sisao ovde i nisam se pokajao, ustvari sam siguran gde cu sledi i onaj drugi put boraviti , vezano za ski aktivnosti . Meni odgovara staza umerena parking na 30 m. od zice CENA SKI PASA 600 DIN hrana u restoranu jeftinija nego u bgd-u
Super mesta za parking ima gde god se okrenes, pored kaskade hotela Divcibara super je mesto i u samom centru plato preko puta crkve , sve je blizu prodavnica , kafic, pijac , voda na cesmi u pijaci.
Nekako nemam osecaj presije i ne osecam se da me pljackaju gde god mi oko zastane a to prija.
Naravno da treba naglasiti i dobar put sem 300m u radu sve drugo ok. do Dorcola tacno 118 km ili 2h do Palate Pravde a onda jos 1 h do Dorcola (period od 15--18h)
Kad nekome nesta prija onda prija , tako sam sa Kopaonika sisao ovde i nisam se pokajao, ustvari sam siguran gde cu sledi i onaj drugi put boraviti , vezano za ski aktivnosti . Meni odgovara staza umerena parking na 30 m. od zice CENA SKI PASA 600 DIN hrana u restoranu jeftinija nego u bgd-u
Super mesta za parking ima gde god se okrenes, pored kaskade hotela Divcibara super je mesto i u samom centru plato preko puta crkve , sve je blizu prodavnica , kafic, pijac , voda na cesmi u pijaci.
Nekako nemam osecaj presije i ne osecam se da me pljackaju gde god mi oko zastane a to prija.
Naravno da treba naglasiti i dobar put sem 300m u radu sve drugo ok. do Dorcola tacno 118 km ili 2h do Palate Pravde a onda jos 1 h do Dorcola (period od 15--18h)
To je taj put. Negde na pola puta od Divčibara ima skretanje levo za Valjevo, ti produžavaš za Mionicu. Mislim da ti je od Mionice lakše da siđeš u Divce, pa onda odeš ili desno prema Lajkovcu pa na Ibarsku, ili da ispred Nepričave skreneš levo na Ub, pa posle za Obrenovac. Oba puta su ok i lepo je proći i takvim putevima.
-
- Korisnik
- Pridružio se: 14 Nov 2009 23:33
Najblizi put sa Divcibara do Ibarske magistrale je kada u Mionici na semaforu produzite pravo,preko Vracevica i Bogovadje izadje se u Zupanjcu na Ibarsku,Preporucujem da se usput poseti manastir Bogovadja.Druga mogucnost je da se iz Mionice desno svrati u Banju Vrujce,koja je u zadnje vreme bas u procvatu.U Vrujcima postoje i dva kampa ali je jedan bas u ocajnom stanju a drugi tu i tamo.Mada ko ide auto kamperom kamp i nije potreban posto ima mesta za parkiranje u centru,a tu je i cesma sa veoma zdravom pijacom vodom.Tu su i bazeni sa lekovitom vodom kao i lekovito blato,sve na dohvat ruke.Ko zeli da se zadrzi malo vise,moze da skokne i do Ravne gore i Kostunica.Rajac je takodje blizu i pravo je mesto za odmor.Ako nekog zinteresuje ova destinacija,neka se javi vrlo rado cu pomoci i pridruziti se,posto sam iz tog kraja.Pozdrav svima.
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt: