Noći su doduše hladnjikave i vetrovite, ali je preko dana oko 32-34 C.
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
PozdravJader napisao:Gledao sam danas putarine u Grčkoj, Egnatia Odos je prihvatljiv, od Soluna do Igumenice je oko 10 EUR za 2. kategoriju. Pre par godina su povećali granicu za 3. kategoriju na preo 2,7 m visine (sa ili bez prikolice), tako da mnogi mogu da prođu u kategoriji 2.
Što se tiče autoputa od Atine prema Solunu, tu stvari stoje drugačije... 3 kategorija kreće od 2,2 m visine i značajno je skuplja od druge, 2,5 puta. Znači, ako bi u drugoj kategoriji platili 2 EUR, u trećoj bi to bilo 5 EUR, što složićete se, nije malo uvećanje .
![]()
Da li je neko izbegavao autoput na toj deonici i kakva su iskustva (naseljena mesta, usponi, kvalitet)?
Ja se trudim da vozim nacionalima gde god mogu. NIje , ali zaista nije u pitanju novac. Mi sa kamperima vozimo negde između 80-100km/h. Bar se ja držim u toj kategoriji. Ovim brzinama u suštini i ne godi autoput, već upravo nacionali. Vozeći njima, imao sam mogućnost da svratim na bezbroj plaža i uvala do kojih zaista ne bih mogao prići da sam vozio autoputem.guckov napisao:PozdravJader napisao:Gledao sam danas putarine u Grčkoj, Egnatia Odos je prihvatljiv, od Soluna do Igumenice je oko 10 EUR za 2. kategoriju. Pre par godina su povećali granicu za 3. kategoriju na preo 2,7 m visine (sa ili bez prikolice), tako da mnogi mogu da prođu u kategoriji 2.
Što se tiče autoputa od Atine prema Solunu, tu stvari stoje drugačije... 3 kategorija kreće od 2,2 m visine i značajno je skuplja od druge, 2,5 puta. Znači, ako bi u drugoj kategoriji platili 2 EUR, u trećoj bi to bilo 5 EUR, što složićete se, nije malo uvećanje .
![]()
Da li je neko izbegavao autoput na toj deonici i kakva su iskustva (naseljena mesta, usponi, kvalitet)?
Evo da vam odgovorim oko putarina izmedju Soluna i Atine posto sam se vratio tim zaobilaznim putem,doduse nisam isao do same Atine vec do Molosa i moje je iskustvo je krajnje pozitivno
putevi su odlicni a i samo vozilo mi je imalo neuporedivo manju potrosnju nego prilikom voznje na auto putu takodje je i manja kilometraza a zaobilazni put sam odabrao preko google mapa gde sam u opcijama izabrao da zaobilazi naplatne rampe on izbaci par opcija pa sami izaberete jer sam i sam bio iznendjen da im je granica za trecu kategoriju 2.2m a takodje sam u povratku nocio u Paraliji
Moze se zaobici cak i ona prva naplatna rampa na ulazu u Grcku i to vrlo lako samo na njoj nije nesto velika putarina ali je ocajan put za koji naplacuju pa ako nekog zanima objasnicu.
Takodje je ovo i meni bila proba zato sto sam sam hteo da se uverim oko tih puteva jer imam u planu da naredne godine idem do Nafplia i Kalamate uz neku obilaznu turu samog Peloponeza i eventualnog povratka preko Lefkade gde sam vec isao ali kolima,ali mi je prijatelj rekao da mu je putarina nadole do Korinta bila oko 40e za auto e sad ako to pomnozimo sa 2.5 za kamper to ispadne 100e u jednom pravcu sto i nije malo
Toliko od mene a ako nekome treba nesto u Sokobanji neka me kontaktira
Samo treba imati više godišnjeg odmora i putarine nisu problem... ideš okolnim putevima i ne misliš o preostalom vremenusprinter napisao:Koliko se sećam samo treba pratiti one omanje četvrtaste oznake Olimpus road ili tako nešto.