molba vlasnicima kamp prikolica

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY

Odgovori
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Ako si u blizini Trsta nije lose znati da ni 100 metara od slovenacke granice ima servis za kampere,prikolice i opremu. Vrlo su povoljni. Recimo ja sam tu ugradjivao tendu,krovni ventilatori, televizor a racunali su mi 20% manje tj. ne moras da prelazis granicu pa kasnije da refundiras taj porez vec odmah uracunavaju za delove koje ugradjuju. Za potrosnu robu,recimo tecnost za wci td. mora da se predje granica da se dobije pecat. Tu radi Robi koji zna nas jezik.
Centro vacanze
strada per laghetti 1
34015 Muggia
tel+39040231711
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Za Martu, ova informacija mi je bila potrebna što se tiče tende. Ima li neko iskustva koju tendu ugraditi? Još se dvoumim između Fiame i Omnistor-a. Trenutno preteže Omnistor model 5003, čini mi se kao najbolja opcija za dužine tendi od 3,5-4m, uz mogućnost nadgradnje safari room-a.
Nameravam da ugradim i solar kada krenem na letovanje. Znaš li Marta možda kakve su cene u Italiji u tom mestu koje pominješ za recimo 150W-200W solarni panel sa svim potrebnim priključcima i ugradnjom. Čuo sam takođe da se i solari razlikuju, jedni su samo za sunce, drugi akumuliraju energiju i pri bilo kom dnevnom svetlu, bez obzira na sunce. Ne znam kako ih razlikovati prilikom kupovine i odabira.
marta
Korisnik

Post od marta »

Nesto od ovoga i znam pa cu ti odgovoriti sutra jer moram da proverim sta sam ja ugradjivao. U svakom slucaju dosta su povoljni.
admin
Site Admin
Pridružio se: 22 Nov 2006 10:08

Post od admin »

Poruka zaJOE-a. Kada se udje u zonu Maribora ima jedan ogroman kruzni tok gde ne treba da slusas i gledas navigaciju, vec treba da gledas oznake za auto put. Par puta sam slusao pogresne instrukcije od tete koja prica. Nadam se da su u medjuvremenu ispravili tetu da ne prica pogresno.
marta
Korisnik

Post od marta »

Odgovor Sprinteru: ugradjena tenda je OMNISTOR 5002 MT3 (dakle to je tenda od tri metra)-cena 408,33eura. Ne bih znao nista da ti kazem o tendama,prosto ugradio sam onu koju su imali. Sto se tice sun.celije MODULO FOTOV.90W-cena 487.50 (za nju su mi rekli da akumulira svetlost)-dakle, ne samo kada sunce direktno greje. Ima tu jos nekih delova moguce je da je i to potrebno za ugradnju celije ali cena tih sitnica je oko 90 evra.Ugradio sam tada i turbo-vent cryistal-cena 168,33 evra. Sa tom suncanom celijom te snage sasvim sam zadovoljan, s tim sto sam naknadno ugradio jos jedan gel akumulator od 80am. A ove dileme koje imas mozes lako resiti ako nazoves onaj broj koji sam ostavio i trazis Robija.
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Odlično Marta, hvala ti, zvaću Robija kada se odlučim za ugradnju. Još nešto, koliko dugo vremena se izgubi za ugradnju, da znam da planiram ( solar i tenda)?
marta
Korisnik

Post od marta »

Urade to relativno brzo. Ja sam za pre podne sve zavrsio a bilo je jos nekih sitnica za ugradnju. Bilo bi pametno najaviti se i rezervisati termin ali i ako ne, primice te.
nidacon
Korisnik
Pridružio se: 23 Maj 2011 00:07

Post od nidacon »

marta kako si zadovoljan sa turbo-vent cryistal i sun.celije MODULO FOTOV.90W Ja hocu to da uradi pred ovo leto. Ima li efekta taj turbo vent i gde si ga stavio(iznad stola ili kreveta?)
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Što se tiče turbo vent-a da li se skida postojeći krovni prozor. kako dovedu struju do njega, gde je prekidač za paljenje, da li je bučan, koliko troši struje i koje su dimenzije.
Ala sam se napisao...
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

I da, pokušavam da ovaj model solara nađem na net-u ali bezuspešno. Ja bi možda ugradio snage 130w, Ako neko ima link, neka ga postavi.
marta
Korisnik

Post od marta »

Sto se tice turbo-venta,izuzetno sam zadovoljan, radi na 12 v, trosi stvarno malo struje tako da ga ostavim ukljucenog po nekoliko sati kada odem iz kampera a i moja macka je zadovoljna koja ostane unutra. Bar se nije zalila do sada. Dakle ova dva leta u Grckoj po 30 dana nisam imao potrebe za klimom. Naravno, klima je klima a ovo je ventilator ali ipak necu ugradjivati klimu,ovo je dovoljno. Postavio sam iznad stola (na mesto vec postojeceg krovnog prozora),ugradnja je jednostavna i brza. Povezano sa tim je i celija koja mi daje sasvim dovoljno struje tako da i kada sam u kampu ja ne uzimam struju a to se kerce kao sto znate od 3-5 evra po danu. Uzmi u obzir da sam ugradio i dodatni akumulator (150evra).
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Što se tiče akumulator gel-a jesi li i njega kupio u Italiji i povezao kod njih i koji model si uzeo
marta
Korisnik

Post od marta »

Nisam, uzeo sam kod STADORA-Novo Mesto (servis Adria),oni su i povezali a koji model cu znati sutra.
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Što se tiče Stador-a i kod njega ću morati da odem zbog "vodotesnosti", dva-tri prozora mi ne dihtuju najbolje, pa će verovatno morati da ih izbace i ponovo ubace uz dodavanje mase za dihtovanje. Je li neko radio ovakve stvari, kakve su cene , da li poprozoru ili?
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Za Nidacon-a , ja sam u Solunu prošle godine kupio odličan mali ventilator od rostfraja, sa velikom štipaljkom za kačenje umesto klasičnog postolja, gibljivim telom i zaštitom lopatica. Nečujan je zaista, ne previše brz, taman koliko treba. Radi na 220v, cena je bila 15Eur. Radnja se nalazi u prvoj polovini ul. Ignacije, s leve strane gledajući iz centra ka Halikidikiju. Ovde kod nas sam ranije kupio i ugradio sinusni inverter od 600w koji sam platio 50EUR, tako da je ukupna cena 65EUr, a inverter koristim i za mnoge druge stvari.
Odgovori