Putopis - Srbija - Smak sveta, svi na Rtanj :)
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
Da li neko planira sutra na Rtanj? Moj prijatelj, inace planinar vec je par dana na Rtnju u nekom planinarskom domu. Atmosfera, super, stranaca ko pleve, druzenje, zezanje. Prasetine i jagnjetine na raznju koliko hoces. Trubaci, ziva muzika, kafane krcate... Cene, onako, tek malo vise nego inace. A mnogo je kampera i prikolica gore. Kaze da cak ima i stotinjak satora... Steta sto se ranije nismo organizovali da odemo gore!
Kad se mora, nije teško.
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Pozdrav uživo sa dočeka smaka sveta na Rtnju!
Po očekivanju, smak sveta je zaobišao Rtanj i u 11:11 h i za reprizu u 14:23 h. Mi preživesmo, al`ne znamo još uvek kako je prošao ostatak sveta, pa ko je "pretekao" čitaće.
Elem, avanturu smo započeli u četvrtak uveče na višenedeljnom insistiranju moje gospođe, pa sa sve slavskim kolačem i žitom obresmo se na Rtanju da nikoljdanske paterice proslavimo i u kamperu. "Mnogobrojne" kampere, prikolice i šatore nešto ne videsmo. To što smo usamljeni kamperi nama nije smetalo, koliko navalica televizijskih ekipa i fotoreportera na nas. S obzirom na to da smo noć proveli gotovo pod vedrim nebom i budnim okom vanzemaljaca, novinarima je bilo vrlo interesantno pa su nas gledali ko s Marsa da smo pali i da smo on- line sa istima.
Zaključak je da je bilo više TV ekipa, novinara i lokalnih prodavaca, no zainteresovanih za kosmička dešavanja.
Da ne bude zabune, ovo je izveštaj sa parkinga ispred hotela "Milenium" gde je inače predviđeno glavno dešavanje, tj. predavanja istaknutih naučnika i istraživača, što je nas i dovelo ovde.
Evo par slika sa lica mesta.
Po očekivanju, smak sveta je zaobišao Rtanj i u 11:11 h i za reprizu u 14:23 h. Mi preživesmo, al`ne znamo još uvek kako je prošao ostatak sveta, pa ko je "pretekao" čitaće.
Elem, avanturu smo započeli u četvrtak uveče na višenedeljnom insistiranju moje gospođe, pa sa sve slavskim kolačem i žitom obresmo se na Rtanju da nikoljdanske paterice proslavimo i u kamperu. "Mnogobrojne" kampere, prikolice i šatore nešto ne videsmo. To što smo usamljeni kamperi nama nije smetalo, koliko navalica televizijskih ekipa i fotoreportera na nas. S obzirom na to da smo noć proveli gotovo pod vedrim nebom i budnim okom vanzemaljaca, novinarima je bilo vrlo interesantno pa su nas gledali ko s Marsa da smo pali i da smo on- line sa istima.
Zaključak je da je bilo više TV ekipa, novinara i lokalnih prodavaca, no zainteresovanih za kosmička dešavanja.
Da ne bude zabune, ovo je izveštaj sa parkinga ispred hotela "Milenium" gde je inače predviđeno glavno dešavanje, tj. predavanja istaknutih naučnika i istraživača, što je nas i dovelo ovde.
Evo par slika sa lica mesta.
Poslednja izmena od mustang u 21 Dec 2012 18:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Omnia mea mecum porto
Cuh se sa prijateljem i preneo sam mu tvoje utiske... Kaze da je video i kamp prikolice. E sad jel taj planinarski dom negde blizu hotela? Mozda je on bio na nekom drugom mestu. Mada Rtanj valjda nije veliki. U svakom slucaju, pitanje je da li on uopste i zna sta su kamperi a sta prikolice.
Nego sto ne rece ranije sta planiras pa da organizujemo neko druzenje
Nego sto ne rece ranije sta planiras pa da organizujemo neko druzenje
Kad se mora, nije teško.
Večeras oko 19h dobili smo kampersko društvo da ne verujete odakle. Po tablicama nismo nikako mogli da vidimo odakle su, jer su nam totalno bile nepoznate.
Kamper sa volanom na desnoj strani na Fiatu CI i četvoročlanom porodicom stigao je sa ostrva Men koje se nalazi između Engleske, Škotske i Irske.
Da ne verujete ko sve dolazi na srpsku piramidu Rtanj!
Kamper sa volanom na desnoj strani na Fiatu CI i četvoročlanom porodicom stigao je sa ostrva Men koje se nalazi između Engleske, Škotske i Irske.
Da ne verujete ko sve dolazi na srpsku piramidu Rtanj!
Omnia mea mecum porto
Kamperi stizu sa kraja sveta, samo nasi ne mogu da se skupe!?
Svaka vam cast! Bas vam zavidim. Da sam znao pravili bi vam drustvo.
Lepo se provedite!
Pozzz........
Svaka vam cast! Bas vam zavidim. Da sam znao pravili bi vam drustvo.
Lepo se provedite!
Pozzz........
Poslednja izmena od BOSS u 21 Dec 2012 22:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Posto sam odlazak na Rtanj propustio, a citajuci “mustang”-ove postove, dodjoh na ideju
da napisem par redova koji ce mozda za neke od kolega biti interesantni, a to je:
Ostrvo Man ili kako se u stvari zove Isle of Man, (ranije Isle of Mann) je ostrvo u Irskom moru.
Pod Britanskom je krunom, ali ima podpunu samostalnost i kao takvo pripada Evropskoj Uniji.
Pored toga sto je zbog svoje carinske politike, jedna od omiljenih poreskih oaza, ostrvo je
vrlo poznato u celom svetu, a trebalo bi pre svega „motordzijama „ da bude “blizak pojam”!?
Zasto?
Na ostrvu Isle of Man se od 1907-e godine odrzava najstarija trka motorcikala na svetu!
To je ulicna trka pod imenom: „Tourist Trophy“, bolje poznata kao „najopasnija trka na svetu“!
Medju ljubiteljima trka i vozacima vazi za „Kraljevsku klasu Motor-Sporta”!
Po ulicnom kursu vozaci voze prosecne brzine do 209km/h, za razliku od 160km/h sto je
prosecna brzina na jednoj Gran Prix stazi.
Rekord drzi McGuinnes koji je sa svojim motorom Honda 1000 CBR, 2009-te godine,
postavio rekord i jedan krug od 61-og kilometra presao prosecnom brzinom od 211,75km/h.
Ceo spektakl se odrzava svake godine negde krajem Maja, traje 14.dana i na hiljade posetilaca
dolazi na ostrvo Isle of Man da to vidi!
Do 2009-te godine je na zalost 231. ucesnik na stazi izgubio zivot, ali se spektakl i dalje nastavlja!
Pozzz........
da napisem par redova koji ce mozda za neke od kolega biti interesantni, a to je:
Ostrvo Man ili kako se u stvari zove Isle of Man, (ranije Isle of Mann) je ostrvo u Irskom moru.
Pod Britanskom je krunom, ali ima podpunu samostalnost i kao takvo pripada Evropskoj Uniji.
Pored toga sto je zbog svoje carinske politike, jedna od omiljenih poreskih oaza, ostrvo je
vrlo poznato u celom svetu, a trebalo bi pre svega „motordzijama „ da bude “blizak pojam”!?
Zasto?
Na ostrvu Isle of Man se od 1907-e godine odrzava najstarija trka motorcikala na svetu!
To je ulicna trka pod imenom: „Tourist Trophy“, bolje poznata kao „najopasnija trka na svetu“!
Medju ljubiteljima trka i vozacima vazi za „Kraljevsku klasu Motor-Sporta”!
Po ulicnom kursu vozaci voze prosecne brzine do 209km/h, za razliku od 160km/h sto je
prosecna brzina na jednoj Gran Prix stazi.
Rekord drzi McGuinnes koji je sa svojim motorom Honda 1000 CBR, 2009-te godine,
postavio rekord i jedan krug od 61-og kilometra presao prosecnom brzinom od 211,75km/h.
Ceo spektakl se odrzava svake godine negde krajem Maja, traje 14.dana i na hiljade posetilaca
dolazi na ostrvo Isle of Man da to vidi!
Do 2009-te godine je na zalost 231. ucesnik na stazi izgubio zivot, ali se spektakl i dalje nastavlja!
Pozzz........
Poslednja izmena od BOSS u 22 Dec 2012 23:20, izmenjeno 1 put ukupno.