Pozdrav iz Chepelara. Poneo sam racunar sa Linuxom pa se ne snalazim sa prebacivanjem fotografija te vas ovom prilikom samo ukratko obavestavam da snega ima u izobilju, staze su izvanredeno pripremljenje na zicari nema cekanja a osim nas stotinak nema drugih skijaca. Na auto parkinzima pored zicare dozvoljavaju parkiranje auto kampera po ceni od 15 Lv. U gradicu nema nikakvog provoda. Udaljenost od granice Srbije i Bugarske je 300 km a nadmorska visina gradica 1250m. Staze pocinju sa 2000m. Ako ste za skijanje do besvesti bez guzve i redova na zici onda je to pravi izbor. Na dvanaestak kilometara je Pamporovo sa dosta turistickih sadrzaja i mesta za provod.
Pozdrav Dragan.
Putopis - Bugarska - Chepelare Bugarska
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
Dragane
Kakve su cene u Bugarskoj ove sezone, da li su na nivou prošlogodišnjih ili i njih drma recesija pa dižu cene. Mi smo ovde uplatili Ski pass za Bansko i bogami je skuplji nekih 10-15% nego prošle godine.
Puno pozdrava i lepo se skijaj i pazi na ta noćna šankanja mog da budu veoma opasna.
Pozdravi familiju.
Kakve su cene u Bugarskoj ove sezone, da li su na nivou prošlogodišnjih ili i njih drma recesija pa dižu cene. Mi smo ovde uplatili Ski pass za Bansko i bogami je skuplji nekih 10-15% nego prošle godine.
Puno pozdrava i lepo se skijaj i pazi na ta noćna šankanja mog da budu veoma opasna.
Pozdravi familiju.
Poslednja izmena od DusanHY u 11 Jan 2013 20:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Cepelare gradic u Bugarskoj nalazi se juzno od Plovdiva i oko 300km od Srpsko-Bugarske granice na nadmorskoj visini oko 1200m. Do njega vodi vecim delom solidan auto put a od Asenovgrada put je slican putu kroz Sicevacku klisuru. Pored grada su ski staze koje polaze sa visine oko 1900m
Staze su dobro pripremljene a vestackog snega, po potrebi, ima samo na glavnoj stazi duzine oko 3000m sa visinskom razlikom oko 730m. Na predhodnoj slici se vide tacne vrednosti. Na stazama nema guzvi kao ni na cetvorosedu. Preko vikenda je malo guzve. Na pocetku staza ima par toplih kafica a cene su: caj 2lv, topla cokolada 2,5lv, coca cola 3lv, pivo 3,5lv, sendvic 3 lv, pileca corba 3,5 lv ...
Evo par fotografija sa staza:
Na malom parkingu pored zicare tolerise se parkiranje do dva kampera sa cenom od 15lv dnevno a na parkinzima ispd zicare udaljenim oko 100 do 200m moze se parkirati znatan broj kamp vozila bez ogranicenja po ceni do 20 lv dnevno ali se verovatno moze dogovoriti niza cena.
Ko ne skija moze setati laksim stazama ili uzivati u nekom od hotela u gradicu koji su svi privatizovani i dobro opremljeni. Mi boravimo u hotelu Borika izgradjenom 2008 god sa mnogo sadrzaja koji vam stoje besplatno na raspolaganju.Bazen, teretana, sauna... plasa se masaza rucna, masaza u djakuzi kadama neki kozmeticki tretmani .. .
Parking i prilaz recepciji.
Prednja fasada hotela
Bazen
Staze su dobro pripremljene a vestackog snega, po potrebi, ima samo na glavnoj stazi duzine oko 3000m sa visinskom razlikom oko 730m. Na predhodnoj slici se vide tacne vrednosti. Na stazama nema guzvi kao ni na cetvorosedu. Preko vikenda je malo guzve. Na pocetku staza ima par toplih kafica a cene su: caj 2lv, topla cokolada 2,5lv, coca cola 3lv, pivo 3,5lv, sendvic 3 lv, pileca corba 3,5 lv ...
Evo par fotografija sa staza:
Na malom parkingu pored zicare tolerise se parkiranje do dva kampera sa cenom od 15lv dnevno a na parkinzima ispd zicare udaljenim oko 100 do 200m moze se parkirati znatan broj kamp vozila bez ogranicenja po ceni do 20 lv dnevno ali se verovatno moze dogovoriti niza cena.
Ko ne skija moze setati laksim stazama ili uzivati u nekom od hotela u gradicu koji su svi privatizovani i dobro opremljeni. Mi boravimo u hotelu Borika izgradjenom 2008 god sa mnogo sadrzaja koji vam stoje besplatno na raspolaganju.Bazen, teretana, sauna... plasa se masaza rucna, masaza u djakuzi kadama neki kozmeticki tretmani .. .
Parking i prilaz recepciji.
Prednja fasada hotela
Bazen