Trebalo je malo vremena da sve to kako se kaže sazri, da se poklope neke kockice u glavi (i novčaniku).
Napokon sam se upoznao (ponovo) sa Zoranom Grosom i tu više nije bilo povratka.
Počelo se tako što se dalo u potagu za kombijem
Trebalo je malo više vremena da nađem ono šta sam tražio, a to je bilo da bude što mlađi i što jeftiniji i da po mogućstvu ima klimu, a da pritom bude benzinac.
Nakon 5 meseci sam iz Graca uvezao putnički Fiat Ducato 2.0 Bipower (metan) 2005 god. Pošto se radi o putničkom kombiju što se klime tiče prošao sam super jer sa dobio tzv. dvozonsku klimu (posebni isparivači za napred i nazad).
Kombi je nabavljen relativno povoljno jer je imao problem sa motorom.
Prvi zadatak je bio da se kombi dovede u besprekorno stanje dok se ne iseče. Taj zahvat je trajao dobrih 3-4 meseca ali sam pritom na kombiju koje je prešao nekih 120.000 km uradio komplet motor, revizju menjača,detaljan pregled i zamenu svega što nije valjalo na vešanju, kočnicama, servis alternatora, anlasera, kompresora klime.... Ama baš sve!
U međuvremenu nisam gubio vreme i na drugoj strani sam tražio rešenje (što povoljnije) za nabavku prikolice.
I tu sam imao težak zadatak da se prvenstveno uklopim u dimnezije i potrebe (4-oro člana porodica).
Posle dobih 8 meseci intezivnog traženja došlo se do rešenja kojim u početku nisam baš bio zadovoljan ali na kraju je ipak sve ispalo kako treba.
Pošto je sve bilo na svom mestu, krenuli smo sa poslom 08.03. (simbličan datum sasvim slučajno)
Glavni i odgovorni za ceo proces je majstor Mikica koga mogu da preporučim u svakom pogledu.
E sad idu slike a ja ću da prestanem da pišem.

Mikica u akciji

Boce za metan su morale napolje ,a na njihovo mesto će boći boce za TNG.

Kombi isečen i šasija spremna za preradu

Izrada šasije

Još malo pa je šasija gotova

Boce za TNG na svom mestu, 2 boce za pogon 1 boca za potrošače u kamperu

Šasija gotova, zaštićena, crni tank namontiran, boce povezane

Prikolica se sprema za nabacivanje na šasiju

Još malo u rikverc!
Toliko za sada nastavk sledi ...