BOSS napisao:Ja sam cisto dobronamerno svojim postom skrenuo paznju, jer vrlo dobro znam o cemu se radi
i sta od svega moze da ispadne. Nebi bili ni prvi ni poslednji koji ste izgubili takav proces...
Dobronamerno sam i shvatio ali sugestiju mogu prihvatiti jedino ako je tačna i pouzdana, u suprotonom se svodi na rekla-kazala.
If you have some pictures that you have taken or created and you want to protect your rights to those pictures, you can copyright them through the United States Copyright Office. The U.S. Copyright Office will allow you to have full legal protection when it comes to the copyright of the pictures. Copyrighting your pictures with the U.S. Copyright Office is a pretty simple and straightforward process. In fact, you can even copyright your pictures online.
Read more: How to Copyright Pictures | eHow.com
http://www.ehow.com/how_5021682_copyright-pictures.html
U prevodu:
"Ako imate neke slike koje ste snimili ili kreirali i želite da zaštitite svoja prava na te slike, možete ih autorski zaštititi kroz SAD Zavod za zastitu autorska prava . US Copiright Office će vam omogućiti da imate punu pravnu zaštitu kada su u pitanju autorska prava na slikama. Autorska zaštita svojih slika sa US Copiright Office je prilično jednostavan i jasan proces . U stvari, možete čak autorski zaštititi svoje slike na mreži (Internetu)."
Ovako se štite autorska prava nad slikama u USA, a i kod nas skoro identično.
Da li je u Nemačkoj različito ili ne? Ne verujem da je drugačije jer svi naši zakoni od 2000. god. moraju biti usklađeni sa evropskim.
Neka opširnija objašnjenja:
http://www.socialmediaexaminer.com/copy ... ne-images/
Fer upotreba materijala je takođe značajan faktor u utvrđivanju krivice, a materijal mora biti oznacen znakom © ako se radi o zasticenom materijalu.
the fair use of a copyrighted work, including such use by reproduction in copies or phonorecords or by any other means specified by that section, for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching (including multiple copies for classroom use), scholarship, or research, is not an infringement of copyright
Ja tvrdim da u ovom (navedenom) konkretnom slučaju nisam prekršio ni naše ni međunarodne zakone
Boss, na osnovu cega ti tvrdis da sam prekrsio Zakon o autorskim pravima?
Subjektivni osecaj se u pravu ne racuna.
Ja bih zatvorio ovu diskusiju, ako nema nekih relevantnih podataka koji tvrde suprotno, a ponovo bih zamolio moderatore da odreaguju.
Slazem se da ovo nije mesto za ovakvu diskusiju, ali i ne mogu ostaviti stvar otvorenom i da ispadne da ja opet krsim neke zakone.