Putopis - Grcka - Proleće 2013
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
-
- Korisnik
- Pridružio se: 01 Jun 2011 14:59
Za oprezne
http://www.highwaymaps.eu/greece/a1-highway
http://www.highwaymaps.eu/greece/a1-highway
Ove godine opet ću biti par dana u Makedoniji, nameravam da konačno ponovo posetim Mavrovo i svratim na odlično ovčije kiselo mleko. Nosio sam se mišlju da obiđem Kajmakčalan, gledao sam puteve i ne ulivaju mi poverenje da do vrha mogu doći kamperom. Kada uđem u Grčku imam želju da posetim Edessu i ovog puta svratiću u Dodone, jedno od najstarijih grčkih svetilišta. Potom je plan da se uđe u Igumenicu, gde bih prespavao.
Zatim Lefkada 4-5 dana, pa ponovo srećom na Peloponez, gde ću biti sigurno narednih nekih 10-12 dana. Mislim da ću ove godine posetiti Elafonisos, ponovo fenomenalni Mani, a verovatno ću obići severoistočni deo Peloponeza, Kranidi, Porto Heli, Eremioni, Spetses, Poros, možda i Hydru i sl.
Zatim
Zatim Lefkada 4-5 dana, pa ponovo srećom na Peloponez, gde ću biti sigurno narednih nekih 10-12 dana. Mislim da ću ove godine posetiti Elafonisos, ponovo fenomenalni Mani, a verovatno ću obići severoistočni deo Peloponeza, Kranidi, Porto Heli, Eremioni, Spetses, Poros, možda i Hydru i sl.
Zatim
Plan je da krenemo u subotu 06.07., svraćamo u Niš kod Mustanga na ugradnju ventilatora, a zatim put Grčke gde ćemo provesti nardenih 15-ak dana.
Prvo planirano mesto je Nea Plagija na Kasandri i narednih 2-3 dana ćemo proći Kasandru u smeru preko Palurija, Aga Nikolau, Loutre, Nea Skioni ... možda svratimo i do kampa u Sany Beachu.
Nakon toga prelazimo na Sitoniju i krećemo redom od Nikitija i Kovio plaže, zatim Destenika, Tristenika, Porto Koufo.
Planirali smo i par dana u Thalata Kampu ako nam se svidi i ne bude gužve, a onda na gore preko Orange Beach-a ili Manassu kampa do Vourvourou - Karidi i Zogrofu plaža.
Ako ostane vremena možda navratimo i do Uranoplolisa ili Jerisosa, ako ne stignemo biće vremena drugi put. Uglavnom pošto smo kamperi sa kratkim stažom ići ćemo na siguricu i mesta na kojima smo već bili.
Prvo planirano mesto je Nea Plagija na Kasandri i narednih 2-3 dana ćemo proći Kasandru u smeru preko Palurija, Aga Nikolau, Loutre, Nea Skioni ... možda svratimo i do kampa u Sany Beachu.
Nakon toga prelazimo na Sitoniju i krećemo redom od Nikitija i Kovio plaže, zatim Destenika, Tristenika, Porto Koufo.
Planirali smo i par dana u Thalata Kampu ako nam se svidi i ne bude gužve, a onda na gore preko Orange Beach-a ili Manassu kampa do Vourvourou - Karidi i Zogrofu plaža.
Ako ostane vremena možda navratimo i do Uranoplolisa ili Jerisosa, ako ne stignemo biće vremena drugi put. Uglavnom pošto smo kamperi sa kratkim stažom ići ćemo na siguricu i mesta na kojima smo već bili.
Poslednja izmena od DusanHY u 26 Jun 2013 11:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja krećem put Grčke 20.07.
Nekako je nasupilo zatišje. Nema guzve u šesnaestercu.
Gde su se svi denuli'
Meni je danas - 15.
Regisrtovao sam putničko vozilo, sutra skuter, iduće nedleje kamper., nasupilo vreme za plakanje.
Ima li koga na trasi Lefkada 25-07.01-08-2013.
Pelopones 01.08.08.08.2013.
koliko sam video na Lefkadi me čeka ćudo .... Porto Katcikii, Egermni. Egialos i slične plaže,
Nekako je nasupilo zatišje. Nema guzve u šesnaestercu.
Gde su se svi denuli'
Meni je danas - 15.
Regisrtovao sam putničko vozilo, sutra skuter, iduće nedleje kamper., nasupilo vreme za plakanje.
Ima li koga na trasi Lefkada 25-07.01-08-2013.
Pelopones 01.08.08.08.2013.
koliko sam video na Lefkadi me čeka ćudo .... Porto Katcikii, Egermni. Egialos i slične plaže,
Planiram da pocetkom avgusta preko Bugarske dodjem do Asprovalte a onda uz more do ispod Katarinija i zavrsim u kampu. Kakva su iskustva sa usputnim zaustavljanjem prikolicara na mestima koja nisu posebno namenjena za to? Nije mi ni poznato dali ima nekih posebnih parkinga za prikolice osim u kampovima.