Putopis - Grcka - Proleće 2013
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
Planiram polazak za 1.avgust ali je 6-ti izvesniji. Idem preko Bugarske na Asprovaltu pa uz obalu sa malim zadrzavanjima na divljim plazama pa do kampa Evridiki gde cu biti do 20-tog ili 26-tog avgusta.Sokol napisao:POZDRAV SVIM DRUGARIMA JA KRECEM OKO 10-OG AVGUSTA ZA GRCKU AKO NEKO JOS IDE ILI AKO STE JOS TAMO JAVI TE MI MESTO OSTACU 15 DANA JOS UVEK NEZNAM GDECU DOLAZIM KOD VAS JAVI TE SE.
Pozdrav Sokole tebi i suprugi i javi se ako dolazis u moj kraj.
Prikolicom ti je mnogo lakše da ideš preko Neos Marmarasa, i sa te strane imaš dve lepe plaže kojima možeš prići i prikolicom, Destenika (ali ona na samom ulasku u Toroni) uvek ima kampera i Porto Koufo (idi na drugi ulaz u mesto, kod hotela - bolji prilaz)Jader napisao:Sutra krećemo iz Sani beacha put Sitonije. Koju stranu predlažete, istočnu ili zapadnu, gde su blaži prilazi prema plažama?
Prporucujem plazu na putu od Neos Marmarosa prema Toroniju, ima tuseve i debelu ladovinu u borovima, GPS: Latitude: 40.02330283 Longitude: 23.83312156;DusanHY napisao:Prikolicom ti je mnogo lakše da ideš preko Neos Marmarasa, i sa te strane imaš dve lepe plaže kojima možeš prići i prikolicom, Destenika (ali ona na samom ulasku u Toroni) uvek ima kampera i Porto Koufo (idi na drugi ulaz u mesto, kod hotela - bolji prilaz)Jader napisao:Sutra krećemo iz Sani beacha put Sitonije. Koju stranu predlažete, istočnu ili zapadnu, gde su blaži prilazi prema plažama?
Sinoc smo stigli do Orange beacha, tu ostajemo do sutra, onda u Thalattu. Da mi je neko pricao da cu izdrzati 4 dana bez interneta
Dule, kako se kamper pokazao na 2000 km?
@Admin Da, to je bio "predsednicki kamper" na privremenom radu u inostranstvu . Na zalost, sledeci dan Acim i njegovi su otisli iz kampa (to veče je bila "Grčka noć" pa nije ni čudo)... sreli smo se opet ovde u Thalatti, ali opet mi dolazimo oni odlaze. Blue dream je stvarno odličan kamp, kao i Thalatta, a detalje i komentare ću napisati kad se vratim.admin napisao:Jel uzivate? Nadam se da vam je prijao boravak u mom omiljenom kampu. Da li je tu "predsednicki kamper" ? Ako je tu obidji Acima i vidi da li mu treba neki savet. Prvi put je u kamperu.Pozdrav Dusan
@dusanHY video sam mesto gde si bio u Thalatti... jesi bas hteo na sunce ili te tako zapalo?
Poslednja izmena od Jader u 09 Avg 2013 23:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Oni kampere smeštaju smo u prva 2-3 reda do šetališta odnosno plaže, a tu nema hladovine. Prvo mesto koje su mi dali je bilo u prvom redu ali nisam mogao da se uglavim tako da mi kamper stoji uzdužno (na čemu ovi iz kamp insistiraju) već je moglo samo popreko. Ja ih zamolm i oni mi daju drugo mesto i mogu ti reći da sam bio zadoljan, sanitarni čvor je bi blizu, hladovine je bilo tu i tamo, falilo mi je par metara da mogu da uhvatim Wi-Fi signal iz kafića ...Jader napisao:@dusanHY video sam mesto gde si bio u Thalatti... jesi bas hteo na sunce ili te tako zapalo?
Rekao mi je tvoj prvi komšija gde si bio ... i meni su hteli da daju prvi red do plaze, a ja sam insistirao na hladovini. Rekose da nema drugih mesta i onda se nakon jednog oštrijeg e maila pojavilo 4 mesta. (pri tom sam rezervisao još u maju i platio depozit). Izabrao sam sledeći red posle tebe, a wifi signal imam uz eksternu antenu.DusanHY napisao:Oni kampere smeštaju smo u prva 2-3 reda do šetališta odnosno plaže, a tu nema hladovine. Prvo mesto koje su mi dali je bilo u prvom redu ali nisam mogao da se uglavim tako da mi kamper stoji uzdužno (na čemu ovi iz kamp insistiraju) već je moglo samo popreko. Ja ih zamolm i oni mi daju drugo mesto i mogu ti reći da sam bio zadoljan, sanitarni čvor je bi blizu, hladovine je bilo tu i tamo, falilo mi je par metara da mogu da uhvatim Wi-Fi signal iz kafića ...Jader napisao:@dusanHY video sam mesto gde si bio u Thalatti... jesi bas hteo na sunce ili te tako zapalo?
http://www.campingclubbelgrade.org/uplo ... 150840.jpg
Evo me kuci nakon 1900 km i 15 dana... Posto je ovo moje prvo kampovanje nakon duze pauze, utisci su vise neko povoljni. Malo smo krenuli nespremni jer je pred put doslo do zamene prikolice za veću. Nismo bas mnogo menjali pozicije, najvise smo boravili u kampovima zbog dece (traze drustvo), a nekoliko noci i slobodno (svi stranci koje sam susretao koriste izraz "free camping", samo mi to zovemo "divlje kampovanje", pa nismo valjda samo mi divljaci ).
Ono što me je pozitivno iznenadilo je da sve više naših ljudi kampuje, što pod šatorima, što sa prikolicama i kamperima i to uliva nadu da će nas u perspektivi biti sve više. Napoominjem da ljudi koje smo susretali nisu izabrali kampovanje kao jeftin vid letovanja, već baš naprotiv. Uskoro stizu slike...
Ono što me je pozitivno iznenadilo je da sve više naših ljudi kampuje, što pod šatorima, što sa prikolicama i kamperima i to uliva nadu da će nas u perspektivi biti sve više. Napoominjem da ljudi koje smo susretali nisu izabrali kampovanje kao jeftin vid letovanja, već baš naprotiv. Uskoro stizu slike...
Poslednja izmena od Jader u 09 Avg 2013 18:07, izmenjeno 1 put ukupno.