Samogradnja na bazi Iveco Daily
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Hvala drugari, obaveštavaću Vas kako napreduju radovi.
Za Aco610: Ovde vlasnik može da bude i fizičko i pravno lice. Ja sam kombi kao teretno kupio od pravnog lica i registrujem ga na sebe tj. fiziko lice. Registracija je oko 200E kao teretno, što je mnogo manje nego putničko. Jedino bi na vratima trebalo da zalepim "Za sopstvene potrebe".Nema nikakvog razloga koji ja vidim da neko treba da se bavi zemljoradnjom ili dr. da bi imao teretno. Pa teretno su i svaki pikap, mali kombići, ali i oni veliki i skupi džipovi - tako su ih registrovali zbog manje cene prilikom registracije - potrebno je samo da imaju boks nazad i odu na atest.
Pozz
Za Aco610: Ovde vlasnik može da bude i fizičko i pravno lice. Ja sam kombi kao teretno kupio od pravnog lica i registrujem ga na sebe tj. fiziko lice. Registracija je oko 200E kao teretno, što je mnogo manje nego putničko. Jedino bi na vratima trebalo da zalepim "Za sopstvene potrebe".Nema nikakvog razloga koji ja vidim da neko treba da se bavi zemljoradnjom ili dr. da bi imao teretno. Pa teretno su i svaki pikap, mali kombići, ali i oni veliki i skupi džipovi - tako su ih registrovali zbog manje cene prilikom registracije - potrebno je samo da imaju boks nazad i odu na atest.
Pozz
Počelo je seckanje. Za početak skinuti su limovi sa unutrašnje strane i dodatni alu pod. Malo je seckan stub kliznih vrata kako bi se vratio itd.. Znao sam da ima mnogo posla, a sada znam da ga možda ima i previše. Ovo je ipak bio teretni kombi. Nalepnice se izuzetno teško skidaju, zadnja strana je farbana crvenom i belom - znači da ću morati da farbam celi kombi. Da ne jadikujem biće sve OK ali mnogo posla...
Evo par slika sa poetka radova:
Ovo su umorni drugari koji pomažu
Ispravljanje bočnih vrata
Evo par slika sa poetka radova:
Ovo su umorni drugari koji pomažu
Ispravljanje bočnih vrata
Mozda dobijes koju ideju u vezi enterijera, jes da su ameri u pitanju, ali mozda posluzi: http://www.autoblog.com/2013/08/19/2013 ... xt-review/
Greota je rasturiti nesto sto valja...
Imas ovde delova kakvih hoces i koliko hoces. A cene su vise nego smesne. Ako kupis vise stvari, dobijes i popust.
http://szavatol.hu/index.php?oldal=alka ... y%E9kol%F3
Imas tu svasta. Voda, struja, gas, grejanje, prozori, vrata, polovne prikolice (ne moras da ih carinis ako ih stavljas na kamion)...
Mozemo i da organizujemo jednu zajednicku klubsku posetu, pa da uz neki popust nakupujemo sve sto nam treba...
Imas ovde delova kakvih hoces i koliko hoces. A cene su vise nego smesne. Ako kupis vise stvari, dobijes i popust.
http://szavatol.hu/index.php?oldal=alka ... y%E9kol%F3
Imas tu svasta. Voda, struja, gas, grejanje, prozori, vrata, polovne prikolice (ne moras da ih carinis ako ih stavljas na kamion)...
Mozemo i da organizujemo jednu zajednicku klubsku posetu, pa da uz neki popust nakupujemo sve sto nam treba...
Poslednja izmena od Sinbad u 02 Sep 2013 23:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Hvala na informaciji, samo da pojasnim:Sinbad napisao:Greota je rasturiti nesto sto valja...
.
Mnogo puta smo gledali sajtove sa novom i polovnom opremom za kampovanje, preračunavali, izvodili matematiku...
Ono gde nastaje problem je baš matematika: za opremu mi je potrebno sigurno 4000 E. To je novac koji bih morao da uložim da novi nekako dovedem u red. Stari kamper uz malo sreće bih možda uspeo da prodam do leta iduće godine, stavio bih cenu na oglasima 5000 i na kraju kada mi zagusti prodao bih ga za 4000. Na njemu je sva oprema ispravna i izuzetno funkcionalna (na žalost letos sam mu kupio i nove gume). Pošto bih bio prinuđen da kupujem (zbog cene) polovnu opremu nisam siguran u njenu ispravnost i valjanost, morao bih da mnogo obilazim ovakve firme koje rasturaju prikolice ili kupim neku polovnu prikolicu što je dodatni trošak, a možda mi ne bi odgovarali prozori, nema bojler na plin, frižider nije sa automatskim paljenjem, nema tenda itd...
Sve u svemu zarobio bih dodatne pare, koštalo bi me više nego što mogu prodati moj kamper pa je odluka zbog matematike ovakva.
Pozz