Samogradnja na bazi Iveco Daily
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Pa radilo se još malo:
Redjanje elemenata iz starog kampera, uklapanje, razvlačenje u podu plina i vode itd...
stolarska radionica na otvorenom:
Završetak radova za danas
Zamalo da zaboravim - a tu je i tenda:
Na žalost sutra moram na posao inače bi bila i kuhinja i frižider povezani (ali može nešto da ostane i za kasnije)
Pozz...
Redjanje elemenata iz starog kampera, uklapanje, razvlačenje u podu plina i vode itd...
stolarska radionica na otvorenom:
Završetak radova za danas
Zamalo da zaboravim - a tu je i tenda:
Na žalost sutra moram na posao inače bi bila i kuhinja i frižider povezani (ali može nešto da ostane i za kasnije)
Pozz...
OK druže, hvala na savetu, samo da znaš radim na tome. Zadnja osnova kreveta će biti metar sa meter osamdeset. Predviđeno je proširenje za četrdeset centimetara (od naslona) jednostavnim podizanjem (znači 1,8 x 1,4m). Ukoliko ovo bude nedovoljno dodaću pedeset cm od klupe. U svakom slučaju moraću da napravim pa da isprobam što će biti uskoro, samo da vreme malo popusti.sprinter napisao:@Lio
Ne zameri, ali ako ikako možeš, predvidi, odnosno ostavi tehničku mogućnost da ti se krevet može proširiti tako da se položaj tela pri spavanju može okrenuti za 90stepeni. Mislim da ti je baš knap širina, previše si u minusnoj fazi.
Pozz
Nastavljeni radovi čim je vreme dozvolilo:
Omladinci u akciji - Oljin i moj otac pokušavaju da pomažu:
Vreme za razmišljanje - frižider ovde ili onde, šporet itd...?
Konačno rešeno - frižider je tu:
Ulaz:
Kupatilo (buduće):
Bitno da je većina istapacirana:
Omladinci u akciji - Oljin i moj otac pokušavaju da pomažu:
Vreme za razmišljanje - frižider ovde ili onde, šporet itd...?
Konačno rešeno - frižider je tu:
Ulaz:
Kupatilo (buduće):
Bitno da je većina istapacirana:
Poslednja izmena od lio u 14 Okt 2013 16:31, izmenjeno 1 put ukupno.
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Bilo je tri vrste lepka: Hensel, tigrokol, sintelan. Sve ukupno 13 kg lepka - normalno da je zabavno, još uvek se smejemo i sve nam je lepo.
Šalim se tigrokol se razblažuje nitro razređivačem (prosto nije moguće naneti ga gust), Henkel - akrilnim. Utisak: Tigrokol bolje lepi itison (sa gumenim podom), Henkel bolje lepi linoleum
Pozz
Šalim se tigrokol se razblažuje nitro razređivačem (prosto nije moguće naneti ga gust), Henkel - akrilnim. Utisak: Tigrokol bolje lepi itison (sa gumenim podom), Henkel bolje lepi linoleum
Pozz
Da li misliš na Kać pored Novog Sada?driver57s napisao:samo napred lio, bas ti dobro ide, evo ti br tel od coveka koji donosi kamp opremu iz kac-a 060/6213132 i 062/621313 pa ga pitaj za sporet. ja sam od njega uzeo tendu
Prosto mislim da ovakve informacije zavređuju posebnu temu ili da se postave na: Naslovna» Servis i oprema » Sitna oprema za kamp .
jeste to je covek iz kac-a kraj novoga sada sto dovozi kamp prikolice iz NL a uz njih ima i polovnu kamp opremu, moze cak i da se poruci covek po zahtevu donosi. meni je tako tendu doneoliiiman napisao:Da li misliš na Kać pored Novog Sada?
slobodno ga prebaci gde mislis da je korisnije. posto me lio jos u sisevcu pitao za njega pa sam se setio da mu pustim br tel. covek se zove petar i korektan je
Poslednja izmena od driver57s u 17 Okt 2013 16:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Lio, koliko vidim zidove i plafon si obložio tapisonom.
Na šta si lepio tapison, da li direktno na lim i stiropor, ili si komplet zidove i plafon popločao lesonitom.
PS Sada gledam ranije slike i vidim da je po zidovima postavljen lesonit.
Nemoj zameriti, ali da li si razmišljao o mogućim alergijama obzirom na finu prasinu koja će se vremenom nataložiti po zidovima i imaš li neko rešenje.
Na šta si lepio tapison, da li direktno na lim i stiropor, ili si komplet zidove i plafon popločao lesonitom.
Nemoj zameriti, ali da li si razmišljao o mogućim alergijama obzirom na finu prasinu koja će se vremenom nataložiti po zidovima i imaš li neko rešenje.
Poslednja izmena od sprinter u 17 Okt 2013 17:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Hvala druže za informaciju, sigurno će mi trebati dosta togadriver57s napisao:jeste to je covek iz kac-a kraj novoga sada sto dovozi kamp prikolice iz NL a uz njih ima i polovnu kamp opremu, moze cak i da se poruci covek po zahtevu donosi. meni je tako tendu doneoliiiman napisao:Da li misliš na Kać pored Novog Sada?
slobodno ga prebaci gde mislis da je korisnije. posto me lio jos u sisevcu pitao za njega pa sam se setio da mu pustim br tel. covek se zove petar i korektan je
Razmatrao sam mnogo materjala za tapaciranje, odluka je na kraju pala na itison - tanak sa gumenom podlogom. Raspitao sam se i saznao da se ova podloga koristi često za tapaciranje buseva itd... Koriste još i filcane podloge (to je ranije bio proizvod iz mog grada, a sada uvoze iz Danske - lepe su i meke), ali nisam našao odgovarajuću boju, tanak sunđer i eko kožu odnosno skaj - što je dosta komplikovanije za tapaciranje, plastiku...sprinter napisao:Lio, koliko vidim zidove i plafon si obložio tapisonom.
Ovaj itison se lako i lepo lepi, lagan je, dobar zvučni i termo izolator. Svestan sam da se u njemu skuplja prašina (mi nismo alergični ni na šta), ali to lako rešava paročistač i usisivač sa vodenim filterom kada se vratimo sa putovanja - imamo i jedno i drugo. Samo praksa će pokazati da li sam u pravu ili sam pogrešiio. Pregledajući stotine sajtova primetio sam da nisam jedini koji je na ovaj način tapacirao kamper, videćemo kada počne upotreba...
Morao sam ove nedelje na posao pa nije bilo dodatnih radova - nastavljam od vikenda