Samogradnja na bazi Iveco Daily
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Iskoristio je originalnu plastiku sa zidova hladnjače (verovatno poliester), samo je moralo da se gituje, šmirgla, farba...
Poslednja izmena od lio u 16 Maj 2014 05:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Tu ima vrlo interesantnih detalja, kako je omogućio da prozori budu demontažni, obzirom na debljinu mesa stranica.
Koje su mu unutrašnje širine, vidim da je visina ok. Ako sam te dobro razumeo, on će imati jedan krevet, dupli, koji se montira u dnevnom boravku, da li je predviđen još jedan pomoćni. Koje su untrašnje dimenzije rasklopljenog kreveta .
Koje su mu unutrašnje širine, vidim da je visina ok. Ako sam te dobro razumeo, on će imati jedan krevet, dupli, koji se montira u dnevnom boravku, da li je predviđen još jedan pomoćni. Koje su untrašnje dimenzije rasklopljenog kreveta .
Prošao je moj godišnji odmor. Nakon 23 dana u Grčkoj i pređenih oko 3500 km, osećam da sam ostao dužan da zatvorim ovu moju temu "šrafovi i šrafljenje" odnosno samogradnja.
Zbog privatnih obaveza posao koji sam započeo još septembra i tvrdo radio jedno dva i po meseca, konačno sam završio maltene dan uoči polaska. Naravno i ovde je bilo dodatnih dva meseca.
Totalni saldo: skoro pet meseci rada, urađeno je i ugrađeno sve što sam hteo i pisao na početu (u idejnom projektu) i ima još sitnica (najviše lickanja), ali to može i malo da sačeka.
Slike su sa putovanja i to nakon jednog dela off roada (tad sam se setio da fotografišem), pa mi ne zamerite za prašinu na vozilu.
Kole i ja:
Solarni panel na krovu:
Agregat ima svoje mesto (naravno i dodatni usis vazduha, auspuh i izduv toplog vazduha)
Auspuh i crni tank
Izduv agregata (samo topao vazduh - hlađenje)
Boks je zaista prava stvar, lak pristup stolicama i ležaljkama itd...
Na ulazu je dodat stepenik
Naravno platfoma za motor je neizostavna
Plinska boca i tank za vodu
Kanalizacija je razvedena sa revizijom
U kabini su zamenjena i tapacirana sedišta
Unutrašnjost je uz manje izmene onakva kako sam je još u početku projektovao
Kontroleri (napunjenost akomulatora, napunjenost belog i crnog tanka, glavni prekidač, prekidač pumpe za vodu, osigurači 220 i 12V, regler solarnog punjenja)
Dodati su i prekidači za spoljnu i unutrašnju struju, odnosno agregat ili invertor
Kuhinja
Stalaža za sitnice (desno od ulaznih vrata)
Garderober
Kupatilo
Bojler je ispod lavaboa
Dnevna varijanta stambenog prostora (dnevna soba)
Noćna varijanta (spavaća soba)
Za podsećanje (projekat)
Pozdrav svim forumašima, ovim zatvaram temu o mojoj samogradnji
Zbog privatnih obaveza posao koji sam započeo još septembra i tvrdo radio jedno dva i po meseca, konačno sam završio maltene dan uoči polaska. Naravno i ovde je bilo dodatnih dva meseca.
Totalni saldo: skoro pet meseci rada, urađeno je i ugrađeno sve što sam hteo i pisao na početu (u idejnom projektu) i ima još sitnica (najviše lickanja), ali to može i malo da sačeka.
Slike su sa putovanja i to nakon jednog dela off roada (tad sam se setio da fotografišem), pa mi ne zamerite za prašinu na vozilu.
Kole i ja:
Solarni panel na krovu:
Agregat ima svoje mesto (naravno i dodatni usis vazduha, auspuh i izduv toplog vazduha)
Auspuh i crni tank
Izduv agregata (samo topao vazduh - hlađenje)
Boks je zaista prava stvar, lak pristup stolicama i ležaljkama itd...
Na ulazu je dodat stepenik
Naravno platfoma za motor je neizostavna
Plinska boca i tank za vodu
Kanalizacija je razvedena sa revizijom
U kabini su zamenjena i tapacirana sedišta
Unutrašnjost je uz manje izmene onakva kako sam je još u početku projektovao
Kontroleri (napunjenost akomulatora, napunjenost belog i crnog tanka, glavni prekidač, prekidač pumpe za vodu, osigurači 220 i 12V, regler solarnog punjenja)
Dodati su i prekidači za spoljnu i unutrašnju struju, odnosno agregat ili invertor
Kuhinja
Stalaža za sitnice (desno od ulaznih vrata)
Garderober
Kupatilo
Bojler je ispod lavaboa
Dnevna varijanta stambenog prostora (dnevna soba)
Noćna varijanta (spavaća soba)
Za podsećanje (projekat)
Pozdrav svim forumašima, ovim zatvaram temu o mojoj samogradnji
Poslednja izmena od lio u 06 Avg 2014 10:29, izmenjeno 1 put ukupno.
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
-
- Korisnik
- Pridružio se: 20 Apr 2014 15:55
Biće nadam se. Već iduće godine planiram Italiju ili Španiju.
Ima još malo posla oko lickanja, prednja klima mi pomalo ispušta freon treba još neke stvari doraditi, ali sve to ću sada natenane. Bitno da je jedna veća probna tura prošla i da je uglavnom sve radilo kako treba. Ja sam zaista zadovoljan. Dovoljno snage, zadnji pogon, vozilo je usko - što je mana, ali i prednost po tesnim ulicama u Grčkoj, sve u svemu OK je
Pozdrav društvu i hvala na podršci i željama, a i videćemo se uskoro na jesenjem okupljanju
Ima još malo posla oko lickanja, prednja klima mi pomalo ispušta freon treba još neke stvari doraditi, ali sve to ću sada natenane. Bitno da je jedna veća probna tura prošla i da je uglavnom sve radilo kako treba. Ja sam zaista zadovoljan. Dovoljno snage, zadnji pogon, vozilo je usko - što je mana, ali i prednost po tesnim ulicama u Grčkoj, sve u svemu OK je
Pozdrav društvu i hvala na podršci i željama, a i videćemo se uskoro na jesenjem okupljanju