Putopis -Srbija -Banja Ždrelo, pećina Ceremošnja, Golubac,Sr
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
umesto na staru planinu da skijamo skupili smo se u banji zdrelo: dule hy, jader, srdjan simic i mi.
u bazenu skovali planove kuda dalje, tako da posle dva dana kupanja krenuli dalje put pecine ceremosnja, zatim pravac golubacki stari grad, potom veliko gradiste i poslednje u nizu srebrno jezero
slike govore vise od reci:
skup na parkingu zdrelo
kuju se planovi kuda dalje, na inicijativu jadera da se obidje pecina ceremosnja
druzenje i na bazenima
evo najmladji daju primer kako treba kotistiti tobogane da ne dodje do pvrede (nikako na glavu)
stizemo na drugo odrediste pecina ceremosnja, rani vecernji sati deca bez obaveza, ali
zato roditelji "pune ruke posla" spustanje stabilizatora, nivelacija...
priprema za rostilj
rostiljada pod sijalicom dozivljaj koji se pamti
i naravni degustacija
naravno deca su nahranila i nase nocne cuvare
upravna zgrada pecine
restoran sa terasom i bastom ispred van sezone pust, ali u sezoni totalno drugacija slika
pomenuta basta sa starom kucom
nasa pozicija je bila na centralnom parkingu ispod kosa
zastitni znak pecine, prekopiran srub iz pecine star par miliona goina
mapa pecine na ulazu
izlaz iz pecine u gustoj bukovoj sumi
ekipa spremna za pokret (zene sa decom)
krecemo u ekspedicijsku setnju na obliznji vrh dok se pecina ne otvori
neki su bili na celu
a neki na zacelju kolone, sve u svemu kao u filmu "tito i ja" humora nije nedostajalo
usputna stanica, kratak predah kod domacina, degustacija domaceg meda
i rakije !!!
fabrika meda sa naj vrednijim radnicima
nastavljamo dalje u osvajanje lokalnog vrha
opet kratak predah za decu
i konacno posle nad covecanskih napora vrh je osvojen 650m je ispod nas.....
neizostavan lep pagled
pasnjaci i livade homoljskog masiva
ovaj rekvizit cest je u brckim selima zove se prelaz, a ima svrhu male kapije
nastavak sledi
u bazenu skovali planove kuda dalje, tako da posle dva dana kupanja krenuli dalje put pecine ceremosnja, zatim pravac golubacki stari grad, potom veliko gradiste i poslednje u nizu srebrno jezero
slike govore vise od reci:
skup na parkingu zdrelo
kuju se planovi kuda dalje, na inicijativu jadera da se obidje pecina ceremosnja
druzenje i na bazenima
evo najmladji daju primer kako treba kotistiti tobogane da ne dodje do pvrede (nikako na glavu)
stizemo na drugo odrediste pecina ceremosnja, rani vecernji sati deca bez obaveza, ali
zato roditelji "pune ruke posla" spustanje stabilizatora, nivelacija...
priprema za rostilj
rostiljada pod sijalicom dozivljaj koji se pamti
i naravni degustacija
naravno deca su nahranila i nase nocne cuvare
upravna zgrada pecine
restoran sa terasom i bastom ispred van sezone pust, ali u sezoni totalno drugacija slika
pomenuta basta sa starom kucom
nasa pozicija je bila na centralnom parkingu ispod kosa
zastitni znak pecine, prekopiran srub iz pecine star par miliona goina
mapa pecine na ulazu
izlaz iz pecine u gustoj bukovoj sumi
ekipa spremna za pokret (zene sa decom)
krecemo u ekspedicijsku setnju na obliznji vrh dok se pecina ne otvori
neki su bili na celu
a neki na zacelju kolone, sve u svemu kao u filmu "tito i ja" humora nije nedostajalo
usputna stanica, kratak predah kod domacina, degustacija domaceg meda
i rakije !!!
fabrika meda sa naj vrednijim radnicima
nastavljamo dalje u osvajanje lokalnog vrha
opet kratak predah za decu
i konacno posle nad covecanskih napora vrh je osvojen 650m je ispod nas.....
neizostavan lep pagled
pasnjaci i livade homoljskog masiva
ovaj rekvizit cest je u brckim selima zove se prelaz, a ima svrhu male kapije
nastavak sledi
nastavak......
podle setnje ktecema u pecinu.
priprema za ulazak pzed ulazom pecina je duga 470m ima veliku centralnu dvoranu, jednu manju i dugacak hodnik ka izlazu
izrazi lica sve govore kad smo usli u veliku dvoranu
mnostvo detalja, pecinskog nakita
kaskadne kade
ovo zovu medvedi brlig
domacin pecine
po izlasku iz pecine krecemo dalje preko kuceva ka golupcu (postojale su i dileme dali levo ili desno) putevi su slabo obelezeni evo poziva mirku alvirovicu da uputi kritike putarima
prolazimo i pored brane
na kojoj jos ima tragova zime i ako je +18*C
od kuceva ka gradistu lep magistralni put
mada na mestima ima opasnih krivina sa suzenim delom puta
odvajamo se za golubac i dosta uzim i manje kvalitetnim, ali interesantnim putem idemo ka golupcu
lepi predeli anulirali su tezak put, ovaj deo puta odgovarao je duletu dy, da se paseti knezevih bara iz mladosti
malo izbrdo, malo nizbrdo, pa ponesto se i lepo vidi
dodjosmo do golubacke tvrdjave, odakle i pocinje nacionalni park djerdap
mesta za parking u izobilju, i dok se motori hlade mi krecemo u obilazak tvrdjave
nastavice se...
podle setnje ktecema u pecinu.
priprema za ulazak pzed ulazom pecina je duga 470m ima veliku centralnu dvoranu, jednu manju i dugacak hodnik ka izlazu
izrazi lica sve govore kad smo usli u veliku dvoranu
mnostvo detalja, pecinskog nakita
kaskadne kade
ovo zovu medvedi brlig
domacin pecine
po izlasku iz pecine krecemo dalje preko kuceva ka golupcu (postojale su i dileme dali levo ili desno) putevi su slabo obelezeni evo poziva mirku alvirovicu da uputi kritike putarima
prolazimo i pored brane
na kojoj jos ima tragova zime i ako je +18*C
od kuceva ka gradistu lep magistralni put
mada na mestima ima opasnih krivina sa suzenim delom puta
odvajamo se za golubac i dosta uzim i manje kvalitetnim, ali interesantnim putem idemo ka golupcu
lepi predeli anulirali su tezak put, ovaj deo puta odgovarao je duletu dy, da se paseti knezevih bara iz mladosti
malo izbrdo, malo nizbrdo, pa ponesto se i lepo vidi
dodjosmo do golubacke tvrdjave, odakle i pocinje nacionalni park djerdap
mesta za parking u izobilju, i dok se motori hlade mi krecemo u obilazak tvrdjave
nastavice se...
Nakon ovog što je driver57 napisao, teško je bilo šta dodati osim koje slike (nastojaću da ne ponavljam). Ovom prilikom se zahvaljujem Srđanu, Driveru i DusanuHY na ugodno provedenim trenucima pri zajedničkom druženju. Uz lepo vreme, dobro društvo je ključ uspeha.
Takođe pozdravljam planinare (nadam se, buduće kampere) Sašu i Selenu od kojih smo saznali za ovu predivnu pećinu.
Više informacija o samoj pećini možete saznati na ovom linku: http://www.ceremosnja.com/
...
Takođe pozdravljam planinare (nadam se, buduće kampere) Sašu i Selenu od kojih smo saznali za ovu predivnu pećinu.
Više informacija o samoj pećini možete saznati na ovom linku: http://www.ceremosnja.com/
...
Poslednja izmena od Jader u 19 Feb 2014 21:42, izmenjeno 1 put ukupno.
III deo nastavak>
golubacka tvrdjava
iznutra
obilazakosmatracnice na vodi
recept kako od komercijalnog automobila napraviti kabriolet... " da se ja pitam ja bi ovuda proterao autobus"
ekipna, malo je tamna zbog zalaska sunca
ekipa na okupu
djerdapskom magistralom delje idemo ka v.gradistu
i na kraju "pozdrav sa srebrnog jezera"
produzeni vikend dobro organizovan, izuzetno lepo vreme, jos lepse drustvo ucinili su da nam ovaj izlet ostane u lepom secanju. sa nastupajucim lepim danima i skorom dolasku proleca nadam se jos ovako lepim druzenjima i putovanjima
golubacka tvrdjava
iznutra
obilazakosmatracnice na vodi
recept kako od komercijalnog automobila napraviti kabriolet... " da se ja pitam ja bi ovuda proterao autobus"
ekipna, malo je tamna zbog zalaska sunca
ekipa na okupu
djerdapskom magistralom delje idemo ka v.gradistu
i na kraju "pozdrav sa srebrnog jezera"
produzeni vikend dobro organizovan, izuzetno lepo vreme, jos lepse drustvo ucinili su da nam ovaj izlet ostane u lepom secanju. sa nastupajucim lepim danima i skorom dolasku proleca nadam se jos ovako lepim druzenjima i putovanjima
Re: Putopis -Srbija -Banja Ždrelo, pećina Ceremošnja, Goluba
Evo mene u banji Zdrelo,nazalost pada kisa pih i sutra idem dalje al obrnutim redom,sr.jezero golubac pa do kladova...