Putopis - Grčka - 2009

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin

Odgovori
poseidon
Korisnik
Pridružio se: 16 Dec 2009 23:23

Post od poseidon »

srdjan247
Novi korisnik
Pridružio se: 28 Feb 2010 11:52

Post od srdjan247 »

zanima me da li je neko isao u pariz diznilend sa kamperom, imam nameru u avgustu da vodim klince, pa me zanima da li ima kampig platz uokviru ili pored Diznilenda.... pozdrav svma... Srdjan
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Moji prijatelji su bili pre par godina. Ima parking uz Diznilend, oni su mi rekli da su viđali kampere, koji su noćili.

Za Diznilend treba bar 2 dana. Za ono što valja, čeka se u redu između 30min i 1 sat, tako da za 1 dan ne možeš da prođeš ni 1/2 onoga čega ima.

Ja nameravam da vodim sina, ćerku, suprugu i sebe. Diznilend je mesto ne samo za sadašnju decu, nego mnogo više za nas, stariju decu, a koji smo odrasli iz Mikija, Šilju, Paju, Baju, i ostale. Čuo sam da je Petar Pan nenormalan kao i Zvezdane staze.

Ako ideš u Francusku, preporuka je da po mogućstvu ne ideš u Julu i Avgustu, ogromne su gužve, kako na putevima, tako i u kampovima.
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
Kontakt:

Post od groskamper »

Citao sam puopis Slovenacke porodice koji su sa kamperom bili u Pariskom Diznilendu ispred kompleksa postoje ogromno parkinzi koji se naravno placaju ali posle podne kad se sve zavrsi ne moguce je ostati na tom mestu .
Takodje pisu da je ceo kompleks podosta daleko od Pariza ima metro liniju a parkinzi su bezbedni i obezbedjeni.
Mozes procitati u putopisima na sajtu slovenackog caravaninga doduse na Slovenackom
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

Posejdon kakva su ti iskustva kad na more vuces prikolicu sa gliserom, pored zadovoljstva predpostavljam da su i obaveze takodje, kako Grci gledaju na turisticku Nautiku.
Citam na sajtu NA VODI taksu za gliser, svaki dan osluskujem ne bi li cuo bilo kaku pozitivnu vest u vezi registarskih taksi ????
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

ovo bas nisam uspeo da savatam slike ne pokazuju bog zna sta a cenovnik se nevidi najbolje bi bilo da probas preko google mapa tako ce mo lakse spoznati poziciju i karakteristike mesta
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Što se tiče pumpe koju pominje Joe, jeste Shell-ova pumpa , ali je mnogo lepo što je tu locirana jedna od Olimpic plaza sa svim pratećim sadržajima. ( Ima prospekt kod svih Eco pumpi na auto-putu za Grčku). Kada idem kroz Grčku tim pravcem, skoro redovno tu prespavam. Imaju odličan veliki parking, dobar market, restoran, čist toalet i zaista je bezbedno odmoriti se. Katarina i Paralija su nekih 8-9km dalje, tako da je zaista zgodno mesto za odmor .

Što se tiče prenoćišta za kampere, zaista bih u Grčkoj preporučio sve pumpe u oviru kojih se nalaze Olimpic Plaze. Prošle godine sa prespavao na jednoj koja se nalazi na ulazu u Korint, preko puta Patre, pumpa nova, skoro otvorena, radi 24ha, zaista je bilo super za spavanje.
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Ja sam par puta bio na plazi 3-4 km pre Paralije,dugacka gradska plaza,ima tuseva,cesma,wc (mobilni) zgodan za praznjenje kasete. Niko vas ne dira,lepa je plaza (istina jednom je par dana bilo meduza). Prosle godine sam ostao 4-5 dana (aklimatizacija) pa sam nastavio dalje. Vikendom je veca guzva,dolazi dosta Grka iz okoline,ali sve u svemu nije lose.
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

Svake godine svratimo u Paraliju da se vidimo sa prijateljicom koja nam je slala garantna pisma. Prespavamo par dana pored plaže na kraju Paralije, suprotno od Olimpik biča prema Solunu. Na tom delu plaže nema gužve i čisto je za kupanje. Evo i nekih slika:

http://img519.imageshack.us/img519/3381 ... ja2008.jpg
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

Vodu možete natočiti na doku, na kraju Paralije prema Olimpik biču. U pozadini slike do samog mora, uvek noći par kampera i to sa izbačenim stolicama, stočićem i rasklopljenom tendom.

http://img214.imageshack.us/img214/5636/picture049v.jpg
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

sad je jasnije evo kako google vidi mesto koje si opisao ,kad ti se pojavi slika pod opcijom jos mogucnost za slike pojavi se potpuni opis mesta ,, zaista je lepo, vidim plaza je pesak...

http://maps.google.com/maps?hl=sr&sourc ... CAgQ8gEwAA
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

Joe super sad je jasnije i ako su slike manje opis je dobar pronasao sam to mesto pa verujem da ce i drugi koji nisu imali tu priliku da ga posete, a vidim da sem sto je zvucno ime mesta, jer sam u turistickim agencijama cuo za tu destinaciju isto tako poseceno i od nasih clanova.
Jer kad putujes prema Grckoj do Paralie dodjes iz cuga (odakle kreces) ili pravis jos neki odmor pauzu recimo Ohrid li slicna destinacija?
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

Vidim laganica , citao sam neki slovenacki putopis , nisam ni znao da na jugu Makedonije postoji Akva park ja nisam bas klinac ali nekako mi je tesko da se osetim staro pa sad upravo na putu prema Grckoj gde mi se svidja naprimer Tasos ako se uopste moze nesta od tolike ponude izdvojiti prodem kraj nase Jagodine provesti letnji dan na njihovim bazenima , takodje su napravili i nocni program oko istih,pa potom isto to do Makedonije a onda jos nedelju dana po zelji u Grckoj. Okvirno i grubo odsecna zelja za leto.
Interesantno bi bila relacija do Bara pa trajektom Bari a odatle levo ili desno glupo je ici kontinentalnim delom ausrija slovenija ...
Neznam dal je iko za ove godine viza prelazio trajektom na ovaj nacin , opet citam za slovence da rado se nasednu na trajekt preko noci iz trsta do juga Grcke i onda mu daju voznju po celoj obali ,cest povratak preko bivsih republika juge , to im dodje kao nostalgija za cevapima ...
izvor informacija:
http://caravaning.zanimiv.net/
poseidon
Korisnik
Pridružio se: 16 Dec 2009 23:23

Post od poseidon »

Ovih dana intezivno radim na na novom servisu tako da se konektujem u kasne sate,zato se nisam javljao a i zima mi nije bas omiljeno godisnje doba a za koje su vezane teme u zadnje vreme.Volim vodu i toplo vreme i gotovo.Put do Grcke je ravan pa ta vuca camca nije problem,mada je ukupna duzina oko 12-13m.Malo je strasno kad se gleda sa strane.Sa Grcima nema problema sto se tice nautike.Postuj zakon o bezbenosti na vodi i niko te nedira.Najbitnije da se ne pali motor u zoni kupaca,znaci veslanje do bova.Ja praktikujem vezivenje iza njih tj. 40-50m od obale pa plivam ili idem maleckim camcem na naduvavanje.Nema placanje osiguranja ili ja neznam.Za 7 godina voznje camca niko me nista nije pitao pa ni ja njih.Izmedju ostalog prosle godine prvi put sam imao registrovan camac.Obaveze oko camca ima ali kad volis...Lako je vama iz Bg.imate Savu i Dunav a ja jedva cekam to letovanje.
Odgovori