Jesenji skup Lipovica 4-6 oktobar 2024.

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY

Zaključana tema
Korisnikov avatar
Jader
Korisnik
Postovi: 776
Pridružio se: 14 Avg 2012 00:45
Lokacija: Beograd

Jesenji skup Lipovica 4-6 oktobar 2024.

Post od Jader »

Dragi članovi,

Za razliku od pređašnjih skupova, kada smo se okupljali uglavnom u urbanim zonama ili u njihovoj neposrednoj blizini, ovaj put nešto novo...

Ovogodišnji jesenji skup održaće se u selu Lipovica (opština Despotovac), u okviru seoskog domaćinstva Eko farma Milanović u blizini manastira Manasija. Okupljanje je u petak 4.10. tokom dana.

Domaćini su su nedavno krenuli i u izgradnju kamping odmorišta pa smo rešili da im damo vetar u leđa. Imaćemo obezbeđene osnovne preduslove za boravak, kao u kamping odmorištu: toalete, tuševe, pijaću vodu, pražnjenje toaleta i prikjučak na struju. Cena boravka je 1500 din po vozilu za ceo period boravka (petak-nedelja).

U subotu 5.10. imaćemo organizovanu pešačku turu do vidikovca " Veliko Brdo". Dužina staze je 3 km u oba pravca. Nadmorska visina vidikovca je 551m, potrebno vreme za izlazak i povratak je 40- 45 min.

Duža varijanta bi se nastavila (opciono ko bude hteo) od vidikovca "Veliko Brdo" do sledećeg vidikovca "Gospodarev kamen". Računajući od kampa ukupna dužina staze je 10.6 km, nadmorska visina Gospodarevog kamena je 520 m. Potrebno vreme za obilazak i zadržavanje je oko 3,5 h.

Nakon pešačenja, imaćemo organizovan ručak: Paprikaš sa svinjskim mesom i povrćem, salata, hleb, sir i dezert. Cena je 900 din po osobi. Deca do 6 godina gratis, deca od 6 do 11 godina 50%.

Ako ima vegana, vegeterijanaca ili alergičnih na gluten postoji rešenje i za njih.
Ko jede ribu cena porcije bi bila 1.000 din
Ko ne jede ribu imali bi smo povrće na više načina. Cena bi bila 700din po osobi.
Uz obe ove varijante dobilo bi se: hleb, salata, sir( opciono) i dezert.

Nakon ručka ide opuštanje uz muziku (četveročlani akustični bend sa pristojnim repertoarom ;) ) Cenu tzv "muzičkog dinara znaćemo kada budemo znali broj prijavljenih, ne bi trebalo da bude više od 1000 rsd po posadi.

U toku boravka moguće je individualno rezervisti vozilo sa vozačem za obilazak turistickih destinacija u okolini kampa.

Takođe je moguće koristiti i ostale usluge: smeštaj u apartmanima, hranu i piće.
Cene svih usluga možete videti na sajtu www.ecomilanovic.com

U nedelju prepodne održaćemo redovnu skupštinu kluba, a posle toga možete organizovati svoje vreme po izboru.

Napomena!

Vezano za dolazak do Eko farme Milanović, ko dolazi iz pravca Niša ili Beograda, prvo doći do manastira Manasije pa posle ukucati na navigaciji - Eco milanovic campsite - https://maps.app.goo.gl/yB6pv7vAWAdu3r3N7

Ko dolazi iz pravca Bora, Požarevca i Petrovca na Mlavi neka ide do skretanja za Krupajsko Vrelo pa odatle nastaviti prema Lipovici do nas- Eco Milanović campsite- https://maps.app.goo.gl/yB6pv7vAWAdu3r3N7

Domaćini stoje na raspolaganju za svaki vid pomoći!

Posebno ako se neko kreće u konvoju poželjno je pozvati da vas poslednjh 2km sprovedu do kampa, asfaalt je do samog imanja ali je na kraćoj deonici put pod usponom i poželjno je da neko od domaćina bude sa vama.
063/8105052 Bojan Milanović

Link za prijavu je ovde
Zaključana tema