GRČKA: destinacije, mesta za odmor i prenoćište, iskustva i
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
PUTARINE
Slovenija------------- http://www.dars.si/Dokumenti/Vinjeta_228.aspx
Hrvatska------------- http://www.hac.hr/?task=aut
Austrija -------------- http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=504
Slovenija------------- http://www.dars.si/Dokumenti/Vinjeta_228.aspx
Hrvatska------------- http://www.hac.hr/?task=aut
Austrija -------------- http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=504
Poslednja izmena od Joe u 04 Mar 2010 20:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Nije važno šta kaže, nego ko kaže !
Nešto se ne sećam tačno, ali mislim da je za Srbiju putarina negde između 3- 4.000,00din Bgd- Niš, Niš-Leskovac, kroz Makedoniju je mislim oko 7-8eur, U Grčkoj zavis kuda se ide . Prošle godine sam koristio nov auto put Ignatia roud, na većem delu, prema Jonskom moru. Išao sam skoro do Igumenice, nije bilo naplate putarine. Kada se koristi put Solun Atina, ima plaćanja ali nisu velika možda oko 20eur-a.
Ispada da su putevi u Srbiji najbolji jer su najskuplje putarine definitivno. Tragedija kakvi su nam putevi. Ignatia roud je super autoput. Crn asfalt, ravan kao staklo, dupli tuneli, osvetljeni sa telefonskim govornicama i sl. Jedina je mana ovog puta, još uvek manjak benzinskih pumpi. Ima onih starih, ali mora da se siđe sa puta.
Za Srbiju savet: Koristiti nacionale, paralelne puteve pored auto puteva. Počev od Bgd. je vrlo lako za korišćenje.
Vi iz Novog Sada pre naplatne rampe na Bubanj potoku , na nekih 1/2km, izađete sa autoputa i pored pumpe SLAP idete za Mladenovac, preko Avale, Posle Mladenovca, pravac Smederevska Palanka, zatim Velika Plana, Batočina, Jagodina, Čuprija, Paraćin, Ćićevac (Ražanj). Ja se tu negde uključim na auto put. Uštedi se dosta, a putevi su dosta korektni.
Pozdrav
Ispada da su putevi u Srbiji najbolji jer su najskuplje putarine definitivno. Tragedija kakvi su nam putevi. Ignatia roud je super autoput. Crn asfalt, ravan kao staklo, dupli tuneli, osvetljeni sa telefonskim govornicama i sl. Jedina je mana ovog puta, još uvek manjak benzinskih pumpi. Ima onih starih, ali mora da se siđe sa puta.
Za Srbiju savet: Koristiti nacionale, paralelne puteve pored auto puteva. Počev od Bgd. je vrlo lako za korišćenje.
Vi iz Novog Sada pre naplatne rampe na Bubanj potoku , na nekih 1/2km, izađete sa autoputa i pored pumpe SLAP idete za Mladenovac, preko Avale, Posle Mladenovca, pravac Smederevska Palanka, zatim Velika Plana, Batočina, Jagodina, Čuprija, Paraćin, Ćićevac (Ražanj). Ja se tu negde uključim na auto put. Uštedi se dosta, a putevi su dosta korektni.
Pozdrav
Vidim da je bilo odgovora dok sam ja piskarao.
što se tiče Joa uglavnom su ti tačni podaci, ali oni se odnose na tarifu za putnička vozila, koja su u prvoj kategoriji. Za kampere je nešto skuplja tarifa. U Grčkoj napr. gde je 2eur za putničko vozilo, onda je 5eur tarifa za kamper i sl.
Slično je i u Makedoniji.
što se tiče Joa uglavnom su ti tačni podaci, ali oni se odnose na tarifu za putnička vozila, koja su u prvoj kategoriji. Za kampere je nešto skuplja tarifa. U Grčkoj napr. gde je 2eur za putničko vozilo, onda je 5eur tarifa za kamper i sl.
Slično je i u Makedoniji.
Ovo su zvanične cene putarina u Srbiji, kamperi spadaju u III kategoriju.
http://www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_lat.pdf
Kroz Makedoniju se plaća na 3 mesta, ukupno oko 4-4,5 e, kroz Grčku prema Tasosu se ne plaća, do Atine oko 25 e, do Igumenice se jos uvek ne plaća.
http://www.putevi-srbije.rs/pdf/cene_putarina_lat.pdf
Kroz Makedoniju se plaća na 3 mesta, ukupno oko 4-4,5 e, kroz Grčku prema Tasosu se ne plaća, do Atine oko 25 e, do Igumenice se jos uvek ne plaća.
Omnia mea mecum porto
Deo puta od naplatne rampe kod motela Nais do Leskovca, može se zaobići isklučenjem sa auto-puta na ulazu u Nis koji je obeležen tablom "Nis jug" iako je to u stvari zapadna strana grada. To je na 6-7 km od naplatne rampe"Nais" prema Leskovcu. Odatle treba proći pravo kroz raskrsnicu gde je levo Nis, desno Novo selo. Odatle na 3-4 km vožnje treba svratii kod naseg kolege Posejdona na kaficu i odmor, nakon toga krenuti putem kroz nekoliko sela do Leskovca i na izlazu se uljučiti na magistralni put. Put prelazi Moravu, prolazi kroz Doljevac, Kočane, Pukovac, Brestovac, Pečenjevce i možda jos kroz neko selo i ulazi u Leskovac.
Putarina za ovu deonicu za kamper je 570 din.
Putarina za ovu deonicu za kamper je 570 din.
Omnia mea mecum porto
Hvala za marketing,izuzetno mi je drago ovo sto sam procitao.Juce i danas sam radeo na razvodu vode na placu i osmisljao priljucak za praznjenje otpadne vode iz kampera.Radovi za sada idu dobro.U vezi putarine da dodam da od Raznja postoji isto solidan put preko Deligrada,Aleksinca pa onda kroz Nis ili autoputem na Nis jug pa onda po Mustangovom receptu.Oprez kroz Pecenjevce cesto postavljaju radar a ogranicenje je 30 km/h!!!
Dakle postoji alternativni put, a da se ne plati ova putarina.
Nije stvar u putarini, svako iole normalan će je platiti, ali ovakvo dranje od naše nazovi države je stvarno bezobrazno. Zaista se pitam ima li granica ljudskoj gluposti, pa nama će svi tranzitni turisti okrenuti leđa, "čim prije budu mogli2, a i treba , kakvi smo, nismo ni za sebe dobri, a kamoli za druge.
Evo adrese sajta u vezi putarina: www.tolltickets.com.
Pozrdav
Nije stvar u putarini, svako iole normalan će je platiti, ali ovakvo dranje od naše nazovi države je stvarno bezobrazno. Zaista se pitam ima li granica ljudskoj gluposti, pa nama će svi tranzitni turisti okrenuti leđa, "čim prije budu mogli2, a i treba , kakvi smo, nismo ni za sebe dobri, a kamoli za druge.
Evo adrese sajta u vezi putarina: www.tolltickets.com.
Pozrdav
Pre 2 godine smo kamperom isli u Jagodinu u akva park i za 200 km vožnje u oba pravca platili putarinu od 2000 dinara ili tada 25 eura! Gledam Sprinterov link i cenu putarine kroz Austriju: za 2 MESECA vožnje - 21.9 EVRA! Ko je onda budala? Pa mi Srbi, ćutimo i trpimo sve i dozvoljavamo da nas gaze. Kad bi ljudi izasli i blokirali sve rampe na autoputu, ne znam da li bi putarine ostale ovako visoke.
Omnia mea mecum porto
Ljudi, to je naša stvarnost, imam osećaj da je u ovoj državi na žalost sve trulo, gde god da začačkaš, ne valja.
Nijedan segment društva na žalost nije bio samoodrživ i imun od korupcije, stranačkog upliva i sl.
Kao što kaže naslov Šijanovog filma: Sistemski smo uništeni od idiota.
10 godina smo bili pod Slobom, ( ne ponovilo se) ovih 10 godina pod demokratama (?), pod kim li ćemo biti sledećih 10 godina? I hoćemo li već jednom naučiti nešto i izvući konekvence i zaključke.
Kako bi bilo dobro da smo mogli da bar u jednom od ovih desetleća budemo u nekakvoj hibernaciji.
Ali, bez obzira na njih, jedan od načina da se čovek trgne i shvati određene životne istine jeste odlazak u prirodu uz minimum tehničkih stvari (TV i sl.), druženje u prirodi sa ljudima sličnih afiniteta.
Pravi savet je da treba pokušati da se živi u skladu sa starom stoičkom izrekekom koja glasi: Daj mi snage da promenim stvari koje se mogu promeniti, strpljenje da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim i mudrost da pravim razliku između ta dva .
Pozdrav
PS : Iduće nedelje počinje Sajam auta, važi li još dogovor da se jedan dan vidimo u Bgd.
Nijedan segment društva na žalost nije bio samoodrživ i imun od korupcije, stranačkog upliva i sl.
Kao što kaže naslov Šijanovog filma: Sistemski smo uništeni od idiota.
10 godina smo bili pod Slobom, ( ne ponovilo se) ovih 10 godina pod demokratama (?), pod kim li ćemo biti sledećih 10 godina? I hoćemo li već jednom naučiti nešto i izvući konekvence i zaključke.
Kako bi bilo dobro da smo mogli da bar u jednom od ovih desetleća budemo u nekakvoj hibernaciji.
Ali, bez obzira na njih, jedan od načina da se čovek trgne i shvati određene životne istine jeste odlazak u prirodu uz minimum tehničkih stvari (TV i sl.), druženje u prirodi sa ljudima sličnih afiniteta.
Pravi savet je da treba pokušati da se živi u skladu sa starom stoičkom izrekekom koja glasi: Daj mi snage da promenim stvari koje se mogu promeniti, strpljenje da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim i mudrost da pravim razliku između ta dva .
Pozdrav
PS : Iduće nedelje počinje Sajam auta, važi li još dogovor da se jedan dan vidimo u Bgd.
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Znam da ovo nije tema Grcka destinacije ... ali da vidite kako je jedan covek Savo resio da Kikinnske vlasti nauci pameti. Ko nije nek odgleda do kraja:
http://www.youtube.com/watch?v=WtlwQoDh ... re=related
Nakraju obrati paznju kako mnozi i sabira cifre u clipu !!!
http://www.youtube.com/watch?v=WtlwQoDh ... re=related
Nakraju obrati paznju kako mnozi i sabira cifre u clipu !!!
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Nadjoh neke adrese campova u Grckoj neznam koliko su dobri i aktuelni ali vidim da su ih izdvojili pa eto:
www.camping-sikia.gr 15.1 eur Tasos
www.campingathens.com.gr 25.0 eur Atina
www.clubagiaanna.gr 18.8 eur Evia
www.camping-in-evia.gr 20.5 eur Evia
www.chrissacamping.gr 20.0 eur Centralna Grcka
www.delphicamping.com 19.4 eur Delphi
www.venezuela.gr 17.9 eur Agios Serafim
www.ditea.gr 17.0 eur Alexandroupoli
www.krios-camping.gr 22.0 eur Paros ostrvo
www.surfbeach.gr 22.2 eur Paros ostrvo
www.camping-sikia.gr 15.1 eur Tasos
www.campingathens.com.gr 25.0 eur Atina
www.clubagiaanna.gr 18.8 eur Evia
www.camping-in-evia.gr 20.5 eur Evia
www.chrissacamping.gr 20.0 eur Centralna Grcka
www.delphicamping.com 19.4 eur Delphi
www.venezuela.gr 17.9 eur Agios Serafim
www.ditea.gr 17.0 eur Alexandroupoli
www.krios-camping.gr 22.0 eur Paros ostrvo
www.surfbeach.gr 22.2 eur Paros ostrvo
Pogledao sam kampove sa spiska groskampera, dopao mi se Sikia.
Malo je tanka hladovina ali je ostalo ok.
Verovatno cu posetiti taj kamp na leto, svakako sam hteo obici Volos.
Grosu se potkrala greska, nije u pitanju Tasos vec Volos.
Voleo bih kad bi poslao neku adresu kampa u okolini Atine iz pravca Soluna.
Pozdrav
Malo je tanka hladovina ali je ostalo ok.
Verovatno cu posetiti taj kamp na leto, svakako sam hteo obici Volos.
Grosu se potkrala greska, nije u pitanju Tasos vec Volos.
Voleo bih kad bi poslao neku adresu kampa u okolini Atine iz pravca Soluna.
Pozdrav
Nije važno šta kaže, nego ko kaže !