wc hemija
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Pojavila se akcija za kamper opremom u Metrou sa trajanjem od 22.04--19.05 Izmedju ostalog i skoro aktuelna hemija za hemiske wc-e
Radi se o zelenoj i plavoj tekucini pakovanja po 1.lit evo i slike ako treba uputstvo za pregled kataloga postavicu i to.
Pitanje da li se zelena tekucina moze --treba dozirati i u rezervoar otpadne vode za radi neutralisanja mirisa tokom letnjih vrucina ? Jel se to radi ili ne ?
Radi se o zelenoj i plavoj tekucini pakovanja po 1.lit evo i slike ako treba uputstvo za pregled kataloga postavicu i to.
Pitanje da li se zelena tekucina moze --treba dozirati i u rezervoar otpadne vode za radi neutralisanja mirisa tokom letnjih vrucina ? Jel se to radi ili ne ?
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
-
- Korisnik
- Pridružio se: 23 Avg 2009 19:49
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Evo kako ja koristim tecnosti a verovatno ce biti i nekih drugih iskustava , dakle plava tecnost se sipa u donji rezervoar koji inace ima kapacitet oko 20 lit. kolicina od 1. dcl. istu kolicinu sipam i zelene tecnosti u rezervoar za ispiranje, ona ima pijatan miris pa celo kupatilo ili wc dobro mirise. Dakle do sad sam potrosio po 3 lit. svake od tih boca i radilo je ok. Citao sam da ljudi stavljaju i vecu dozu ne znam da li bi trebalo to leti, svakako posto se clanovi naseg foruma stide da ista napisu pomogni se ovim tekstom sto cu postaviti kao prilog covek opisuje dodetalja.
http://www.b92.net/putovanja/ostalo.php?nav_id=195423
http://www.b92.net/putovanja/ostalo.php?nav_id=195423
Poslednja izmena od groskamper u 28 Apr 2010 19:24, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Korisnik
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
-
- Korisnik
Mustang je rekao sve kako treba.
Zaboravi Camping Gaz što se tiče tećnosti. Oba sredstva koja se prodaju u Metro-u su dezinfekciona. To znači da nisu delotvorna za pravu stvar , a to je neutralisanje otpadnih materija iz ljudskog organizma kao i mirisa fekalija. Ova sredstva su namenjena za nešto drugo.
Ja više godina koristim samo Akva kem blu za otpadni tank, a dok mi je toalet bio takav da je koristio posebnu vodu za ispiranje, koristio sam i Akva kem rose.
Što se tiče količina sredstva, gledaj u prospekt hemijskog WC-a. Donji tank ima jedan žuti čep i on je istovremeno i dozator za količinu sredstva. Na njemu postoje podeoci, pa ih samo prati i koristi. Znam da je potrebno nakon pražnjenja tečnosti, ubaciti 1/2 lit. obične vode i dozu čepa sredstva , i to je dovoljno dok se ne upali crvena lampica u kupatilu, koja upozorava da je tank pun.
Zaboravi Camping Gaz što se tiče tećnosti. Oba sredstva koja se prodaju u Metro-u su dezinfekciona. To znači da nisu delotvorna za pravu stvar , a to je neutralisanje otpadnih materija iz ljudskog organizma kao i mirisa fekalija. Ova sredstva su namenjena za nešto drugo.
Ja više godina koristim samo Akva kem blu za otpadni tank, a dok mi je toalet bio takav da je koristio posebnu vodu za ispiranje, koristio sam i Akva kem rose.
Što se tiče količina sredstva, gledaj u prospekt hemijskog WC-a. Donji tank ima jedan žuti čep i on je istovremeno i dozator za količinu sredstva. Na njemu postoje podeoci, pa ih samo prati i koristi. Znam da je potrebno nakon pražnjenja tečnosti, ubaciti 1/2 lit. obične vode i dozu čepa sredstva , i to je dovoljno dok se ne upali crvena lampica u kupatilu, koja upozorava da je tank pun.
Možda neko ko zna za cake i detalje ovog "sporta", misli da i svi ostali to znaju pa zato ne pise o tome ili je jednostavno sebičan i čuva to samo za sebe.
Koliko puta sam na internetu nasao neki detalj lli podatak koji mi je resio ogroman problem ili čak doneo lepu zaradu u poslu. Tada uvek pomislim koliko je ta osoba nesebično
podelila svoje znanje i iskustvo sa celim svetom i svojom informacijom obradovala hiljade ili milione drugih ljudi i svojih istomisljenika.
Nemerljivo, zar ne?
Koliko puta sam na internetu nasao neki detalj lli podatak koji mi je resio ogroman problem ili čak doneo lepu zaradu u poslu. Tada uvek pomislim koliko je ta osoba nesebično
podelila svoje znanje i iskustvo sa celim svetom i svojom informacijom obradovala hiljade ili milione drugih ljudi i svojih istomisljenika.
Nemerljivo, zar ne?
Omnia mea mecum porto