GRČKA: destinacije, mesta za odmor i prenoćište, iskustva i

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
Joe
Korisnik
Pridružio se: 15 Feb 2010 11:51

Post od Joe »

Svaka cast, stvarno si temeljan.
Pozdrav
Nije važno šta kaže, nego ko kaže !
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Za Joa, ja sam pre dve godine bio na Piliji, planini iznad Volosa.
Kada pređeš preko planine, plaže su super. Tu Grci letuju. Sama Pilija je puna iznenađenja. Sa tačke 0 za 45min izađeš na nadmorsku visinu od mislim blizu 1.000m. Na Piliji ima SKI staza. Smenjuju se vegetacije maslina, trešanja, jabuka i sl. Gde god su mogli, a da je lep vidikovac, Grci su postavili mali restoran. Uvek u hladovini, dušu dalo za odmor. Kada siđeš niz planinu, ima dosta lepih malih mesta za odmor. Ja sam bio u Agia Joanisu tri dana i zaista sam se odmorio.
Sam grad Volos ima univerzitet ugostiteljstva. Uz plažu ima stotinu restorana gde se obučavaju budući ugostitelji. Okolina Volosa je puna malih mesta sa dobrom kuhinjom.

Napomenuo bih i ovo. Pre Volosa se nalazi grad Larisa. Sam grad je kontinentalni, ali plaže grada Larise su na mene ostavile lep utisak, amnogi ne znaju za njih. Radi se o mestima Agia Kampos i Velika. Do njih dolaziš dobrim putem, jednim delom i sa 4 trake. Ideš od Larise - levo, ka moru, nekih 30km. Osim ova dva mesta, ima još nekoliko mesta uz samu obalu. Ja sam prošao kroz sva ova mesta i na kraju izašao na kraj izgrađenog dela auto-puta prema Atini, negde u blizini manastira Svete Paraskeve koji se nalazi u stenama ispod puta, znači iza Platamona i Neo Porija jedno 15km.

Zaista treba posetiti i ova mesta, to je sasvim druga Grčka u odnosu kako je mi inače vidimo. Nema šoping turista, vreme ide usporeno i sl.

Pozdrav
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

U vezi kampa Sikia, koji link je postavio Gros.
Bio sam u njemu , nije skup, za 3 osobe, kamper, struja, noć iznosi cca 25eur. U kampu ima bezmalo sve što treba, velika kuhinja, roštilj, frižideri, toaleti sa fenovima za sušenje kose, zatamnjene i uređene terase za smeštaj kampera i prikolica, supermarket i poštu na plaži, restoran, igraonice, i što je najvažnije odličan servis za kampere ( pražnjenje otpadnih voda i sl.)
Dobra stvar je i što je taj kamp u okviru šireg udruženja kampova (Sun-shine), dobijate odmah člansku kartu i popust od 10% na cene usluga. Na Sitoniji, u blizini Sikije ima takođe kamp iz ovog udruženja, a i u okolini Atine.
Samo mesto Kala Nera je nekih 1km od kampa. Ima 10-ak taverni uz samu obalu, tipično grčko mestašce.
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
Kontakt:

Post od groskamper »

Ja sam pokupo te podatke sa jedng drugog forma , pratim tako gde bi bilo lepo da zapocnem letnju turneju ( prolecnu ). Ocigledno da su dobra mesta izdvojena i od sire populacije , sto je i jedna vrsta garancije , pa opet da ne generalizujemo svaka pozicija moze biti novo a ako se desi po koja simpaticna situacija zadovoljstvo je za secanje, pitanje koja kolicina konformiteta i ocekivanja su u opciji.
Zrelije doba kod mene (ovo tesko pisem ruka drhti) svakako ima drukcije vidjenje svakog dana kad svane. Primer moze biti moj komsija deli nas zid u zgradi isti grad ista adresa i on i ja kazemo da smo iz Beograda a opet vidis kad se malo zagledas jedan bi mogo biti iz varosice a drugi u Njujorku .

Tako da svako ponese sa sobom dobru volju i radost putovanja a ako se desi sunce i more eeeeeeeee...
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Evo i ovde linka sa grčkim plažama, greškom sam ga stavio u opštu temu:

http://www.putovanja.info/forum/topic/7 ... pjhyH5pt8Q
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

mustang napisao:Upravo vam spremam sličice sa Orange beach-a, 8 km od Sartija. Plaža je vrlo interesantna, sva u stenama, pesak između, malo veća gužva ali vredi provesti par dana tu. Ne možete se parkirati bas do mora ali je parking u hladovini, spavanje free u tisini i miru.
http://img341.imageshack.us/img341/1118/orangebeach.jpg
Mustang gledao sam ovaj tekst koji si skoro pisao svidjaju mi se slike , ustvari planiram za 2-3 nedelje da krenem put juga na 7-8 dana pa ako imas kordinate ili google mapa smernioce za ovu oranz plazu parking poziciju , desavanja u gradicu tako neka informacija kako daa se provedu 7 dana da ne promasim u potrazi za prvim suncem polovinom juna, napisi koju rec .
pozdrav
Slika
Poslednja izmena od groskamper u 26 Maj 2010 00:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

Nikako da nadjem vreme da napisem nesto detaljnije. Valjda će pomoći ovaj link.

http://www.panoramio.com/photo/14529734

Neposredno ispred Orange beach-a, iz pravca Sartija, nalazi se vrlo lep kamp "Platanitsi" Lepa, velika plaža, mokri čvor čist, hladovina...Cena je u sezoni oko 25e za kamper i 4 osobe.

http://www.panoramio.com/photo/26352733
Poslednja izmena od mustang u 28 Maj 2010 00:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

Gledam pa sam poceo da se gubim polako u organizovanju puta , sve isto lepo suncano i pozeljno. Na kraju samo cu odabrati krajnu tacku i polako nazad mestasce po mestasce ne mogu da se naviknem da pozicije SA KAMPEROM menjam sa pokretom kljuca za strtovanje motora od plaze do plaze!
Ponecu karte i opise plaza pa za koju se narednu odlucim znacu. Koliko si cesto koristio Kampove po proslogodisnjem putovanju (onog sa video klipa)
Ja nesto i nisam u nameri da mi budu takva ograniceja vise sam za pozicije kraj obale? Jel sa iskustvom koje imas nakon proslog putovanja se vezujes za mesta sa organizovanim kampom ili razmisljas kako bi ja sebi zeleo ?
pozdrav
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

Verovao ili ne ja do sada nemam ni jednu noc provedenu u kampu, 100% sam free!
Omnia mea mecum porto
admin
Site Admin
Pridružio se: 22 Nov 2006 10:08

Post od admin »

Glasam za najlepsu plazu na Halkidikiju. Talgo , na istocnoj strani Sitonije, pre Vurvuru-a.
Besplatan parking, dobar bar sa jos boljom muzikom, besplatne lezaljke sa stolicem izmedju i slamnatim suncobranom. Staze od dasaka pa ne peku tabani u julu a more kristalno cisto. Uvek je po par jahti usidreno ispred, znaju ljudi sta valja. Kao iz bajke. Uvece se ode uz neki restoran parkira, vecera i prespava a ujutru pravac Talgo. A subotom vece nema mesta za parking. Talgo je sjajno mesto za izlazak pa je parking prepun luksuznih automobila iz Soluna.
Tada stvarno pukne akvarijum. Ono malo lepih i zgodnih Grkinja su tu. Verujte na rec.
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

Evo me na poslu ugrabio sam malo vremena za istrazivanje Adminov predlog sam skroz istudirao izgleda morski i ok.
Slika; Slika
Slika ; Slika
http://www.panoramio.com/photo/26548414
pecaros021
Korisnik
Pridružio se: 23 Avg 2009 19:49

Post od pecaros021 »

Joe napisao:Obecao sam cene i opis kampa “ Odysseia” u Korinosu.
Prednost mu je sto je na plazi a ima i svoj kafic. Cena kampa je prirtojna.,evo cena iz 2009

Po osobi ---------------- 6 e
Deca do 10god -----------3 e
Auto------------------------3 e
Kamp kucica--------------6 e
Autodom-----------------8 e
Sator mali----------------4 e
Sator veliki---------------5 e
Struja---------------------4 e
Evo i par slika kampa i mali deo od mnostva kafica.

http://img411.imageshack.us/g/dscn0881.jpg/

http://img5.imageshack.us/g/dscn0892d.jpg/
malo me buni cena struje i ostalo ispada da dnevno treba oko 35e dali je tako ili se varam
rođen da peca osuđen da radi
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Poruka za Gros-a u vezi Grčke.

Pre par dana sam bio u društvu dvojice kamiondžija. Ture su im između ostalih Italija i Grčka.

Jedan od njih povremeno vozi i autobuse.

Njihova iskustva su sledeća:

U Italiji spavati samo na obeleženim parking mestima gde se parking plaća. Sve ostalo je lutrija.

U Grčkoj su se zadnjih par meseci ( u vreme ove njihove krize) pojavile organizovane bande koje pljačkaju kamione i autobuse.

Vodi računa gde noćiš, neka pored tebe uvek bude bar još jedan ili dva kampera.
zoranGROS
Korisnik
Pridružio se: 27 Mar 2009 22:09

Post od zoranGROS »

Hvala za upozorenje!
Pokusavam da preostali deo poruke da napisem tako da ne uplasimo ostale ljude koji citaju ovaj forum specijalno ako idu sa decom sto je predpostavljam Vrlo osetljiva tema .
Sta reci sve je u stavu dali kuci imate zakljucana ili otkljucana ulazna vrata mozda treba u hotelu koristiti sef ili ne , mozda voda u Crnoj Gori nije zdrava ili ne, mozda su plavuse ustvari OZRACENE BRINETE ili su samo drugacije...
Jedno je sigurno na odmor se odlazi sa pozitivnom energijom u nadi da ce da se naakomulira i za zimu, a sreca putovati s kamperom treba biti velika prednost - nikako unapred briga ili hendikep.
Slika
Odgovori