Opet pokret na svega 10km veliki znakovi nova plaza silazimo , raskrsce camp levo plaza restoran bich bar desno naravno desno prelepa ogromna pescana plaza sa tri kampera i s desne plazni bar na uzvisenju pogledam muzika se prolama pustom plazom ,mislim ogromni kapacitet nema nista ublizini od zabave sigurno je nocu puno, sam bar se nalazi na steni ma fantazija ,ocenim super mesto i eto uzivancije, neke grkinje curice se poskidase gole ma lepo sunce more malo vetra iznesem sto i stolice hladno pice potom kupanje boja posle nesnosnog svraba od pregorelosti koze tonira telo . Pa nakraju i leto je.39.996228,23.875169

Po slikama se vidi posecnost , pada mrak ugasi se muzzika iz bich bara vidim ja pustenjara ajmo polako do civilizacije i tako nasuncani polako do nama Srbima poznat kao Neo marmaris . Parkiram se pored stadiona mala luka sa par camaca jedina tu ravna povrsina plaza uska duga gradska prostire se do cuvenog kompleksa POTPUNO ZATVORENIM ZA SIRE NARODNE MASE u svakom smislu ,obilazak jedino organizovano pogled na desetine parkiranih jahti duzine od 30-50 METARA kakvo respekt -postovanje kad se nadjete ispred takve ladje vezane na samo metar dva ...
Neos Marmaris prepuna Srba najbolje da cutite da vas ne detektuju mesto na tri brda uvece prepuno automobila radnjica koje najvise lice na vasar , vasar i opet vasar , trotoari zauzeti parkiranim kolima sednete da rucate farovi saraj po Vama puno svega onog sto ja nevolim ( da ne ispadne da sam negativan postoje slicna lepo uredjena slicna mesta ali o njima kasnije)
Poenta prespavati pa sutra sto dalje 40.090844,23.790593

Jutro lep dan kafa i bez dorucka putem nove pozicije na dvadesetak kilometara za sat stizemo na pritajenu plazu gde posecuju i Srbi koji su odseli u neos m . lepa plaza dok sam se parkirao sto je u mom slucaju malo sporiji proces jeda nas zemljak mi podize pritisak u sekundi , OTVORIM PROZOR SKROZZ ONAKO ZA ZAMAH i zamolim ga da nevice jer sam na odmoru pogledasmo se ko ... i nista gledao sam ga skoro ceo dan na plazi fiksiro ga izgleda da su ranije ogladneli pa se posle par sati spakovase i odose , toliko o zemljacima i mene snjima a sad o poziciji stvarno super pored iznajmljuju lezaljke za 7 e , neki englezi se razvikali sitna deca i mlade brizne mame leto atmosfera posmatram , malo se suncam lepo braonim sede mi sve izrazenije tesim se da je Ricard Gir u modi i tako do u noc ili pred noc 40.1768 23.7155

Po smiraju dana pokret putem samo napred uocili smo veci skup Camper vozila ucinilo nam se lepo i tako ispitamo poziciju . Vise kafica na plazi naravno ni jedna kuca zgrada ali dosta campera , malo se udaljim i od njih i nadjem lepo mesto hlad od drveta pored mene makedonac sa konbijem iskusan kamper svasta mi ispricao o halkidikiju naravno njegovo vidjenje slusam sve dok je interesantan malo voli glavne role i u zadnji dan skoro monologe , ipak lepo provedena naredna dva dana i jedna noc 40.1928 23.6956

za ovu poziciju lepa su budjenja s otvorenim prozorom slika u okviru prozora nerealno plavetnilo, da napomenem da svo vreme boravka noci su sveze temperatura nocu oko20 c za cebe ili dva a jutro uz kafu i pogled bez opisa, jedinstveno .
drugi dan predvece potreba za civilizacijom krecemo put Nikite samo par kilometara prelep mali lepo organizovan dal da kazem gradic nije ali svejedno jedino mesto koje je u kaficu imalo internet i waerles konekciju . Smestili smo se na luckoj platformi parking skoro pun pa ipak nadjosmo jos jednog camperistu i polako pored njega stadosmo potom na jedan dobar espreso i ostalo po redu vecera sladoled... 40.2172 23.6651
OVE KORDINATE KOJE SAM NAZNACIO SU POZICIJE NA KOJIMA SAM SE BEZBRIZNO PARKIRAO I NOCIO TAKO DA SAM SIGURAN DA IH I DRUGI MOGU SA SIGURNOSCU KORISTITI
Nakon vecere spavanjac mir tisina slike sa doka ujutro samo par pecarosa . Otprilike smo bili zasiceni sa onim sta smo videli na poluostrvu Sitonija ili drugi prst halkidikija , verovatno ce ljudi misliti da nismo iskoristili sa ove destinacije najbolje, sto je mozda i tacno imao sam odredjene brosure o plazama i pozicije koje su za preporuciti, medjutim po slikama se da videti da su plaze tek 10% posecene dali kriza ili problemi sa komunikacijom Nemaackih turista kojih NEMA slike govore skoro sve , dodacu da mi je poprilicno neugodno biti skoro sam na plazi ili vodi poprilicno je sablasno za moj ukus a civilizacija je cudno koncentrisana ili do granice kica ili retki primeri umerenosti kao sto je mestasce Nikita.
Svakako nismo tako zavrsili nase putovanje krecemo put Atine a na tom putu Katarina i pre toga skretanje za Paraliju koja je taodje svetao primer dobre mere pozicije , sopinga Dobrih setalista , blistavih dobro aranziranih radnji svakako za preporuku.
Slike i opis Paralije nova tema ,sto se ove tice mislim da sam pokazao sta sam mogao ,ako se ima sta dodati svakako je super.
Samo jos da dodam da poluostrvo sve zajedno ima stotinak kilometara puta duz obale tako da to nebi trebao da bude razlog ne obici ga skroz.
iz nekog razloga nestaju po neke slike iz putopisa , pa se posluzite video materijalom sa ovog putovanja.
autor