GRČKA: destinacije, mesta za odmor i prenoćište, iskustva i
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin
Za Groskampera
Nisam ni pomislio da nemas ugradjen sef, zimus smo pisali o ugradnji
sefa pa sam bio ubedjen da si ga ugradio. Nema frke sada ces ugraditi
pa si miran. Dobro si odredio velicinu,treba sve vredno da stane u njega, komp,
navigacija,kamera,foto aparat,pasosi,fotokopije pasosa,saobracajne dozvole,
vozacke dozvole,atesta za plin i zelenog kartona ( za slucaj da izgubis dokumenta).
Treba ga zasrafiti za patos sa jakim srafovima ili zavariti za neki metalni deo,
vazno je da mesto gde ga stavis bude nezgodno za eventualno obijanje.
Kod mene u kampiki je obicna kasa od malo debljeg lima sa elzet bravicom i
ravnim povrsinama tako da nema gde da se uhvati ako bi je pokusao cupati,
tri srafa zavrnuta u patos i to je dosta. U kampu bas nije moguce razvaljivati
po kucicama, to je samo ako bi usao neprimecen i na brzaka hteo nesto da mazne.
Podrazumeva se da i u kampu zakljucas vrata i prozore ako ides negde,
nije normalno otici i sve ostaviti otvoreno. Kradje su moguce svuda ali
nisam jos cuo (tu gde sam kampovao) da je nekom nesto ukradeno,
naravno ni meni nikad nije nista falilo. Mozda kradu i po Paraliji ali
to sa nama nema veze jer u kamp ne mogu uci kad na portirnici sedi cuvar.
Ako parkiras autodom u gradu to je vec druga prica, dovoljno je da razvali
prozor i da Ti presedne ceo odmor. Ako ides u kampove zaboravi na
te neprijatnosti, tu je bezbedno, u kamp dolaze porodicni ljudi.
Naravno, stara izreka, o ukusima ne vredi raspravljati, svako radi kako voli.
Neistomisljenici ce poceti da opisuju lose kampove i lose plaze u njima,
upravo zbog toga nam treba ovaj forum da pisemo gde smo bili i opisemo
destinaciju, ako je dobra da hvalimo ako ne valja opisati zasto ne valja.
Takav opis bi svima koristio,licno sam poceo takve opise ali nije
bilo prihvaceno pa sam odustao.
Pozdrav
Nisam ni pomislio da nemas ugradjen sef, zimus smo pisali o ugradnji
sefa pa sam bio ubedjen da si ga ugradio. Nema frke sada ces ugraditi
pa si miran. Dobro si odredio velicinu,treba sve vredno da stane u njega, komp,
navigacija,kamera,foto aparat,pasosi,fotokopije pasosa,saobracajne dozvole,
vozacke dozvole,atesta za plin i zelenog kartona ( za slucaj da izgubis dokumenta).
Treba ga zasrafiti za patos sa jakim srafovima ili zavariti za neki metalni deo,
vazno je da mesto gde ga stavis bude nezgodno za eventualno obijanje.
Kod mene u kampiki je obicna kasa od malo debljeg lima sa elzet bravicom i
ravnim povrsinama tako da nema gde da se uhvati ako bi je pokusao cupati,
tri srafa zavrnuta u patos i to je dosta. U kampu bas nije moguce razvaljivati
po kucicama, to je samo ako bi usao neprimecen i na brzaka hteo nesto da mazne.
Podrazumeva se da i u kampu zakljucas vrata i prozore ako ides negde,
nije normalno otici i sve ostaviti otvoreno. Kradje su moguce svuda ali
nisam jos cuo (tu gde sam kampovao) da je nekom nesto ukradeno,
naravno ni meni nikad nije nista falilo. Mozda kradu i po Paraliji ali
to sa nama nema veze jer u kamp ne mogu uci kad na portirnici sedi cuvar.
Ako parkiras autodom u gradu to je vec druga prica, dovoljno je da razvali
prozor i da Ti presedne ceo odmor. Ako ides u kampove zaboravi na
te neprijatnosti, tu je bezbedno, u kamp dolaze porodicni ljudi.
Naravno, stara izreka, o ukusima ne vredi raspravljati, svako radi kako voli.
Neistomisljenici ce poceti da opisuju lose kampove i lose plaze u njima,
upravo zbog toga nam treba ovaj forum da pisemo gde smo bili i opisemo
destinaciju, ako je dobra da hvalimo ako ne valja opisati zasto ne valja.
Takav opis bi svima koristio,licno sam poceo takve opise ali nije
bilo prihvaceno pa sam odustao.
Pozdrav
Nije važno šta kaže, nego ko kaže !
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Joe , istina da smo pisali o tome ali eto ostavih kao kasnije i na kraju za sve je bilo vremena sem za to (sef) Sad je sigurno u metrou ima jedan pristojan primerak sefa .
Na svu moju srecu pravim reprizu Grcke od 1-2-3-. 08. pa cemo se nasuncati. Naravno da su kampovi ok ali ne svi. Oni koji vrede verujem da ce naci mesto na nasem forumu.
Kad coveku stane oko za neku poziciju onda se nadje nacina, tako sam se ukocio na poziciji 40.033718,24.009150 ma sve moze samo kinta.
Belezite podatke o destinacijama i slike . Lepo bi bilo da napravimo rubriku (temu) TOP 10
Na svu moju srecu pravim reprizu Grcke od 1-2-3-. 08. pa cemo se nasuncati. Naravno da su kampovi ok ali ne svi. Oni koji vrede verujem da ce naci mesto na nasem forumu.
Kad coveku stane oko za neku poziciju onda se nadje nacina, tako sam se ukocio na poziciji 40.033718,24.009150 ma sve moze samo kinta.
Belezite podatke o destinacijama i slike . Lepo bi bilo da napravimo rubriku (temu) TOP 10
Poslednja izmena od groskamper u 25 Jul 2010 21:07, izmenjeno 1 put ukupno.
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Marta malo bi bilo lakse da pratimo putovanje sa kordinatama GPS-a ili google mapa
predpostavljam da je okolo ove pozicije : 37.517794,22.858279
srecno lepo putovanje
predpostavljam da je okolo ove pozicije : 37.517794,22.858279
srecno lepo putovanje
Poslednja izmena od groskamper u 26 Jul 2010 22:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja sam jos danas u kampu Kastraki pored Tola i Nafplia sutra krecem prema Sparti (obilazak) a zatim do Githia, najverovatnije u kamp Mania-beach. Sto se tice vremena-sunce,sunce, sunce...a pirka i lagani vetric. U svakom slucaju preporucujem ovaj kamp (Kastraki), sjajna plaza,blizu je gradic Tolo, Nafplio (koji je po meni mozda i nasjlepsi grcki grad je na 10 km). Ovde se vredi zadrzati.
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
evo je vest , nadamo se da nasi forumasi nece osetiti njenu tezinu !
Atina -- U Grčkoj vlasnici kamiona-cisterni nastavljaju štrajk nakon propalih pregovora sa vladom. Zbog štrajka prevoznika, mnoge pumpe su već ostale bez goriva.
Dugačke kolone vozila čekaju pred pumpama koje još imaju goriva, što zagorčava život i mnogobrojnim turistima koji su se zatekli u Grčkoj.
Na mnogim pumpama gorivo se toči samo kolima hitne pomoći, službenim vozilima i javnim gradskim prevozncima, javljaju agencije.
Pošto vlasnici kamiona-cisterni ne pokazuju spremnost da prekinu štrajk, u vladi razmišljaju o "civilnoj mobilizaciji", odnosno angažovanju državnih radnika u prevozu goriva kako bi se izbegao sadašnji poremećaj koji bi mogao da donese zemlji velike gubitke, pogotovo što bi to moglo da ugrozi i pomorski saobraćaj.
Vlasnici kamiona i cisterni štrajkuju zato što je vlada predložila da liberalizuje izdavanje dozvola za transport, koji je dosad bio jedna od najzatvorenijih profesija u Grčkoj, gde nove licence za rad nisu izdavane više decenija.
To je inače bio jedan od uslova da se dobiju zajmovi od 110 milijardi evra od MMF i evropskih finansijskih institucija.
Grčkoj preti svojevrsna blokada, pogotovo što vlasnici i vozači oko 35.000 cisterni zasad ne pokazuju spremnost da odustanu od štrajka.
To bi, ukoliko protest potraje, moglo da blokira celu zemlju, da izazove poremećaj i u snadbevanju građana životnim namirnicima i da ugrozi izvoz zemlje.
Atina -- U Grčkoj vlasnici kamiona-cisterni nastavljaju štrajk nakon propalih pregovora sa vladom. Zbog štrajka prevoznika, mnoge pumpe su već ostale bez goriva.
Dugačke kolone vozila čekaju pred pumpama koje još imaju goriva, što zagorčava život i mnogobrojnim turistima koji su se zatekli u Grčkoj.
Na mnogim pumpama gorivo se toči samo kolima hitne pomoći, službenim vozilima i javnim gradskim prevozncima, javljaju agencije.
Pošto vlasnici kamiona-cisterni ne pokazuju spremnost da prekinu štrajk, u vladi razmišljaju o "civilnoj mobilizaciji", odnosno angažovanju državnih radnika u prevozu goriva kako bi se izbegao sadašnji poremećaj koji bi mogao da donese zemlji velike gubitke, pogotovo što bi to moglo da ugrozi i pomorski saobraćaj.
Vlasnici kamiona i cisterni štrajkuju zato što je vlada predložila da liberalizuje izdavanje dozvola za transport, koji je dosad bio jedna od najzatvorenijih profesija u Grčkoj, gde nove licence za rad nisu izdavane više decenija.
To je inače bio jedan od uslova da se dobiju zajmovi od 110 milijardi evra od MMF i evropskih finansijskih institucija.
Grčkoj preti svojevrsna blokada, pogotovo što vlasnici i vozači oko 35.000 cisterni zasad ne pokazuju spremnost da odustanu od štrajka.
To bi, ukoliko protest potraje, moglo da blokira celu zemlju, da izazove poremećaj i u snadbevanju građana životnim namirnicima i da ugrozi izvoz zemlje.
- groskamper
- Site Admin
- Kontakt:
Nismo neuki po ovom pitanju imali smo situaciju za vreme sankcija , alternativno resenje za nuzdu su ti vozaci atobusa ( specijalno nasi) oni se sigurno ultra brzo prilagodjavaju svakoj situaciji spremni sa kantama crevom i svim potrebnom aparaturom za pravljenje ekstra prihoda .
Sledece nedelje se pridruzujem Putovanju po jugu. Mislim i da je nas Admin na toj destinaciji i to sa najvecim- najduzim nasim kamperom.
Pozdrav
Sledece nedelje se pridruzujem Putovanju po jugu. Mislim i da je nas Admin na toj destinaciji i to sa najvecim- najduzim nasim kamperom.
Pozdrav