Da dodam da se jednostavno stize do ovog izletista od Beograda putem E75 putarina za mene naravno i kod njih skuplja nego za putnicka vozila a opet skromnih 4.7 eur. u jednom pravcu inace je naplata pred Solunom.
U svom polazaju ima dovoljno povrsine - prostranstva da primi veliki broj kamper vozila po obodu plaze i slobodu da se bez problema odmah do plaze ili eventualno sdruge strane ulice koja se prostire celom plazom. Plaza je inace poduza i siguran sam da se prostire po 5km sa leve i desne strane grada potpuno je svud indenticna i najvise lici na Ulcinjsku plazu sa za nijansu krupnijim peskom koji od vetra ne pravi prasinu kao u Ulcinju.
Plaze su vrlo aktivne ima skromna ponuda desavanja na vodi tipa gliser vuce bananu ili gumu za 2 osobe ali za razliku od drugih vidjenih primecena pojava. Ostala desavanja su na plazi sasvim ok , poredjanih suncobrana koje da bi koristili uslovljavaju konzumaciju pica iz oblizeg bara sa cenama za hladni nes 3.5e druga gazirana pica 3 e. i tako redom postoje pozicije na koje i vas pribor za plazu upotrebljiv i ko ima koristi.
Takodje postoje tereni za odbojku i jos neke tipove tenisa , diskoteke bich barovi sa hranom duz puta koliko hoces kantina -auta sa girosom i hot dog-ovima koji su definitivno najtrazeniji vidim i tako prosarane plaze suncobrani baldahini lezajevi svakako ukusno i bez neke prisile.
Glavna atrakcija su skoro celo pleme najcrnjih crnaca koji nose neke ploce - panele sa naredjanom robom od naocara za sunce do tranzistora preko garderobe sesira ,torba , ma nemozete da verujete sta covek sve moze da ponese na sebi jedan cak kao u lov da je posao sa lukom strelama i malim tam tam bubnjem . Oni svakako prave sarenilo dekora na plazi koja nije prazna kao prosle vidjene sa Halkidikija ali ni blizu da se moze reci guzva i slicni atributi.
Prilazio sam kamperom putem pored plaze ka Paraliji i u jednom momentu primetim tri u "P" postavljena kampera , relativno blizu plaze , ocenim da je dobro biti u njihovoj blizini i pridjem pitam dali bi bio problem da im se priblizim sa svojim vozilom oni potvrdno odobre ja se parkiram i tako resim deo paznje koju bi uputio ka vozilu jer u setu oni takodje se cuvaju od provalnika pa eto briga manje( primecena pojava sitnih kradja tipa ruka kroz prozor za aparat kameru ili sta se tu na dohvat ruke zatekne )
pozicija 40.2767 22.6006

Sjaj izloga uvece jos lepsu sliku stavlja pred Vas, mermerom poplocana glavna ulica i neke jos do glavne sa tek ponekim skuterom potpuna suprotnost neos Marmarisa izlozi dobro aranzirani bez buke sredjena roba bez da visi ...
restorani poprilicno popunjeni i mogao bi jos da opisujem pokusajte da izvucete zakljucak iz par slika .
Gradic Katarina u neposrednoj blizini ovog letovalista ne spominjem jednostavno nije na obali mora.