Ja sam i prošlu i ovu kamp prikolicu koju sada imam pokrivao ciradom koja je napravljena po meri i prezadovoljan sam. Nikada se nije ubuđalo ili nešto slično. Kada se vratim sa puta, oteram je u autoperionicu ili je sam operem, dobro se osuši i nabacim ciradu. Pred put je samo skinem i prikolica je spremna.
Što se vlage tiče, u farbari vrlo jeftino kupim skupljač vlage.
Uploaded with ImageShack.us
Priprema za zimu
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Ja cuvam prikolicu kako leti tako i zimi ispod lagane konstrukcije od PVC cevi namenjene za plastenike. Nezgoda je jedino kad pada vlazan sneg pa se zalepi za pokrivac i onda ga treba otresti metlom sa poduzom drskom. Bolja je folija za plastenike jer sneg po njoj lakse klizi ali onda nemate zastitu os sunca. Kod jaceg vetra konstrukciju obezbedim sa po tri zatege sa strane kao kod satora.
Kada krenu mrazevi, nije preporucljivo ulaziti u prikolicu dok se prethodno ne ugreje, jer ima dosta plasticnih delova koji postaju krti, i onda i pored pazljivog postupanja, moze doci do lomova i stete koja moze biti poprilicna. I ne zaboravite da ispustite vodu da ne zaledi.
Poslednja izmena od Sinbad u 26 Nov 2012 22:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Ja glicerinom namažem gume i kedere, stavim AIR WICK i lepak za miševe na par mesta. Voda se prazni, zatvore glavni ventili na butan bocama, stavi 1/2 limuna u frižider, udene šraf kroz rupu iznad ivice vrata od frižidera - da vrata sve vreme budu malo odškrinuta i s vremena na vreme palim i pomeram kamper metar dva, zbog guma i vešanja. Ko ima akumulatro, treba da ga ili izvadi, ili ušteka 220v, da bi bio na punjenju. i da ne zaboravim, skinem metlice brisača. Pretprošle godine to nisam uradio, pa sam morao na proleće da kupujem nove.