Mnogo polemika smo vodili o uređajima, korisnosti itd.. pa ću probati u narednim postovima da napravim neke spiskove onoga šta ja želim (dobar deo mi je Boss već revidirao).
Da bi bilo koji rad bio ozbiljan i uspešan mora se krenuti od idejnog prijekta. Pre idejnog projekta svakako je potrebno uraditi analizu želja potreba i mogućnosti. Ovo savatujemo i sami svakome ko želi da kupi neko od vozila za kampovanje ili prikolicu.
Ja ću krenuti ovim redom: Moja porodica je tročlana. Sin koji sada ima 16. g. verovatno će za koju godinu ispasti iz postave, ali ga ipak moram računati. Ovaj način turizma je specifičan, ali ga moja porodica i ja obožavamo. Namera nam je da nastavimo tako, letovanja, putovanja itd... Dodao bih još i vikend skijanja, ali i obilazak okolnih zemalja i gradova. I do sada sam sa sobom vozio neki motocikl, pa to nameravam i nadalje. Na mom C25 sam uvideo neke prednosti, ali i neke mane. Jedna od glavnih je prednja vuča (opterećujem kamper nazad motociklom), kao i neke druge. Budžet mi je limitiran prodajom sadašnjeg kampera, malo ušteđevine i po potrebi manji kredit (i ja i supruga radimo u državnim firmama, a država i nije previše izdašna), sve u svemu 10000 + nešto. Nije mnogo, ali cena 308 maxi nije velika i nadam se da ću se uklopiti, pa bar sa pauzama (naredne godine klima i tenda itd...).
Razumem se dovoljno u tehniku, iz hobija dosta toga radim sam. Ipak lepo je čuti različita mišljenja, pa tek onda doneti odluku (uvek ima neko ko ima više iskustva ili znanja)
Namera mi je da do kraja godine kupim vozilo, a preko zime i proleća ga dovedem u stanje za putovanja.
Što se sređivanja tiče moje želje su: povišen stalno namešten krevet u zadnjem delu za dvoje (ispod njega boks - malo mi je bilo nepraktično da se često penjem na krov gde mi je sada kofer); Krevet iznad kabine za jednu osobu; Stalno namešten dnevni boravak (samo eventualno, kao pomoćni ležaj); WC sa kupatilom; kuhinja sa većim frižiderom (već sam negde pisao da me ne opterećuje hrana, ali je problem ohladiti veću količinu vode, sokova, piva) - za ovo sam već našao rešenje, biće 100-150 l plinski made in Pirot (oko 250 E); agregat sa elektrostarterom (da se uključuje iz kabine), dao sam link za jedan po meni za sada najpovoljniji itd... Doći će i ostalo, ali idemo redom
Veličina sanduka kod Maxija je 4,25m sa 2 ili 1,90m pa sam nacrt pravio na osnovu toga

A nakon pakovanja unutrašnjosti želeo bih da na kraju ispadno ovako (ovo je fotomontaža):

Ostalo ćemo u drugim postovima, spisak potrebne opreme itd...