Predlozi - Putovanja, predlozi i iskustva

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY, admin

Odgovori
marta
Korisnik
Pridružio se: 22 Nov 2007 21:37

Post od marta »

Kako ti radi internet? Kazes da imas modem pa mi nije jasno da li je to ono sto se kupuje preko Telenora i Telekoma kao pripejd i postpejd.
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

Da li si morao da montiras lance usput? Ja sam planirao da dodjem na Kopaonik ali zbog posla cu pomeriti malo dolazak.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Ja imam Telenorov pripejd modem i u principu sam zadovoljan, mada brzina prenosa varira od prijema i prisutnosti 3G mreze. Jedino sam otrio da kupljeni megabajti ne vaze duze od 3 meseca pa zato ne kupujte velike kredite. Kod kupovine modema dobio sam 3 Gb kredita od toga potrosio 700 Mb a ostalo mi uzeli L....i !!!
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
Kontakt:

Post od groskamper »

ponovio sam se pre 10 dana sa modemom MTS koji inace koristim i na poslu verujte godina dana trosim internet na taj nacin i nema zamerke.
postoji pogodnost ako u kuci imate studenta duplo je jeftinije, ako hocete mozete uz modem ne 24 mesecsa ugovor kupiti i mali notbook to je kao lap top samo bez cd-a dvd-a i u ovom slucaju su 10 incn, ima bateriju koja kao traje 8,5 sati ustvari posle par punjenja praznjenja vidim 6,5 sati(namerna fabricka stamparska greska) ,cena 10.000 din Ja sam se odlucio za asus 1005 super je navikao sam se i koristim ga bas za kamper.
inace ovde nema waerles signala tako da se uzdate samo u sebe.
lance sam namontirao u Josanickoj banji slika sa ledenim putem je prvi metar kad sam skrenuo sa puta za rasku.

Grozan osecaj trese, zao ti trapa, polako 2. trajalo je vecnost ali nije zgorega bilo, put je bio tvrdo zaledjen, sada pada kisa topi se sputa i cist je asvalt zasad
marta
Korisnik

Post od marta »

O.K. Pretpostavljao sam da je to. Moj vam je savet da nikako ne koristite u inostranstvu cak ni mejl da pogledate. Da ne bih sirio pricu, imam iskustvo sa Telenorom, postpejd, Grcka, u svakom slucaju zaboravite.
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

Pa to se smatra roming, za telefoniranje nije strasno ali za internet neznam
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Posto je Kopaonik aktuelan a imamo i reportera sa lica mesta evo jednog malog kolaza. Skinuo sam neki programcic za pravljenje kolaza od fotografija pa ga evo isprobavam.

http://img695.imageshack.us/img695/8999/kolaz1.jpg

Evo i adrese ako nekome treba:

http://www.shapecollage.com
Poslednja izmena od mustang u 23 Dec 2009 00:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Slike su super, kada nameravaš da ideš na Kop?

Da li radi Ledenica?

Da li je moguće da je proradila Struga? Odkako idem na Kop nije se desilo da je radila, ne znam da li ju je iko vozio, čuo sam da su imali problem imovinsko pravne prirode tipa žica u nac.parku a zemljište gde je staza u privatnoj svojini, pa zbog toga nije radila. Inače je na delu planine gde uvek ima dovoljno snega i uvek kada se vozim Belom rekom sa neostvarenom željom je gledam
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Ja cu verocatno odmah posle Nove godine, drugog ili treceg januara. Na njihovom sajtu se ne vidi da radi pa je verovatno tako. Vecina staza jos uvek ne radi.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Kontakt:

Post od groskamper »

jutros smo izasli na sneg oko 10, naravno pao u"sneg" 2-3 puta i desilo mi se kao da sam upao u kadu. Odjednom tezi nego sto mogu da trpim odem sa staze, zena i ja se gledamo sta nam je ciniti ispred nas je belo brdo koje se otapa da voda curi. I SAD ODLUKA ZATO STO TO MOZEMO IMAMO SVOJ SMESTAJ A NE UPLACEN TERMIN KRENEMO. javljam se sa punpe u Kraljevu i prisetim se Pepe na Divcibarama ima EKSTRA PICU SA LUKOM ...
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Ja imam prijatelja koji je godinama u Konacima, milsim da mogu da izdejstvujem priključak na 220v, nemam striktno dogovoreno vreme kada bih išao (privatnik, žena ne radi, jedno dete na studijama drugo srednja škola), nameravam da idem u Kranjsku goru, ali možda budem na Kop-u u Januaru, ako vreme bude dobro i bude dosta snega na stazama. Ako se desi da budemo u isto vreme računaj na mačvansku varenu, kuvano vino i čaj sa rumom (suvo meso se podrazumeva kao i sir iz Kraljeva).
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Zato je kamper prava stvar. Nesto ne stima ili je dosadilo, volan u ruke i sledece mesto je nase.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Sprinteru hvala na ponudi, nadam se da cemo se upoznati prvom prilikom. Druzenje u toplom kamperu uz grejanu i ostalo, dok napolju pada sneg je prava stvar.
Pozdrav !
Poslednja izmena od mustang u 23 Dec 2009 18:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Dogovoreno,
marta
Korisnik

Post od marta »

Sprinteru, da li taj meni vazi i za Kranjsku goru?
Odgovori