Komentari

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY

Odgovori
Sinbad
Korisnik
Pridružio se: 06 Avg 2012 22:59

Post od Sinbad »

"predstavljanje novih članova" je skoro na svakom ozbiljnom forumu na naslovnoj strani. Na primer:

http://www.bmwclubserbia.com/forum/ , http://www.bmwaksrbija.com/forum/ , http://www.panda-club-serbia.com/forum/ , http://www.vw-club.rs/forum/index.php , http://forum.camping-croatia.com/index.php ,

Forum evoluira i normalno je da se desavaju ovakve stvari, ali mi se cini da admini nisu posebno zaiteresovani da odrzavaju forum.

Joe kumi i moli za temu KAMPOVANJE i jos uvek nista. Ali zato je u temi "SATORI" podtema "kampovanje u grckoj".

Haos, koji se moze relativno brzo srediti. Dva sata kockanja foruma, i sve bi bilo kao pod konac.
Poslednja izmena od Sinbad u 01 Dec 2012 14:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Korisnikov avatar
DusanHY
Korisnik
Pridružio se: 05 Maj 2011 10:31

Post od DusanHY »

@ Sinbad
O tome šta je logično je diskutabilo pričati , npr meni lično ne smeta da taj podatak postoji u svakoj temi, ali već postoji tema sa telefonima, u kojoj si i ti pisao. A isti taj majstor je spominjan u još nekoliko tema i stvarno ne razumem zašto je teško uraditi pretragu.
Napravio sam pretragu sa zadatim kljčnim rečima majstor - Zemun - plin i dobio sledeće:
http://www.campingclubbelgrade.org/uplo ... =768199029
Svako od nas ima različit pristup forumu , ja sam prvo čitao, pa sam pitao, učio, upoznao lično većinu tada aktivnih forumaša, pa tek onda počeo da diskutujem otvaram teme i sl. To je moj stav i ne očekujem od ostalih da se tako ponašaju, čak šta više različitost je ono što i jeste posebnost foruma ali mislim da ovakvim odnosom prema forumu ostalim posetiocima foruma postajemo haotični i dosadni.
Ali kao što rekoh već nekoliko puta, posao Administratora i Moderatora, je taj da nam forum učine preglednijim i pristupačnijim, a od svih nas zavisi da li će biti interesantan, poučan, informativan i zabavan.
Sinbad
Korisnik

Post od Sinbad »

sprinter napisao:PS: Ne znamo ko je sve uplatio članarinu za 2012-u, ne bi bilo loše da se nešto i u vezi toga prodiskutuje. Uz svo uvažavanje svakog, stalno pričamo o pravima, hajde da malo pričamo i o Našim obavezama.
Sto se clanarine tice, ja placam clanarine na tri foruma i za sada mi je dovoljno. Ja kao neko ko je na forumu pola godine, ne znam ni da clanarina postoji, ni koliko iznosi, ni sta se za nju dobije, kome idu pare i u koje svrhe, nemam nikakve informacije. Stoga od mene nemojte ocekivati da platim, a da ne znam ni sta placam ni koliko placam... Eto ga jos jedan propust na forumu.

P.S. Dok se Kamping klub Srbije, nalazi na domenu campingclubbelgrade.org , od mene dinara necete videti, jer ja kao i 80% clanova foruma ne zivimo u BG. Ja zivim u NS, pa mi je logicno da placam clanarinu da bi se placao domen campingclubnovisad.org

Naravno da sam stvar doveo do apsurda, ali jedino ovako ova cinjenica moze da shvati ozbiljno.

Da li forum moze konacno da se premesti na domen campingclubserbia na primer?
DusanHY napisao:@ Sinbad
O tome šta je logično je diskutabilo pričati , npr meni lično ne smeta da taj podatak postoji u svakoj temi, ali već postoji tema sa telefonima, u kojoj si i ti pisao. A isti taj majstor je spominjan u još nekoliko tema i stvarno ne razumem zašto je teško uraditi pretragu.
Napravio sam pretragu sa zadatim kljčnim rečima majstor - Zemun - plin i dobio sledeće:
http://www.campingclubbelgrade.org/uplo ... =768199029
Svako od nas ima različit pristup forumu , ja sam prvo čitao, pa sam pitao, učio, upoznao lično većinu tada aktivnih forumaša, pa tek onda počeo da diskutujem otvaram teme i sl. To je moj stav i ne očekujem od ostalih da se tako ponašaju, čak šta više različitost je ono što i jeste posebnost foruma ali mislim da ovakvim odnosom prema forumu ostalim posetiocima foruma postajemo haotični i dosadni.
Ali kao što rekoh već nekoliko puta, posao Administratora i Moderatora, je taj da nam forum učine preglednijim i pristupačnijim, a od svih nas zavisi da li će biti interesantan, poučan, informativan i zabavan.
Pa nije cilj da izigravam hakera po forumu. Ima nas koji jedva umemo i racunar da upalimo. Ako postoji tema u vezi necega, treba je kompletirati svim potrebnim informacijama, tako da ljudi ne moraju da burlaju po forumu da bi nesto nasli.

Primer je i jedan kamp koji se pominje u 5-6 tema, (Evridiki) pa sta.

Zamisli da ja treba da opisem kako sam se proveo u tom kampu i onda kazem: "bio sam u jednom kampu da mu ne pominjem ime jer je Joe pomenuo u temi kampovanje u grckoj koji se nalazi u temi SATORI..." Alo bre.. opusti se. :)

Nazalost Joe je pobrisao gomilu prekorisnih putopisa jer mu nisu otvorili temu KAMPOVANJE.

Samo treba podteme da se isprebacuju o odgovarajuce teme, koje su se u medjuvremenu pojavile i forum ce biti kao bombona.
Poslednja izmena od Sinbad u 01 Dec 2012 15:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Korisnikov avatar
DusanHY
Korisnik

Post od DusanHY »

Sinbad napisao:P.S. Dok se Kamping klub Srbije, nalazi na domenu campingclubbelgrade.org , od mene dinara necete videti, jer ja kao i 80% clanova foruma ne zivimo u BG. Ja zivim u NS, pa mi je logicno da placam clanarinu da bi se placao domen campingclubnovisad.org
Evo ja predlažem Adminima da postave novi domen www.campingclub-izaberigrad.org :(
Tako da bi svaki grad-region mogao da ima svoj podforum.
Domen campingclubserbia je u fazi prebacivanja već 2 god. biće valjda i to jednog dana.
Članarine se plaća da bi forum i klub funkcionisali, i to će biti valjda.
Da si pročitao detaljno makar deo foruma znao bi da članarina postoji, ali pošto nisi nema veze sad će Januar pa će nas Admin sve opomenuti.
A haker da bi pretražio forum ne moraš da budeš jednostavno odeš u pretrage i upišeš reči ključne za pretragu i sačekaš par sekundi.
Sve što si u prethodno postu napisao je 100% tačno i slažem se sa tobom da za uređenje foruma treba samo malo volje i jedan sastanak na kome bismo se videli i sve dogovorili. Ja sam dva puta probao da nas oragizujem i omašio - veruj mi neću više.
BOSS
Korisnik
Pridružio se: 15 Jul 2012 13:27

Post od BOSS »

Nisam strucan da bih delio savete sto se tice uredjenja i funkcionisanja foruma,
niti trazim pravo da ravnopravno ucestvujem u toj dikusiji,
posto je vec bilo glasova na tu temu, „ko je pravi clan a ko nije“!
Ipak dozvolicu sebi da ukratko napisem svoje zapazanje a to je da:
postoje tri administratora, od kojih su dva absolutno neaktivna a treci je ustvari „moderator“
koji se trudi da svojom prisutnoscu i brojnim dopisima odrzi aktivnost foruma.
Dali je samo kvantitet vazan, neznam!? Dali su pojmovi „administrator“ i „moderator“ razjasnjeni, takodje?
Nezelim ovim nista lose da kazem niti bilo koga da uvredim, ali smatram da ovde ipak nedostaje strucnost.
Izgleda da samo dobra volja za to nije dovoljna.

Pozzzz............
Sinbad
Korisnik

Post od Sinbad »

Pa moze administrator da pita forumase da li je neko zainteresovan da moderira forum. Mozda neko ima zelju da se bavi forumom, i mozda bi to dobro radio, a niko mu nije ponudio da to radi.
Kad se mora, nije teško.
Sinbad
Korisnik

Post od Sinbad »

DusanHY napisao:
Sinbad napisao:P.S. Dok se Kamping klub Srbije, nalazi na domenu campingclubbelgrade.org , od mene dinara necete videti, jer ja kao i 80% clanova foruma ne zivimo u BG. Ja zivim u NS, pa mi je logicno da placam clanarinu da bi se placao domen campingclubnovisad.org
:(
Tako da bi svaki grad-region mogao da ima svoj podforum.
Domen campingclubserbia je u fazi prebacivanja već 2 god. biće valjda i to jednog dana.
Članarine se plaća da bi forum i klub funkcionisali, i to će biti valjda.
Da si pročitao detaljno makar deo foruma znao bi da članarina postoji, ali pošto nisi nema veze sad će Januar pa će nas Admin sve opomenuti.
A haker da bi pretražio forum ne moraš da budeš jednostavno odeš u pretrage i upišeš reči ključne za pretragu i sačekaš par sekundi.
Sve što si u prethodno postu napisao je 100% tačno i slažem se sa tobom da za uređenje foruma treba samo malo volje i jedan sastanak na kome bismo se videli i sve dogovorili. Ja sam dva puta probao da nas oragizujem i omašio - veruj mi neću više.
Ja sam predlozio da se forum prebaci na domen campingclubserbia.com koji je vec u funkciji, ali to nikako da se pokrene, kako ti rece vec 2 godine.
Upravo si rekao sustinu "Evo ja predlažem Adminima da postave novi domen www.campingclub-izaberigrad.org." Zasto beograd? zasto ne Nis ili Kragujevac ili kikinda. Razumes li koliko je ovaj domen nelogican jednom strancu.
Hrvatski forum je na adresi: http://forum.camping-croatia.com a zamisli da se zove http://forum.camping-zagreb.com kakvu tezinu ima ovaj domen u odnosu na prethodni?
Sa domenom campingclubbelgrade.org smo neozbiljni i delujemo u ocima stranca kao neki beogradski lokalni klub kampera, a da apsurd bude veci, u Beogradu ni ne postoji kamp, osim onog u Zemunu.

Ja licno umem da pronadjem na forumu ono sto meni treba. Ne razumes sustinu. Dok sam trazio prikolicu, obilazio sam prodavce koji su inace i dugogodisnji kamperi. Kazem ja njima za ovaj forum, a ljudi ne znaju ni racunar da upale, nemaju pojma sta je to forum, a kamo li da na forumu pretrazuju informacije. Ovaj forum mora biti prilagodjen i laiku za racunare.

Svaka tema mora da ima uvod razradu i zakljucak, da bi bila korisna forumasima. Kao neka prica. Da ima pocetak sredinu i kraj.
Na primer. Neko ce posle 2 godine otici na temu o pecima, a ti postavio link prema telefonu koji nece biti validan jer ce buduci moderator premestiti temu na koju vodi tvoj link. I sta cemo onda? Imacemo temu koja nema razloga da postoji.
Kad se mora, nije teško.
Korisnikov avatar
DusanHY
Korisnik

Post od DusanHY »

Boss drago mi je da si se opet uključio u rad foruma i naravno da pitanje članstva Camping Cluba ne treba mešati sa prisustvom na forumu.
Po meni član Cluba može da bude svako ko vidi interes u tome (prisustvo u turističkim organizacijama, pogodnost prilikom posete kampova - popust, nabavka opreme i sl.), za to treba plaćati članarinu, uključiti se u rad organa kluba (ukoliko hoće i može). Članarina treba da bude razmerna situaciji u zemlji u kojoj živimo i bolje je da bude pristupačna kako bi naplata bila veća. Prilikom učlanjenja plaćala bi se eventualno pristupnica (naknada za izradu kartice).
Član foruma po meni može da bude svako ko je pismen i ima pristup interenetu i to po meni ne treba naplaćivati. Toliko o tome.
A što se administracije tiče, e tu....
Prva i osnovna stvar je da Admini budu prisutni na forumu konstatno ili bar u vreme najvećih poseta forumu.
Da redovno uređuju teme, brišu podforume tipa razno il i zanimacija i tako osobađaju protok za druge teme, da odgovaraju na pitanja članova , sprečavaju svaku vrstu vređanja (do toga na svu sreću nije došlo) i konflikta i da povremeno smiruju strasti eventualnim opomenema i banovanjima.
Ne bih da mi neko zameri ali mišljenja sam da se admini ne bave dovoljno forumom (verovatno zbog svojih obaveza).
Možda će ova kritika uticati na njih.
Sinbad
Korisnik

Post od Sinbad »

Tvrdim da za sredjivanje foruma nije potrebno mnogo rada. Za sat-dva, sve podteme bi mogle da se prebace u teme kojima pripadaju, da se otvori nekoliko novih tema na glavnoj stranici, i to je to.
Kasnije bi posao odrzavanja foruma bio mnogo laksi. Ionako ima najvise 5-6 postova u toku dana.
Kako rece Dusan, svi smo za sada kulturni i postujemo se medjusobno, tako da eventualnog opominjanja i banovanja ne bi trebalo da bude.

Zakljucak je da su admini zbog obaveza zapustili forum i da bi bilo pametno da se jos nekome dozvoli administriranje foruma.

Admini javite se! :)

Predlažem da se na glavnoj stranici otvori i tema na primer "predstavite svoju kuću za poneti", gde bismo predstavili svoju kamp opremu. Šatore, kampere, kamp prikolice i vozila kojima ih vucemo...
Poslednja izmena od Sinbad u 01 Dec 2012 16:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

E brate, pola sata kucam odgovor, ispisao celu stranu i na kraju kucnuo slučajno očito pogrešno dugme i trt, ode mast u propast, džaba sam krečio.
A taman se razvila diskusija.
Sinbad
Korisnik

Post od Sinbad »

Auuu. Bedak!

Imas funkciju undo. Pritisnes dugme "CTRL" i dugme "Z" i vrati se to sto si pisao :)
Poslednja izmena od Sinbad u 01 Dec 2012 16:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Korisnikov avatar
DusanHY
Korisnik

Post od DusanHY »

Ajde Sprinter šta je tebi još stranica-dve piši, samo piši.
Korisnikov avatar
DusanHY
Korisnik

Post od DusanHY »

Sinbad napisao:Auuu. Bedak!

Imas funkciju undo. Pritisnes dugme "CTRL" i dugme "Z" i vrati se to sto si pisao :)
Sinbad, jel veliko ili malo z :D :D :D
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Svi se slažemo da treba menjati i dograđivati Forum, ali nikako da se stvar pokrene.

Ajmo malo samo da ne prenagljujemo u diskusijama. Ko neće, ne može ili ne želi da plaća članarinu, ne mora, stvar je ličnog izbora svakog od Nas. Ja ne zameram onima koji tako misle, ja mislim da članarinu treba platiti i nemojt emeni zameriti za mišljenje.

Meni lično je objašnjeno da je nekakva simbolična članarina potrebna zbog mnogih stvari. Visinu verovatno treba korigovati, zbog masovnosti.
Zaista ne treba zaboraviti da je ovaj Forum samostalno osnovao i samostalno finansirao izradu sajta i održavanje domena i to u dužem periodu, Admin. Svi mi smo došli posle.
Nije fer stalno pričati o pravima, o neaktivnosti. Ima neaktivnosti, tu nema dileme, zato kroz članarinu određene stvari treba da regulišemo, pitanje funkcionisanja sajta, rešavanja problema u domenu, godišnje plaćanje domena, rešavanje povremenih prekida u radu i mnogo još štošta. Stalno očekivati da će neko drugi kao i ranije, da se stalno i besplatno angažuje u ime i za račun svih Nas, mislim da je pomalo nekorektno.

Zbog dobrovoljnosti i sistema lako ćemo, nema napretka u radu Foruma, a ni u radu KKC.
Ako želimo poboljšanje , prvo i osnovno neka to urade oni koji to znaju i koji su to i radili, plati se za angažovanje, mi smo tu samo da dajemo predloge koji će se ili usvojiti ili neće. Ne treba da se ljutimo ako Nam se predlog ne usvoji, niti da svojatamo temu ako Nam se predlog prihvati.

Svi mi smo samo deo Kluba i to ne treba da zaboravimo.

Ja ovako razmišljam, ne zamerite. Ništa što valja nije dzabe, ne nadajmo se uzalud. Svako neka radi svoj posao. Osnovnu postavku, dizajn i tehničke karakteristike mislim da treba da urade poznavaoci.

Pozdrav
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Eto, dok sam pisao, Vi već poslali odgovore.Hvala za odgovore, Šta da kažem, došlo mi da plačem kada mi je sve otišlo u kantu.
Zadnji post sam na brziju pisao, treba da krenem u gostovanje, pa se žurim.

@Sinbad, kasno sam pogledao tvoj post. sada sigurno ne mogu da ispravim, šta je tu je. Dobro je da se zna za naredni put, jer će ga u mom slučaju sigurno biti.

Odoh do kampera, da vidim kako je, kao i da konačno vidim oznake guma, i normalno da na miru popijem pivo u njemu, da se malo izrelaksiram.
Odgovori