teme oko uredjenja foruma
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Konačno da smo se urazumili. Iskreno, radujem se ovakvom vidu komuniciranja,masovnosti.
@Liman podržavam te u diskusiji, drago mi je da smo se lično upoznali, tako da znamo da nema pravih nesuglasica. Znam da zlo ne misliš, isto tako se i ja osećam.
Sasvim je u redu da se diskutuje u okviru tema, trebali su administratori da Nas upozore na vreme ako se zaletimo i zaboravimo gde smo.
@Sinbad, u onom mom izgubljenom postu uporavo sam zagovarao pod hitno uvođenje privatnih poruka. To će umnogome rasteretiti forum nekih diskusija koje ne zanimaju sve, tako da sa dva prsta uvis podržavam što pre uvođenje PM.
Što se tiče teme Kampovi, na naslovnoj strani KKS stoji ravnopravno, rame uz rame sa dugmetom Forum, dugme KAMPOVI. Nisam tehnički potkovan, ali bilo bi lepo da se u već u njega na lak način upisuju postovi o kampovima.
I da , stvarno zašto ode tema "Molba vlasnicima"? Ne verujem da je ovo delo administatorski podruhvat, pre mi liči na nešto u stilu Loleka i Boleka, ili je možda zalutalo negde poštom?
Sada, zbog organizacije tema i davanja administratorskih ovlašćenja, svima nama koji smo pisali i učestvovali u ovoj temi, postovi su takođe izbrisani.
Nadam se da nova organizacija Foruma neće onome ko otvori temu dozvoljavati da može i da je samostalno izbriše.
Unapred se izvinjavam ako pravim greške u dedukciji.
@Liman podržavam te u diskusiji, drago mi je da smo se lično upoznali, tako da znamo da nema pravih nesuglasica. Znam da zlo ne misliš, isto tako se i ja osećam.
Sasvim je u redu da se diskutuje u okviru tema, trebali su administratori da Nas upozore na vreme ako se zaletimo i zaboravimo gde smo.
@Sinbad, u onom mom izgubljenom postu uporavo sam zagovarao pod hitno uvođenje privatnih poruka. To će umnogome rasteretiti forum nekih diskusija koje ne zanimaju sve, tako da sa dva prsta uvis podržavam što pre uvođenje PM.
Što se tiče teme Kampovi, na naslovnoj strani KKS stoji ravnopravno, rame uz rame sa dugmetom Forum, dugme KAMPOVI. Nisam tehnički potkovan, ali bilo bi lepo da se u već u njega na lak način upisuju postovi o kampovima.
I da , stvarno zašto ode tema "Molba vlasnicima"? Ne verujem da je ovo delo administatorski podruhvat, pre mi liči na nešto u stilu Loleka i Boleka, ili je možda zalutalo negde poštom?
Sada, zbog organizacije tema i davanja administratorskih ovlašćenja, svima nama koji smo pisali i učestvovali u ovoj temi, postovi su takođe izbrisani.
Nadam se da nova organizacija Foruma neće onome ko otvori temu dozvoljavati da može i da je samostalno izbriše.
Unapred se izvinjavam ako pravim greške u dedukciji.
Poslednja izmena od sprinter u 01 Dec 2012 21:11, izmenjeno 1 put ukupno.
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
Molim kolege da mi na mejl dukkbg@gmail.com dostave konkretne predloge pa cemo sve sublimirati i napraviti konacni predlog na koji ocekujem "amandmane",Demokratski. Inace, veoma sam srecan da se posle par godina lagane aktivnostj forum "razbuktao" i da pored odredjenih prolaznih poteskoca ipak uspesno radi i neposredno doprinosi nasem kamperskom pokretu. Doziveo sam da me ljudi iz Sarajeva prepoznaju na sajmu u Diseldorfu prosle godine i izjave da nas redovno prate. Pozdrav za sve i molba da se ukljuce u nas rad. Zajedno smo jaci.Kamperski pokret ne poznaje granice.Admin Dusan
Dusane, krenes redom po temama i izpremestaj podteme koje ne pripadaju tim temama u druge teme gde je normalno da one budu. Sam ces skontati sta pripada a sta ne pripada odredjenoj temi. To je pola sata posla veruj mi.
I zabranite brisanje cele teme pa cak adminu jer odakle nekome pravo da bez moje volje obrise moj post u nekoj temi, a koji nikoga nije vredjao niti je bio bezobrazan ili vulgaran.
Neka podtema nije vlasnistvo onoga ko ju je pokrenuo nego je vlasnistvo svih nas tj. celog foruma. Jedino admini imaju pravo jedino da premestaju podteme ali ne i da ih brisu. Naravno admini mogu da brisu pojedinacne postove ali celu podtemu ne.
Ocigledno su se neki ljudi osilili i misle da je forum njihov. Ovakve stvari treba momentalno spreciti da se ubuduce desavaju.
I zabranite brisanje cele teme pa cak adminu jer odakle nekome pravo da bez moje volje obrise moj post u nekoj temi, a koji nikoga nije vredjao niti je bio bezobrazan ili vulgaran.
Neka podtema nije vlasnistvo onoga ko ju je pokrenuo nego je vlasnistvo svih nas tj. celog foruma. Jedino admini imaju pravo jedino da premestaju podteme ali ne i da ih brisu. Naravno admini mogu da brisu pojedinacne postove ali celu podtemu ne.
Ocigledno su se neki ljudi osilili i misle da je forum njihov. Ovakve stvari treba momentalno spreciti da se ubuduce desavaju.
Kad se mora, nije teško.
Ja sam pretpostavio o čemu se radi, zato samo i rekao da mi navedeno liči na postupanje Loleka i Boleka.
Mislim da bi administratori trebali da trajno isključe iz Kluba i sa Foruma navedenog člana. Ovo ne kao nekakvu "besnu odmazdu" na njegov zaista krajnje nekorektan postupak prema svim članovima Foruma, nego kao jednu prirodnu i normalnu reakciju na ovakvo po meni, moram reći krajnje nekolegijalno i apsolutno neprimereno ponašanje.
S druge strane, moram priznati da mi je na određeni način drago da se Forum na neki način čisti napuštanjem nekih članova koji očito imaju nekakve svoje unutrašnje probleme i komplekse, a koje su na određeni način prenosili i na Forum.
Da ne bi bilo zabune, ili pogrešnog tumačenja, ovaj moj komentar nije direktno usmeren na Joa, ja se takođe kao i drugi, nadam da će Joe ostati na Forumu, ipak je on isuvise ostareli kamper, ne vadi se taj pelcer tako lako.
Mislim da bi administratori trebali da trajno isključe iz Kluba i sa Foruma navedenog člana. Ovo ne kao nekakvu "besnu odmazdu" na njegov zaista krajnje nekorektan postupak prema svim članovima Foruma, nego kao jednu prirodnu i normalnu reakciju na ovakvo po meni, moram reći krajnje nekolegijalno i apsolutno neprimereno ponašanje.
S druge strane, moram priznati da mi je na određeni način drago da se Forum na neki način čisti napuštanjem nekih članova koji očito imaju nekakve svoje unutrašnje probleme i komplekse, a koje su na određeni način prenosili i na Forum.
Da ne bi bilo zabune, ili pogrešnog tumačenja, ovaj moj komentar nije direktno usmeren na Joa, ja se takođe kao i drugi, nadam da će Joe ostati na Forumu, ipak je on isuvise ostareli kamper, ne vadi se taj pelcer tako lako.
Što se tiče uređenja Foruma, mislim da Nam je Liman ukazao na pravi put, citirajući Stojana Deprata.
Apsolutno se slažem sa predloženom organizacijom, na njoj se može nešto izmeniti, ali to je to što Nama treba.
Ja bih lično u temi Razno ili Putovanja, dodao podtemu : GPS koordinate. U temu razno stavio bih postojeću Razonodu i sl.
Apsolutno se slažem sa predloženom organizacijom, na njoj se može nešto izmeniti, ali to je to što Nama treba.
Ja bih lično u temi Razno ili Putovanja, dodao podtemu : GPS koordinate. U temu razno stavio bih postojeću Razonodu i sl.
Poslednja izmena od sprinter u 01 Dec 2012 23:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Izvini nisam pažljivo pročitao tvoj post, tek sada sam ga u celosti iščitao, pa zaista moram da reagujem.liiiman napisao:1)
2)U temi "molba vlasnicima ..." sam napisao da mi je žao što smo izgubili odlične tekstove, ali pošto se nakon toga cela stvar razvila tako da smo izgubili i celu temu, promeniću moj iskaz. Mislim da sve nas treba da bude sramota što smo izgubili odlične tekstove i što se nije razumelo ni malo od onoga na šta je Joe skretao pažnju. Potpuno je bila izigniorisana njegova molba da se na naslovnoj strani foruma otvori tema Kampovi, dok se pojačavala kritika na račun teme koju je on zastupao. Ovo nikako nije smelo da se desi.
o.
Liman, meni je žao što smo izgubili onolike postove u temi "molba vlasnicima prikolicaa.
Mene nije sramota bilo kog posta koji sam napisao ili diskusije u kojoj sam učestvovao niti mislim da sam bilo koga vređao. Ako sam nekoga i uvredio, ja se izvinjavam, namera nije postojala sigurno.
Lansiranje teze da treba da Nas sve bude sramota zbog gubitka odličnih tekstova, a koji su faktički rezultirali odlaskom sa Foruma Joa i pecarosa021, ustvari predstavlja njihovo potpuno prihvatanje, razumevanje, pravdanje i saglašavanje sa njihovim postupcima.
Ti se nijednim postom kritički ne odnosiš prema ovakvim, po meni najblaže rečeno nekorektnim ponašanjima, nego čak šta više iznosiš tvrdnju da treba svi da se pospemo pepelom.
To je tvoj stav, u redu, ti tako misliš, poštujem to.
Ja se sa ovakvim tvojim stavom izričito ne slažem i ne slažem se sa tezom o prihvatanju kolektivne sramote i odgovornosti za ponašanje pojedinih članova.
Isto tako ne slažem se da se nije razumelo ni malo od onoga na šta je Joe skretao pažnju.
Vidi, lepo si komentarišući potrebu za reorganizacijom i preuređenjem Foruma postavio citat Stojana Deprata. Jesi li zaboravio od kada je taj citat? Od 08.02.2010. Od pre skoro 3 godine!! Od tada, svi mi povremeno tražimo reorganizaciju Foruma. I nije se uglavnom ništa desilo. Da li Nam to daje pravo da uvređeno sklonimo svoje postove ili teme i sa tudjim postopvima, da u medjuvremenu ironično pišemo u medjusobnoj diskusiji, da kad god smo u prilici pravimo zadjevice i forsiramo nekakvu veštački stvorenu podelu između kampera i prikoličara. Podsetiću te na diskusiju u vezi Draganovog pitanja oko organizacije prtljaga koje je rezultiralo popriličnom negativnom energijom iskazanom upravo i od odlazećih članova, na koje komentare ako se sećaš ja nisam hteo da odgovaram, niti da polemišem sa njima. U periodu od skoro 3 godine od kada pričamo o redizajniranju Foruma, bilo je svakakvih molbi od više članova, ali niko se nije uvredio kao odlazeći članovi, niti je trebalo da se nađe uvredjen.
Zato, njihovo je pravo da pišu šta hoće i da rade šta hoće, ali moje je pravo da cenim ovakve njihove postupke, prvenstveno zato što je i masa mojih postova izbrisana, a ja za to njima nisam dao saglasnost.
Kap koja je verovatno prelila čašu, bio je slučajan komentar Sinbada, kada je napisao da je čitao postove Joa, u mislim Panda Forumu. Zainteresovan, ja sam posetio i iščitao taj Forum i utvrdio da se Joe sasvim drugačije ponaša na tom Forumu nego ovde. Tamo je napr. lepo sam otvorio posebnu temu Kampovi u Grčkoj i sve svoje slike i pisanja postavio na to mesto. Faktički je duplirao postove. Svi su bili oduševljeni, kao i ovde, jer čovek je zaista dao najbolje opise kampova, tu nema dileme. E, ovde na ovom Forumu, iz samo nemu znanih razloga, on očito nije hteo da otvori posebnu temu, iako mu je sasvim dobronamerno od više kolega, na vreme sugerisano da to uradi. Interesantno, na više mesta, u vezi nekih drugih tema na Panda Forumu, u celosti je poštovao i sugestije i primedbe svojih kolega.
Zato teza da je ignorisana njegova molba, pa da je zbog toga otišao sa ovog Foruma, nije tačna, u stvari potpuno je pogrešna. On nije otišao zbog nemogućnosti da se tema Kampovi stavi na naslovnu stranu, naročito jer na naslovnoj strani CCS već postoji ova tema kako sam već napisao.
Pozdrav i izvinjavam se za opširnost, ali morao sam da reagujem.
Joe je stariji covek, i prosao je pola Evrope sa svojom Adrijom 300 koja je proizvedena 1978 g. Kapa dole!
Verovatno je najstariji na forumu i sa najvise kamperskog iskustva. Njegovi putopisi su neprocenjivi. Ali, verovatno je ocekivao da cemo mu zbog toga gledati kroz prste. Medjutim ja sam protiv da se bilo kome gleda kroz prste, jer onda dolazi do anarhije i haosa na forumu. Svi smo isti ili ja odoh sa foruma.
U svakom slucaju, treba Joetu i Pecarosu dati temu koju traze i dozvoliti im administriranje te teme. Siguran sam da bi ta tema opet bila najposecenija.
Verovatno je najstariji na forumu i sa najvise kamperskog iskustva. Njegovi putopisi su neprocenjivi. Ali, verovatno je ocekivao da cemo mu zbog toga gledati kroz prste. Medjutim ja sam protiv da se bilo kome gleda kroz prste, jer onda dolazi do anarhije i haosa na forumu. Svi smo isti ili ja odoh sa foruma.
U svakom slucaju, treba Joetu i Pecarosu dati temu koju traze i dozvoliti im administriranje te teme. Siguran sam da bi ta tema opet bila najposecenija.
Poslednja izmena od Sinbad u 02 Dec 2012 14:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Koliko je Joe star ne znam, nikada ga nisam upoznao. Što se tiče kamperskog iskustva, ni tu nisam siguran da je najstariji,po godištu prikolice ako treba može mu verovatno par Nas da izađe na crtu. Same godine provedene u kampu znače nešto, ali one nisu najbitnije. Što davno reče moj nastavnik srpskog iz osnovne škole: Neko od Vas u školu uđe kao tele a izađe kao bik, samo mu rogovi izrastu i ništa više.
Niko ne spori veliku većinu postova koje je potpisao Joe. Iz njih se vidi veliko iskustvo i želja da pomogne. Čovek se međutim neosnovano naljutio i sam otišao, niko ga nije oterao.
Što se tiče davanja administratorskih svojstava, mesto za šalu je na temi Razonoda.
I ponovo kao papagaj, niko nije odbio ni Joa, a kamoli Pecarosa, u otvaranju teme Kampovi, to tvrdnja je, da se kulturno izrazim, neistina. Što ova tema nije otvorena, ti kao da nisi pročitao prethodni moj post, mislim stvarno.
Nemoj me pogrešno shvatiti, i ne moraš da čitaš postove, i ja ne čitam ono što me ne interesuje, ali kada iznosiš neke tvrdnje, potkrepi ih argumentima.
Sada kad malo razmislim, ispade ovaj događaj po važnosti isti kao i suđenje u Hagu. Da ne bi više tupili u vezi ovoga ko piani oko plota jer mislim da ovaj događaj ne zaslužuje ovoliku prepisku, što se mene tiče, u vezi ovoga neću više pisati, osim za slučaj baš preke potrebe.
Pozdrav svima
Niko ne spori veliku većinu postova koje je potpisao Joe. Iz njih se vidi veliko iskustvo i želja da pomogne. Čovek se međutim neosnovano naljutio i sam otišao, niko ga nije oterao.
Što se tiče davanja administratorskih svojstava, mesto za šalu je na temi Razonoda.
I ponovo kao papagaj, niko nije odbio ni Joa, a kamoli Pecarosa, u otvaranju teme Kampovi, to tvrdnja je, da se kulturno izrazim, neistina. Što ova tema nije otvorena, ti kao da nisi pročitao prethodni moj post, mislim stvarno.
Nemoj me pogrešno shvatiti, i ne moraš da čitaš postove, i ja ne čitam ono što me ne interesuje, ali kada iznosiš neke tvrdnje, potkrepi ih argumentima.
Sada kad malo razmislim, ispade ovaj događaj po važnosti isti kao i suđenje u Hagu. Da ne bi više tupili u vezi ovoga ko piani oko plota jer mislim da ovaj događaj ne zaslužuje ovoliku prepisku, što se mene tiče, u vezi ovoga neću više pisati, osim za slučaj baš preke potrebe.
Pozdrav svima
Poslednja izmena od sprinter u 02 Dec 2012 15:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Vidi. TEMA je na naslovnoj strani a podteme su u tim temama sa naslovne strane. TEMU moze da otvori samo admin a podteme mozemo svi. Ja sam govorio da TEMA "kampovanje" ne postoji i da ne moze Joe da je napravi, nego to mogu samo admini. Joe je trazio temu, ali je niko nije oformio. Po meni na naslovnoj strani treba da postoji tema "kampovanje". Neko to nije odradio i obesmislio je opisivanje kampova, cene, kvalitet usluga u njima itd,itd..
Jesam li sada bio jasniji? :/
Jesam li sada bio jasniji? :/
Kad se mora, nije teško.
Nisi, jer nisi u pravu, nemoj me ubeđivati u nešto što nije tačno. Jedino se slažemo da ova tema treba da bude na naslovnoj strani. Ali, više puta sam istakao da nikada na Forumu nije postojao problem teme Kampovi. Ko je obesmislio ovu temu? To nema blage veze. Zašto Joe u vreme kada je privremeno promenjen izgled Foruma, nije tražio da se naslovna strana dopuni sa temom Kampovi. On nije uradio ništa po tom pitanju, nego je naknadno cinično napisao da je stavljena tema Sam svoj majstor, koja navodno nikome ne treba, a nije kampovi. Samo da je tražio, siguran sam da bi Gros da ima mesta postavio i jednu i drugui temu. Jednostavno, nije bilo predloga od Joa i to je to. Što se tiče teme Sam svoj majstor, ja ne pišem na njoj, da ne misliš da je nešto lično u pitanju, ali mislim da taj post Jou ne slući na čast
Izvini, da li si uočio četvrto dugme sleva na naslovnoj strani CCS. Toliko o nameri obesmišljavanja.
Zaista, kao što rekoh, ne bih više da se ubeđujemo, ti imaš svoj stav, ok poštujem ga, ja imam svoj, isto tako ok.
Pozdrav
Izvini, da li si uočio četvrto dugme sleva na naslovnoj strani CCS. Toliko o nameri obesmišljavanja.
Zaista, kao što rekoh, ne bih više da se ubeđujemo, ti imaš svoj stav, ok poštujem ga, ja imam svoj, isto tako ok.
Pozdrav
Postojao je predlog da se na naslovnoj strani otvori tema KAMPOVI ili KAMPOVANJE, cak sam ja u jednom postu kostatovao da je nas cetvoro bilo za tu temu a niko protiv, a da tema i dalje ne postoji. Sad vise ne postoji ni taj moj post, posto je obrisan.
I nije on bio protiv teme sam svoj majstor nego protiv simpatizeri ili kako se vec zvala.. Ti si nesto pomesao.
Ne branim ja Joeta nego samo pokusavam da ti pojasnim kako sam ja shvatio celu pricu. Naravno da je tvoje pravo da mislis drugacije
A na sta si mislio kad si rekao da li sam uočio četvrto dugme sleva na naslovnoj strani CCS? Upload slika ili sta? Ne razumem...
Ako si mislio na naslovnu stranu sajta, tamo postoji dugme kampovi. Kad to kliknem otvori se stranica u kojoj nema nista. Niti mogu da napisem nesto tamo, niti da procitam nesto. Uostalom mi govorimo o Forumu, a ne o sajtu.
I nije on bio protiv teme sam svoj majstor nego protiv simpatizeri ili kako se vec zvala.. Ti si nesto pomesao.
Ne branim ja Joeta nego samo pokusavam da ti pojasnim kako sam ja shvatio celu pricu. Naravno da je tvoje pravo da mislis drugacije
A na sta si mislio kad si rekao da li sam uočio četvrto dugme sleva na naslovnoj strani CCS? Upload slika ili sta? Ne razumem...
Ako si mislio na naslovnu stranu sajta, tamo postoji dugme kampovi. Kad to kliknem otvori se stranica u kojoj nema nista. Niti mogu da napisem nesto tamo, niti da procitam nesto. Uostalom mi govorimo o Forumu, a ne o sajtu.
Poslednja izmena od Sinbad u 02 Dec 2012 16:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
I jos nesto. Posto smo kamping klub Srbije, trebalo bi da promovisemo Srbiju kao kampersku destinaciju. Zato mislim da na naslovnoj strani treba da stoji fotografija snimljena u Srbiji. Stavili ste fotografiju sa sve morem u pozadini a Srbija mora nema.groskamper napisao:http://www.dodaj.rs/f/28/wP/GVu70E1/slika-copy.jpg
Nadjoh na forumu jednu prelepu draganovu fotografiju koju predlazem za naslovnu stranu:
Puz! Uvek svoju kucicu nosi sa sobom. Pravi kamper!
Poslednja izmena od Sinbad u 02 Dec 2012 16:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Koliko znam nisam ništa pomešao, ali nije to poenta.
Suština je da članovi nisu napustili Forum zbog manjka teme Kampovi, nego zbog ličnog odnosa prema temi Molba vlasnicima prikolica. Sad možemo do beskonačnosti pričati, ali ovo je suština. Kao što sam rekao, po meni dosta je priča o tome, svako neka zadrži svoje mišljenje, zaista nema potrebe toliko da se iscrpljujemo.
Pozdrav,
P.S. Nadam se da je danas održan sastanak u Jalti, nestrpljivo očekujemo rezultate. Što se tiče dugmeta Kampovi, sve vreme ukazujem da je Forum deo CCS, da na naslovnoj strani CCS postoji posebna tema Kampovi, ukoliko nije popunjena, po meni treba videti u čemu je problem i osposobiti da se unutra mogu pakovati podaci. Isti slučaj je i sa dugmetom Putovanja. Sada, to sve verovatno ne može za dž. da se uradi.
Suština je da članovi nisu napustili Forum zbog manjka teme Kampovi, nego zbog ličnog odnosa prema temi Molba vlasnicima prikolica. Sad možemo do beskonačnosti pričati, ali ovo je suština. Kao što sam rekao, po meni dosta je priča o tome, svako neka zadrži svoje mišljenje, zaista nema potrebe toliko da se iscrpljujemo.
Pozdrav,
P.S. Nadam se da je danas održan sastanak u Jalti, nestrpljivo očekujemo rezultate. Što se tiče dugmeta Kampovi, sve vreme ukazujem da je Forum deo CCS, da na naslovnoj strani CCS postoji posebna tema Kampovi, ukoliko nije popunjena, po meni treba videti u čemu je problem i osposobiti da se unutra mogu pakovati podaci. Isti slučaj je i sa dugmetom Putovanja. Sada, to sve verovatno ne može za dž. da se uradi.
Poslednja izmena od sprinter u 02 Dec 2012 17:48, izmenjeno 1 put ukupno.