Pošto prvi put idem sa porodicom na kampovanje, da li može neko da mi objasni razliku između onog malog rešoa na koji se nabije kartuša i rešoa koji se navrne na malu butan bocu?
Rešo mi treba da recimo 4-5 puta skuvamo supu iz kesice i eventualno 4-5 puta neko gotovo jelo, i jednu kafu dnevno,
da li može taj mali rešo na kartušu da mi posluži ili moram da vučem butan bocu?
hvala unapred
Pozdrav
Kartuša ili butan boca
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Sve zavisi koliko ljudi treba da snabdeva kartuša. Ako si sam, onda je kartuša ok.
Ako ideš na kampovanje, kako navodiš porodično, bolje ponesi malu butan bocu. Kartuša je u redu, ali ona je ipak samo pomoćno sredstvo i za pojedinca. Možda ti na prvi pogled boca izgleda nezgrapno, ali sigurnija je i stabilnija od kartuše.
Ako ideš na kampovanje, kako navodiš porodično, bolje ponesi malu butan bocu. Kartuša je u redu, ali ona je ipak samo pomoćno sredstvo i za pojedinca. Možda ti na prvi pogled boca izgleda nezgrapno, ali sigurnija je i stabilnija od kartuše.
Za naše tržište NIS nudi više vrsta gasnih boca u zavisnosti od njihove primene: boce od 2 kg i 3 kg, 5 kg i 10 kg.zoleprole napisao:Dvoje odraslih i dvoje malih dece, kao što rekoh ne bi svaki dan kuvali, možda 4-5 puta u toku letovanja, i žena svaki dan po jednu kafu, vidim i ja da je sigurnija varijanta sa butan bocom, samo ne znam kolika je zaprimine najmanja boca, jel to ona od 2kg?
Ali ti moras da kupis tu bocu, ako je vec nemas, sto nije mala cifra za 4-5 kuvanja u toku letovanja i po neka kafa.
Kartuse mozes da kupis gde hoces i da zamenis, ili da poneses 2-3 ako smatras da je jedna malo. One su ja mislim 190 gr.
Boca od 2 kg je prazna teska 3,2 kg, puna 5,2kg.
Po meni, ne bi trebao da komplikujes, za ove potrebe koje si naveo.