Bez komentara!
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
Nije nikakav „kviz“! Post je upravo namenjen samo onima koji taj deo imaju jer samo njima i moze da posluzi.Dragan napisao:Onom ko zna sta je i cemu sluzi nije ni potreban ovaj post. Ja niti znam sta je ni cemu sluzi pa bi bilo dobro da znam sta je i cemu sluzi i da bi ova poruka imala smisla. Ako je u pitanju "kviz" meni ovo lici na neki elektro grejac u sistemu vodenog grejanja.
Ako ima sujetnih i osetlijivih kojima post u toj formi smeta, sto se meine tice „admin“ moze da ga izbrise.
VBOSS
Vidi sad ovog. Zasto u svemu trazite nesto sto ne valja. Nekome je casa do pola napunjena vodom, polupuna a nekome poluprazna. Meni je polupuna i tako razmisljam o zivotu, i super mi je.
Kad bih u svakom postu gledao ono sto mi se ne svidja, ne bih ni posecivao net.
Inace bas si na prvoj slici namestio zice preko part number-a.
Po onome sto sam nasao na netu, to je neki sigurnosni ventil za Truma bojler, i treba da ima konteolu preko daljinskog upravljaca iz kabine kampera.
Evo ga daljinski: https://frankanatest.softkat.de/Spare-p ... 48E318023D
Vidi sad ovog. Zasto u svemu trazite nesto sto ne valja. Nekome je casa do pola napunjena vodom, polupuna a nekome poluprazna. Meni je polupuna i tako razmisljam o zivotu, i super mi je.
Kad bih u svakom postu gledao ono sto mi se ne svidja, ne bih ni posecivao net.
Inace bas si na prvoj slici namestio zice preko part number-a.
Po onome sto sam nasao na netu, to je neki sigurnosni ventil za Truma bojler, i treba da ima konteolu preko daljinskog upravljaca iz kabine kampera.
Evo ga daljinski: https://frankanatest.softkat.de/Spare-p ... 48E318023D
Poslednja izmena od Sinbad u 16 Apr 2013 22:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Kad se mora, nije teško.
Iskreno receno ja ne razumem cemu ova uzbuna i pobuna.
Ja vrlo dobro znam sta sam napisao, a vrlo dobro umem i da razumem sta je ko i kako napisao.
Uz svo postovanje Dragana koga licno ne poznjem, ali sam sve najbolje o njemu cuo i izuzetno ga cenim,
smatram vrlo neumesnim komentarisati i tvrditi nesto sto apsolutno ne poznaje i nije tacno.
Suprotno Draganovoj tvrdnji, moj post upravo moze da posluzi samo onome ko taj deo ima!
Jos jednom: nije „kviz“, nisam namerno sakrio broj artilkla jer on uopste nije vazan,
vec sam se stvarno obratio samo onima kojima to treba! Ne znam u cemu je problem?
Uhvatili su se teme oni kojima to ne treba, a o skupljanju djubreta po Srbiji o kome sam pisao
u rubrici "putovanja", gde bi mogli nesto sa svoje strane da doprinesu, niko nista ne pise osim Sinbad-a.
Uz to, malo vise ozbiljnosti i promisljenosti prilikom pisanja bi sigurno vise doprinelo, nego savet Sinbad-a
indirektno upucenom meni, da zbog nedostatka povrsnosti ne posecujem net. U svakom slucaju hvala.
Ja vrlo dobro znam sta sam napisao, a vrlo dobro umem i da razumem sta je ko i kako napisao.
Uz svo postovanje Dragana koga licno ne poznjem, ali sam sve najbolje o njemu cuo i izuzetno ga cenim,
smatram vrlo neumesnim komentarisati i tvrditi nesto sto apsolutno ne poznaje i nije tacno.
Suprotno Draganovoj tvrdnji, moj post upravo moze da posluzi samo onome ko taj deo ima!
Jos jednom: nije „kviz“, nisam namerno sakrio broj artilkla jer on uopste nije vazan,
vec sam se stvarno obratio samo onima kojima to treba! Ne znam u cemu je problem?
Uhvatili su se teme oni kojima to ne treba, a o skupljanju djubreta po Srbiji o kome sam pisao
u rubrici "putovanja", gde bi mogli nesto sa svoje strane da doprinesu, niko nista ne pise osim Sinbad-a.
Uz to, malo vise ozbiljnosti i promisljenosti prilikom pisanja bi sigurno vise doprinelo, nego savet Sinbad-a
indirektno upucenom meni, da zbog nedostatka povrsnosti ne posecujem net. U svakom slucaju hvala.
Odlična stvar. Kod mene stoji uz sistem Truma.
Pre par godina u jesen, zove me komšija i kaže: Dođi brzo curi ti iz kampera. Ja došao, a ono bara vode. Ne znam šta je u pitanju. Zavlačio se ispod kampera, proveravao instalacije, spojeve, sve ok. Tek posle mozganja shvatim da je tu noć bila niska temperatura i da je termo ventil odradio posao.
Pre par godina u jesen, zove me komšija i kaže: Dođi brzo curi ti iz kampera. Ja došao, a ono bara vode. Ne znam šta je u pitanju. Zavlačio se ispod kampera, proveravao instalacije, spojeve, sve ok. Tek posle mozganja shvatim da je tu noć bila niska temperatura i da je termo ventil odradio posao.
Ma opusteno, zezamo seBOSS napisao:Iskreno receno ja ne razumem cemu ova uzbuna i pobuna.
Iskuliras nekad neke nase komentare napisne u momentima razlicitih rastrojtava, i svima lepo ... Kapiras?
Ja samo kazem da previse ne uzimas stvari k srcu...
Kad se mora, nije teško.
Originalan nacin da se predstavi zanimljiv deo instalacije vodeBOSS napisao:Ko zna sta je ovo, zna i cemu sluzi i u cemu je problem! Napravu koristim u prelaznom periodu jer je tad problem najcesci!
...
Koliko znam ispusta vodu iz celog sistema a ne samo iz bojlera.
http://www.truma.com/downloadcenter/fro ... _dk_es.pdf
Pa nije valjda da ni ti nisi razumeo o cemu se radi!?sprinter napisao:Što se tiče termo ventila jedina mi je zamerka položaj zatvoreno-otvoreno. Položaj zatvoreno je crveno dugme "nagore". Desilo mi se jednom u toku vožnje da je pao u položaj otvoreno. Od tada zimi ispod onog crvenog dugmeta oko osovinice namotam parče žice, da blokiram pad na dole.
Da sam hteo da predstavim „Truma“ ventil, stavio bih to u drugu rubriku a ne u rubriku „sam svoj majstor“!
Zeleo sam da pokazem „malu ziucanu napravu/blokadu“, napravljenu od aluminijumske igle za pletenje 4,3mm,
koju svako moze sam da napravi da nebi vise imao problem da mu voda istece vec na 5-6 C°.
Ako se redom posmatraju slike vidi se sve hronoloski.
Napisao sam takodje da ja to koristim samo u prelaznom periodu, ali ne „ventil“ (jer je on stalno u funkciji),
nego malu „napravu/blokadu“ koja onemogucava da se ventil spusti i otvori.
Time sam izbegao da moram da motam koje-kakve zicice oko crvenog dela kao ti.
Nadam se da je sad jasno. Na kraju ispade „kviz“ iako mi to uopste nije bila namera.
Ja se poveo za drugima. Nisam gledao pažljivo sliku, odmah sam video da se radi o termo ventilu, ali nisam se udubljivao dalje. Istina, uočio sam kanapče, ali sam pomislio da ti služi za dizanje i držanje ventila u gornjem položaju , odnosno da se kači za neki oslonac gore.
Taj sistem im je prilično nespretno rešen. Ja koristim telefonsku žicu, lako je savitljiva i prilično dobro obujmi osovinicu, pa nemam nikakvih problema sa padanjem klapne.
Kada se budemo videli, moram videti uživo taj sistem.
Pozz
Taj sistem im je prilično nespretno rešen. Ja koristim telefonsku žicu, lako je savitljiva i prilično dobro obujmi osovinicu, pa nemam nikakvih problema sa padanjem klapne.
Kada se budemo videli, moram videti uživo taj sistem.
Pozz