putarina u srbiji

Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY

igor
Site Admin
Pridružio se: 08 Apr 2011 17:58

Post od igor »

evo jedne dobre vijesti- od juce je napravljena nova kategorizacija vozila tako da kamper do 3,5t spada u II kategoriju i putarine su od sada za kampere mnogo jeftinije. jos da postoje i autoputevi...
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik
Pridružio se: 06 Dec 2009 09:17

Post od sprinter »

Baš lepa vest Igore. Od kada se primenjuje cenovnik?
igor
Site Admin
Pridružio se: 08 Apr 2011 17:58

Post od igor »

pocelo od juce, kamperom od subotice do beograda "autoputem" je kostalo 350 + 500 din.
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
Kontakt:

Post od groskamper »

kazu za autoput ka nisu od ponedeljka
Forestlander
Korisnik
Pridružio se: 12 Maj 2011 17:29

Post od Forestlander »

Evo vesti i zvanično:

Ponedeljak, 18. Juli, 2011.| Agencija TANJUG

"Vlasnici kombi vozila će od danas plaćati znatno niže naknade za putarinu, saopštilo je Udruženje vlasnika kombi vozila i prevoznika.

Ovo je posledica činjenice da je javno preduzeće "Putevi Srbije", kako je navedeno, donelo u sredu odluku da kombi vozila do tri metra visine i tri i po tone, računajući masu praznog vozila plus dozvoljenu nosivost, budu uvrštena u kategoriju dva, umesto dosadašnje kategorije tri za naplatu putarine kroz Srbiju."
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik
Pridružio se: 27 Jan 2008 22:16

Post od mustang »

To znaci da ce "alcoven" varijante kampera plaćati isto kao i ranije jer je njihova visina veća od tri metra tj. oko 3,2-3,4m.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

I ja bih rekao, koliko sam do sada čitao, max. visina je 3m i težina 3.500kg.
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Pronašao sam pravi podatak, visina na prednjoj osovini veća od 1,9m a manja od 3m. Moj kamper je na tom mestu niži od 3 m jer se na toj vertikali nalazi kosina kabine.

http://www.scribd.com/doc/60283160
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Nije loše da svako ko ima kamper "problematične" visine ima ovo odštampano uvek pri ruci.
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Slažem se, ali biće svega na naplatnim rampama. Treba videti kako će video kamera znati gde treba da snima visinu. Koliko mi se čini, kamera snima prednju siluetu vozila. Zato treba nositi brošuru. Ali , treba i sačekati prve reakcije, pa videti šta da se radi i kako da se postupa.
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Može kamera da snima bilo šta ali metar u kaseti bio bi vrlo vredan komad kamp opreme!
Omnia mea mecum porto
Korisnikov avatar
sprinter
Korisnik

Post od sprinter »

Da, ali ako na ulaznoj rampi silueta pokaže da je kategorija III, nisam siguran da radnik u kućici može da promeni da bude kategorija II.
Možda i može, nisam proveravao.
admin
Site Admin
Pridružio se: 22 Nov 2006 10:08

Post od admin »

Opet su neuki ljudi otvorili problem. Zar puteve opterecuje visina vozila? Tezina je jedini parametar za tarifu. A i pise u saobracajnoj knjizici. Nema dileme i potencijalnih problema merenja visine vozila, ubedjivanje, ...
Nasa posla. Na feribotima je parametar duzina vozila a ne tezina. Logicno jer duzina vozila odredjuje povrsinu prostora koji se zauzima.
Da li ce ikada neko strucan i normalan da se bavi ovakvim stvarima?
Ako ih nemamo pa neka prepisu iz Evrope u koju ionako ulazimo jednog lepog dana.
Korisnikov avatar
groskamper
Site Admin
Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
Kontakt:

Post od groskamper »

sad sam imao prilike da placam putarinu po novom u slucaju kod Leskovca kako sam prilazio vidim na displeju kat. 2 super 210 din kod Naisa vec 3 Stanem necu da uzmem tiket izadje cikica gleda , necu ni rec da kazem red on sam za sebe aaaa nema 3m da da nije preko 3,5 t gledam ga ja ...... red ..... a da da da KAT . 2 UZME POGLEDAM Bubanj potok 1100 din smesak od uveta do uveta .
Pomislim, izracunam koliko ce brze bolje i cesce biti voznja do Kopaonika uf jedva cekam
Korisnikov avatar
mustang
Korisnik

Post od mustang »

Po povratku iz Grčke na naplatnoj rampi kod Doljevca, neobavešten o detaljima platio sam punu cenu od 570din (umesto 210din ). "Čičica" na rampi, inače moja mušterija i poznanik, izađe sa običnom letvom od oko 2 m i laserskom preciznošću izmeri da je moj kamper na sredini visok 3m + galerija. Kaže meri se po dopisu koji su dobili na sredini vozila, kamera snima i on tu ništa ne može. Doći će on kod mene da mu uzmem meru!
Poslednja izmena od mustang u 20 Jul 2011 17:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Omnia mea mecum porto
Odgovori