putarina u srbiji
Moderatori: šukitaxi, miki56, andrijica, GorchaHY
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
-
- Korisnik
- Pridružio se: 12 Maj 2011 17:29
Evo vesti i zvanično:
Ponedeljak, 18. Juli, 2011.| Agencija TANJUG
"Vlasnici kombi vozila će od danas plaćati znatno niže naknade za putarinu, saopštilo je Udruženje vlasnika kombi vozila i prevoznika.
Ovo je posledica činjenice da je javno preduzeće "Putevi Srbije", kako je navedeno, donelo u sredu odluku da kombi vozila do tri metra visine i tri i po tone, računajući masu praznog vozila plus dozvoljenu nosivost, budu uvrštena u kategoriju dva, umesto dosadašnje kategorije tri za naplatu putarine kroz Srbiju."
Ponedeljak, 18. Juli, 2011.| Agencija TANJUG
"Vlasnici kombi vozila će od danas plaćati znatno niže naknade za putarinu, saopštilo je Udruženje vlasnika kombi vozila i prevoznika.
Ovo je posledica činjenice da je javno preduzeće "Putevi Srbije", kako je navedeno, donelo u sredu odluku da kombi vozila do tri metra visine i tri i po tone, računajući masu praznog vozila plus dozvoljenu nosivost, budu uvrštena u kategoriju dva, umesto dosadašnje kategorije tri za naplatu putarine kroz Srbiju."
Pronašao sam pravi podatak, visina na prednjoj osovini veća od 1,9m a manja od 3m. Moj kamper je na tom mestu niži od 3 m jer se na toj vertikali nalazi kosina kabine.
http://www.scribd.com/doc/60283160
http://www.scribd.com/doc/60283160
Omnia mea mecum porto
Opet su neuki ljudi otvorili problem. Zar puteve opterecuje visina vozila? Tezina je jedini parametar za tarifu. A i pise u saobracajnoj knjizici. Nema dileme i potencijalnih problema merenja visine vozila, ubedjivanje, ...
Nasa posla. Na feribotima je parametar duzina vozila a ne tezina. Logicno jer duzina vozila odredjuje povrsinu prostora koji se zauzima.
Da li ce ikada neko strucan i normalan da se bavi ovakvim stvarima?
Ako ih nemamo pa neka prepisu iz Evrope u koju ionako ulazimo jednog lepog dana.
Nasa posla. Na feribotima je parametar duzina vozila a ne tezina. Logicno jer duzina vozila odredjuje povrsinu prostora koji se zauzima.
Da li ce ikada neko strucan i normalan da se bavi ovakvim stvarima?
Ako ih nemamo pa neka prepisu iz Evrope u koju ionako ulazimo jednog lepog dana.
- groskamper
- Site Admin
- Pridružio se: 11 Avg 2009 18:46
- Kontakt:
sad sam imao prilike da placam putarinu po novom u slucaju kod Leskovca kako sam prilazio vidim na displeju kat. 2 super 210 din kod Naisa vec 3 Stanem necu da uzmem tiket izadje cikica gleda , necu ni rec da kazem red on sam za sebe aaaa nema 3m da da nije preko 3,5 t gledam ga ja ...... red ..... a da da da KAT . 2 UZME POGLEDAM Bubanj potok 1100 din smesak od uveta do uveta .
Pomislim, izracunam koliko ce brze bolje i cesce biti voznja do Kopaonika uf jedva cekam
Pomislim, izracunam koliko ce brze bolje i cesce biti voznja do Kopaonika uf jedva cekam
Po povratku iz Grčke na naplatnoj rampi kod Doljevca, neobavešten o detaljima platio sam punu cenu od 570din (umesto 210din ). "Čičica" na rampi, inače moja mušterija i poznanik, izađe sa običnom letvom od oko 2 m i laserskom preciznošću izmeri da je moj kamper na sredini visok 3m + galerija. Kaže meri se po dopisu koji su dobili na sredini vozila, kamera snima i on tu ništa ne može. Doći će on kod mene da mu uzmem meru!
Poslednja izmena od mustang u 20 Jul 2011 17:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Omnia mea mecum porto